Beoordeling

Het Logitech K830 verlichte woonkamer toetsenbord bekijken

Onze huiskamers beginnen te vol te raken met een flink aantal verschillende soorten elektronica, zoals een smart-tv, een HTPC (Home Theatre-pc), een gameconsole of een pc die op een groot scherm is aangesloten. Maar het frustrerende aan allemaal is wanneer je naar inhoud wilt zoeken en je een aanwijzer moet typen of gebruiken, het ergste van allemaal in het donker. Natuurlijk is de go-to oplossing om te ontsnappen aan de frustratie van deze ervaring, het gebruik van een licht draadloos toetsenbord en, beter nog, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een ingebouwd touchpad. Uit deze ingewikkelde wereld van toetsenborden ontvingen we het Logitech K830 verlichte huiskamertoetsenbord en we wilden het testen op verschillende soorten apparaten. Lees verder, terwijl we dit toetsenbord voor de woonkamer doornemen en kijken of het ons het comfort van onze bank laat genieten:

Unboxing Het Logitech K830 verlichte woonkamer toetsenbord

Het wordt geleverd in een typische Logitech-verpakking, met een glanzende doos met het beeld van het toetsenbord in de daarvoor bestemde omgeving aan de voorkant. Dit gebied toont ook de volledige naam en het feit dat het een Amerikaans-Engelse lay-out heeft. Logitech heeft ook in meerdere talen toegevoegd dat dit product het beste is
manier om uw Smart TV te bedienen, zelfs in het donker.

Op de achterkant staat een vrij mooi ingezoomd beeld van het toetsenbord op hetzelfde glanzende papier. Ook hier, in meerdere talen, informeert Logitech ons over de inhoud van de box en geeft ons een kleine lijst met belangrijke technische specificaties (zowel in tekstuele als grafische weergaven).

De hoes komt er vrij gemakkelijk uit en aan de binnenkant zit het toetsenbord bovenop een kartonnen bak zonder enige plastic verpakking. Een keuze die logisch is, omdat dit een milieubewustere manier is om apparaten af ​​te leveren.

Nadat u het toetsenbord uit de doos hebt verwijderd, ziet u dat de kartonnen lade veel kleine compartimenten bevat met alle aanbevolen accessoires. Deze goed georganiseerde manier van verzending is iets dat we graag van andere fabrikanten willen zien.

Binnen vind je, samen met je K830-toetsenbord, het volgende: de zeer kleine Logitech USB-verenigende ontvanger, een micro-USB-laadkabel, een USB-verlengkabel, een handleiding in meerdere talen en de belangrijke informatie van Logitech (veiligheid, naleving en garantie ) brochure.

Hardwarespecificaties

Het idee achter het Logitech K830 verlichte huiskamer-toetsenbord is vrij simpel: een alles-in-één draadloos toetsenbord met verlichte toetsen en een geïntegreerd multi-touchpad voor cursorbesturing. Toch is dit niet uw standaard bureautoetsenbord, omdat het bedoeld is voor gebruik in meer ongedwongen situaties, zoals op een bank of bed zitten. Logitech verklaart, zoals we hierboven hebben gezien, dat K830 "moeiteloos pc-naar-tv-navigatie biedt, zelfs in het donker". Een interessante beschrijving, maar niet zo nauwkeurig als je zou denken, omdat het niet alle toepassingen omvat die deze compacte toetsenbord / touchpad-mix kan bieden. We komen verderop in dit overzicht terug op dit perspectief.

Rechthoekig met afgeronde zijkanten, verrast de K830 met een uitvoerende stijl die het donkere uiterlijk van de twee zijden combineert met een reflecterend zilverstuk aan zowel de onderkant als de bovenkant van het frame. Het toetsenbord heeft een standaard QWERTY-indeling met Chiclet-stijltoetsen. Logitech heeft ook 19 multimediatoetsen die veel extra functies bieden.

Logitech heeft het speciale numerieke toetsenblok verwijderd en op zijn plaats krijgen we een volledig functionerend touchpad, compleet met linker- en rechtermuisknop. Bovendien kunnen we boven het touchpad drie audioregeltoetsen zien: dempen, volume verhogen en volume verlagen.

