Beoordeling

Herziening van Linksys EA7500 v2 AC1900: uitstekende hardware, zo en zo firmware!

We hebben enige tijd geen Linksys draadloze routers beoordeeld en toen we de kans kregen om de Linksys EA7500 v2 AC1900 te testen, accepteerden we snel. Het is een mid-range draadloze AC1900-router met veelbelovende specificaties die beweert uitstekende WiFi te bieden voor HD- en 4K-videostreaming. Als u wilt weten hoe goed het presteert en of het een goede keuze voor u is, lees dan deze review:

Linksys EA7500 Max-Stream AC1900: voor wie is het goed?

Linksys EA7500 v2 is een geschikte keuze voor:

 • Middelgrote huizen die snel WiFi op de 5 GHz-band nodig hebben
 • Mensen die een router willen die ze overal op internet op afstand kunnen bedienen
 • Gebruikers die een snelle USB 3.0-poort op hun router willen, om USB-apparaten op het netwerk aan te sluiten

OPMERKING: we hebben de draadloze router Linksys EA7500 v2 ontvangen voor testen, van Gearbest.com. Het is een online winkel die uitstekende prijzen en internationale gratis verzending biedt. Je kunt deze router tegen een lage prijs kopen, vanaf hier.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Linksys EA7500 v2 heeft veel positieve punten om te overwegen:

 • Verbluffend snelle WiFi op de 5 GHz-band
 • In tegenstelling tot sommige routers van andere merken biedt de Linksys EA7500 v2 snelle WiFi-snelheden, zowel voor het downloaden als voor het uploaden
 • De USB 3.0-poort op deze router is snel
 • De mobiele app van Linksys ziet er goed uit en werkt goed
 • U kunt de router vanaf elke locatie op internet op afstand bedienen, zolang u maar een Linksys Smart Wi-Fi-account hebt
 • Geweldige meertalige ondersteuning
 • Het kan op muren worden gemonteerd

Er zijn ook verschillende nadelen te overwegen:

 • Bij het werken met USB-apparaten accepteert deze router geen exFAT- of Linux-bestandssystemen zoals ext4
 • Als u de beheerinterface via HTTPS probeert te laden, waarschuwt uw browser u dat deze een ongeldig certificaat gebruikt
 • Het mist de beveiligingsfuncties die concurrerende routers bieden tegen een vergelijkbare prijs
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Linksys EA7500 v2 AC1900 wil de drukke markt van midrange draadloze routers overwinnen, die snelle WiFi-verbindingen beloven en goed werken voor 4K- en Full HD-streaming. Op papier ziet deze router er fantastisch uit, en de hardware is uitstekend. Het heeft indruk op ons gemaakt met hoe snel de draadloze connectiviteit is op de 5 GHz-band en de snelheid van zijn USB 3.0-poort. We hielden ook van de mobiele Linksys-app en hoe goed het werkt om uw router op afstand te beheren, vanaf elke plek op internet. De firmware heeft echter een paar bugs die moeten worden gecorrigeerd, zoals het ongeldige HTTPS-certificaat dat het gebruikt of het feit dat het Adobe Flash Player nodig heeft voor draaitests. Het mist ook de beveiligingsfuncties die u krijgt van concurrerende AC1900-routers voor een vergelijkbare prijs. Als u WiFi-snelheid en mobiel extern beheer belangrijker vindt dan beveiliging en andere geavanceerde functies, is Linksys EA7500 v2 AC1900 misschien wel een van de beste keuzes die u kunt maken.

Unboxing van de Linksys EA7500 Max-Stream AC1900 draadloze router

Linksys EA7500 v2 wordt geleverd in een grote kartonnen doos met een afbeelding van de router aan de bovenkant. U kunt ook enkele van de essentiële kenmerken ervan zien. Op de achterkant en de zijkanten ziet u alle hardwarespecificaties van deze router, evenals een gedetailleerde beschrijving van de functies.

Wanneer u alles uit de doos verwijdert, vindt u de volgende items: de router zelf, drie externe antennes, de voedingsadapter, een Ethernet-kabel, de beknopte installatiegids, een schijf met documentatie, de garantie en andere folders.

Een leuk detail is het feit dat Linksys plug-adapters voor de stroomadapter heeft gebundeld. Op deze manier kunt u uw Linksys EA7500 draadloze router overal ter wereld kopen en in elk gewenst land gebruiken.