Ook vindt u aan deze rechterkant van het toetsenbord een kleine ronde lichtsensor die, op basis van het omgevingslicht van de kamer, de achtergrondverlichting van de toetsen zal dimmen of feller maken. Ernaast, in de rechterbovenhoek, zult u een batterijindicatielampje vinden. Het gaat branden telkens wanneer u het toetsenbord inschakelt of uit de slaapstand haalt. Ook laat deze LED-indicator u weten wanneer het tijd is om de batterij op te laden door een knipperend rood licht.

Op het bovenste deel van het frame vinden we drie belangrijke kenmerken die moeten worden opgemerkt. Van links naar rechts zien we eerst een linkermuisknop, een micro-USB-poort en de aan / uit-schakelaar.

De achterkant van het toetsenbord is, goed, duidelijk. De platte achterkant biedt alleen vier goed geplaatste rubberen voetjes en een andere kleine gemaakt van hard plastic in het onderste deel van het midden.

Het toetsenbord heeft een ingebouwde lithium-ionbatterij die kan worden opgeladen met behulp van de micro-USB-poort. Logitech verklaart dat het een volledige autonomie heeft van 10 dagen. Je zou dit cijfer vermoedelijk moeten bereiken terwijl je het 2 of 3 uur per dag gebruikt met de achtergrondverlichting aan.
Het handzame ontwerp is slechts 14, 4 inch (36, 7 cm) lang en 4, 9 inch (12, 53 cm) hoog en 0, 65 inch (1, 65 inch) diep. De lichtgewicht, volledig plastic constructie weegt 17, 55 gram.

De volledige specificaties van dit toetsenbord vindt u hier: Logitech K830-toetsenbord.

Het Logitech K830 verlichte woonkamer toetsenbord gebruiken

Qua ontwerp is de aluminium afwerking van de randen een interessant element dat lijkt te botsen met de soft-touch coating die op de rest van het toetsenbord aanwezig is. Deze donkere laag is extreem gevoelig voor vingerafdrukken en krassen. Mogelijk hebt u vingerafdrukken gezien in een van de bovenstaande afbeeldingen. Dit lijkt erg slecht voor een toetsenbord dat zijn plaats vindt in je woonkamer, waarvan je je voorstelt dat het wordt gebruikt door handen die eerder in een kom met chips waren ondergedompeld. Zijn plastic schaal draait en, wanneer geplaatst op een vlak oppervlak, is het niet altijd stabiel, ondanks zijn antislip rubberen voetjes. Toch zijn dit de typische nadelen van een lichte, volledig plastic constructie die smal genoeg is om met één hand vast te pakken.

Laten we onze aandacht richten op het echte hart van K830, namelijk de toetsen. Hun algemene grootte was groot genoeg voor ons om vrij snel te typen en de platte bovenkant bood een goede ondersteuning. Hoewel we denken dat de toetsen te dicht bij elkaar liggen, is dit de enige manier waarop fabrikanten de algehele grootte van de toetsenborden kunnen beperken. De toetsen bieden een zachte en vrij lange reis, wat goed is voor casual gebruik, maar het zal je niet helpen bij het schrijven van lange proefschriften. We vonden het heel leuk dat ze niet veel lawaai maken.

Om de mogelijkheden van het mediacenter en / of de pc in de woonkamer duidelijk te demonstreren, heeft de fabrikant een reeks mediasnelkoppelingen toegevoegd. Er zijn twee verschillende types: one-touch functietoetsen (F1-F12) en degene die vereisen dat u eerst op de Fn-toets drukt (ins, del, backspace, caps lock, Page up, Page down, home, end). De tijd nemen om te leren wat elk van hen doet, zal je multimedia-ervaring enorm verbeteren; ze worden allemaal uitgelegd in de handleiding. Sommigen van u vinden het misschien niet prettig dat de standaard pc-functies van de F-toetsen alleen toegankelijk zijn door een Fn-combinatie te gebruiken. Toch, vanuit het oogpunt van een woonkamer, werkt de mediacontrole heel goed en is het een pluspunt voor dit toetsenbord.