Linksys EA7500 v2 biedt een snelle en prettige unboxing-ervaring. Je krijgt alle accessoires die je nodig hebt om het in te stellen en te gebruiken, evenals plug-adapters voor verschillende regio's, wat een leuke touch is.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Linksys EA7500 v2 heeft een dual-core Qualcomm Atheros IPQ8064-processor met 1, 4 GHz, 256 MB RAM en 128 MB opslagruimte voor de firmware. Het is een dual-band draadloze router met ondersteuning voor de 802.11ac Wave 2-standaard en 3x3 MU-MIMO. De totale theoretische maximale bandbreedte is 600 Mbps voor de 2, 4 GHz-band en 1300 Mbps voor de 5 GHz, wat leidt tot een totaal van 1900 Mbps.

De antennes zijn afneembaar en kunnen op elke gewenste positie worden gemonteerd. De bovenzijde van de router heeft een glanzend gebied waar het Linksys-logo is geplaatst. Hoewel het er goed uitziet, is het ook een vingerafdrukmagneet. Een verschil met andere routers is dat deze geen LED's heeft om aan te geven of de WiFi werkt en andere details. Het heeft alleen het Linksys-logo verlicht. Gelukkig kan het worden uitgeschakeld als u geen lichten wilt branden. Aan de onderkant van de router zijn er gleuven voor montage op muren. Sommige gebruikers vinden deze functie misschien handig.

Aan de achterkant hebben we de volgende items: één USB 3.0-poort, één USB 2.0-poort, de WPS-knop, de Reset-knop, de Ethernet-poort voor verbinding met de router met internet, vier Ethernet-poorten voor het lokale netwerk (allemaal draaiend op 1 Gbps), de voedingsaansluiting en de aan / uit-knop.

Wat de grootte betreft, heeft Linksys EA7500 v2 10, 12 x 7, 24 x 2, 2 inch of 257 x 184 x 56 mm lengte x breedte x hoogte, waardoor het een middelgrote router is. Het gewicht is 20, 74 oz of 558 gram zonder de antennes.

Als je de officiële specificaties van deze router wilt zien, ga je naar deze pagina: Linksys EA7500 Max-Stream AC1900.

Instellen en gebruiken van de Linksys EA7500 Max-Stream AC1900 draadloze router

Om de zaken in te stellen, moet u de installatiewizard gebruiken in een webbrowser. Wanneer u het laadt, moet u eerst de licentievoorwaarden voor het gebruik van de Linksys-software accepteren. De installatiewizard detecteert vervolgens het type internetverbinding en vraagt ​​naar de juiste verbindingsdetails.

Nadat de Linksys EA7500 v2 is verbonden met internet, controleert de installatiewizard automatisch op firmware-updates en wordt de nieuwste versie geïnstalleerd. Dit betekent dat je jezelf met wat geduld moet bewapenen en wachten tot alles klaar is. Dit is echter een positieve, proactieve benadering van Linksys.

Nadat de firmware is bijgewerkt, kunt u de draadloze netwerken instellen die door de router worden uitgezonden. We vonden het vreemd dat we de naam van het draadloze netwerk op de 2, 4 GHz-band konden wijzigen, maar we konden het niet personaliseren voor de 5 GHz-band. We konden ook geen twee verschillende wachtwoorden instellen voor de twee frequenties. Deze benadering zal sommige gebruikers niet behagen, en het is niet goed vanuit een beveiligingsperspectief.

Voor de volgende stap wordt u gevraagd om het wachtwoord in te stellen voor het beheer van de router, maar u kunt de naam van de gebruiker niet wijzigen. Nogmaals, dit is geen goede aanpak vanuit een beveiligingsperspectief.

De volgende stap omvat de installatiewizard die u een samenvatting van uw instellingen geeft. Nadat u op Volgende hebt gedrukt, wordt u gevraagd om een ​​Linksys Smart Wi-Fi-account te maken of aan te melden. Dit is een mooie naam voor een online Linksys-account, waarmee u deze router en andere Linksys-apparaten vanaf elke locatie op internet kunt beheren.

U kunt een account maken, inloggen met een account (als u dit al hebt) of deze stap overslaan. Daarna krijg je de beheerdersinterface te zien, die vergelijkbaar is met wat je op andere Linksys-routers krijgt. Zoals je hieronder kunt zien, ziet de gebruikersinterface er goed uit en heb je toegang tot verschillende secties met instellingen. Op de startpagina heb je verschillende widgets die je kunt verplaatsen, in- of uitschakelen zoals je wilt, afhankelijk van wat je interesseert. Klik op het gedeelte dat u wilt navigeren en alle bijbehorende instellingen zijn geladen, opgesplitst in tabbladen.

De meeste instellingen zijn gemakkelijk te begrijpen, maar de meer technische dingen worden niet uitgelegd in de gebruikersinterface, dus u moet de gebruikersdocumentatie lezen. Gelukkig is er een Help- knop op de bovenste werkbalk. De gebruikersdocumentatie is goed gemaakt en legt uit wat u moet weten zonder moeilijk te begrijpen te zijn.

Een fout die we hebben opgemerkt, is dat wanneer u de beheerinterface instelt om te laden met behulp van het beveiligde HTTPS-protocol in plaats van HTTP, alle webbrowsers klagen dat het een niet-vertrouwd certificaat gebruikt en u geen toegang tot het certificaat verlenen. Linksys moet dit probleem oplossen als ze beveiligde verbindingen willen promoten.

Een ander negatief punt is dat je, als je de Speed ​​Test- functie van de firmware wilt gebruiken, dat niet kunt, tenzij je Adobe Flash Player hebt geïnstalleerd. Linksys moet de firmware bijwerken zodat deze geen onveilige en verouderde technologie zoals Flash Player gebruikt.

Er zijn ook positieve dingen, zoals de goede meertalige ondersteuning. De gebruikersinterface is beschikbaar in 22 talen, waarvan sommige hieronder te zien zijn.

Hoewel het enige tijd duurt om aan de gebruikersinterface te wennen, zou u na een tijdje geen problemen moeten hebben om te weten waar u alles kunt vinden. Een positief dat we op prijs stelden, is het feit dat Linksys automatisch controleert op firmware-updates en u op de hoogte brengt wanneer een nieuwe versie beschikbaar is.

Er zijn ook enkele eigenaardigheden die sommige mensen misschien niet waarderen. Sommige wijzigingen vereisen bijvoorbeeld een herstart en dat betekent dat u ongeveer twee minuten moet wachten totdat uw instellingen zijn toegepast. U kunt ook twee verschillende gastnetwerken inschakelen, één voor elke draadloze band, maar u kunt geen twee verschillende wachtwoorden instellen. Beide moeten hetzelfde wachtwoord gebruiken. Een ander probleem is dat, bij het werken met USB-apparaten, Linksys EA7500 slechts een paar bestandssystemen accepteert: NTFS, FAT32, FAT (wie gebruikt het nog meer?) En HFS +. Het staat exFAT- of Linux-bestandssystemen zoals ext4 niet toe. Sommige gebruikers stellen deze beperking mogelijk niet op prijs.

Nadat we hadden geleerd alles in te stellen wat we wilden hebben over de Linksys EA7500 v2, zijn we begonnen onze apparaten daarop aan te sluiten. We hebben ongeveer vijftien apparaten op het netwerk aangesloten, waaronder desktop-pc's, laptops, tablets, smartphones, één draadloze printer, twee smart-pluggen, één slimme lamp en een Xbox One-console.

We genoten van uitstekende downloadsnelheden, goede signaalsterkte en stabiele verbindingen. Na de eerste twee dagen van gebruik waren we onder de indruk van de prestaties van Linksys EA7500 v2.

Tijdens onze eerste testperiode is onze Xbox One-console gestopt met verbinden met het draadloze netwerk. Wat we ook deden, het maakte geen verbinding met de twee draadloze netwerken die door de router werden uitgezonden. Dit probleem is ook bij andere gebruikers opgetreden. Zie deze discussie hier: Xbox one zal ineens geen verbinding maken met ea7500. Nadat we onze eerste beoordeling hadden gepubliceerd en een klacht hadden ingediend over dit probleem, heeft Linksys een nieuwe firmwareversie uitgebracht die het probleem oplost. Daarom hebben we besloten om de versie 2.0.5.186189 van de firmware te installeren en te kijken of Xbox One en andere slimme apparaten thuis verbinding kunnen maken met het netwerk. Deze keer werkte alles soepel en we genoten van stabiel online gamen op onze Xbox One, evenals HD-streaming van hoge kwaliteit.

Een verbetering die we Linksys aanraden is om downloadlinks op hun website aan te bieden voor al hun firmwareversies. Op deze manier, als nieuwe firmware een bug heeft die van invloed is op gebruikers, kunnen ze terugkeren naar elke oudere versie door deze te downloaden van de Linksys-ondersteuningswebsite.

De hardware van de Linksys EA7500 v2 draadloze router maakte indruk op ons met zijn snelheid en prestaties. De firmware die Linksys hiervoor heeft ontwikkeld heeft echter wat eigenaardigheden en problemen, die de gebruikerservaring verminderen. Het heeft ook geen beveiligingsfuncties die u krijgt op concurrerende draadloze routers van de AC1900.

Als u meer wilt weten over de prestaties van deze draadloze router en onze benchmarks, leest u de volgende pagina van deze recensie.