We willen ook twee van de functies bespreken die op de bovenrand verschijnen. De plaatsing van een linkermuisknop in dit gebied is zeer geschikt voor de woonkameromgeving. Als u uw toetsenbord comfortabel wilt bedienen terwijl u het met beide handen vasthoudt, kunt u met deze extra knop het touchpad gebruiken met uw rechterhand terwijl u met uw linkerhand op dingen klikt. Ook lijkt de aan / uit-schakelaar met kleurcodering in het begin wat moeilijk te bedienen. Maar voor een gemakkelijkere identificatie kunnen we u vertellen dat groen betekent dat het is ingeschakeld, terwijl oranje betekent dat het uit is.

Een van de meest interessante functies van de K830 is de achtergrondverlichting van de toetsen. Dit is tenslotte een toetsenbord dat is ontworpen voor gebruik met een mediacenter en dat vaak in het donker moet worden gebruikt (je kunt geen horrorfilms bekijken met het licht aan). De achtergrondverlichting biedt twee niveaus van lichtintensiteit en wordt geregeld door de omgevingslichtsensor. Logitech biedt ook een toets (F1) om de achtergrondverlichting handmatig aan te passen. We hielden echt van deze benadering met één toets voor het verhogen en verlagen van de helderheid. Als het batterijvermogen van het toetsenbord laag is, wordt de achtergrondverlichting automatisch uitgeschakeld en verdwijnt deze bij regelmatig gebruik binnen 5 seconden nadat u bent gestopt met het gebruik ervan.

De intensiteit van de achtergrondverlichting maakt het toetsenbord geweldig voor donkere tot halverwege verlichte kamers. Ondanks dat de lichtsensor goed werkt in donkere en schemerige gebieden, vonden we dat het minder effectief was in helderdere omgevingen. Ondanks het feit dat de ruimte waarin we het gebruikten voldoende licht had, activeert de sensor soms de achtergrondverlichting van lage intensiteit en moet deze handmatig worden gecorrigeerd. Logitech heeft ook nagelaten ons de mogelijkheid te bieden de achtergrondverlichting voor onbepaalde tijd in of uit te schakelen. Al met al zijn dit kleine problemen, omdat het toetsenbord zeer effectief is wanneer het in het donker wordt gebruikt.

Terugkomend op de combinatie toetsenbord / touchpad, moeten we zeggen dat het een ontwerpfunctie is die volkomen logisch is. Het maakt de noodzaak van een afzonderlijke muis of touchpad volledig overbodig, zelfs voor degenen die van plan zijn om het onderweg te gebruiken. Hoewel dit zij aan zij ontwerp wel even wennen kan, zal het na verloop van tijd een tweede natuur worden; het lijkt op het idee achter laptop touchpads, maar het verschil is dat het aan de zijkant vlak voor het toetsenbord zit. Wat betreft het touchpad zelf, het is soepel en vrij responsief. We hebben geen vertraging opgemerkt tussen de beweging van onze vingers op het touchpad en die van de cursor op het scherm. Het goed geproportioneerde touchpad (3, 1 bij 2 inch) biedt dus een aangenaam gevoel dat navigatie gemakkelijk maakt.

Als u een van de pc-naar-tv-gebruikers bent die verbonden moet blijven met al uw apparaten vanuit het hele huis, dan is het Logitech K830 verlichte woonkamer-klavier precies wat u zoekt . Ook al is het toetsenbord niet erg dik, het zit veilig op je schoot / knieën en je hebt het goed in de hand.

Verbinding en software

Voor de K830 levert Logitech de Unifying RF-ontvanger die moet worden aangesloten op een vrije poort op uw computer of op de media-elektronica in de woonkamer. Het mooie hiervan is dat een enkele ontvanger tegelijkertijd maximaal zes draadloze Logitech-apparaten kan koppelen. Deze kleine USB-dongle biedt een 2, 4 GHz draadloze connectiviteit (geen Bluetooth) en een rotsvast bereik van 33 voet (10 m). Merk op dat als u de USB-kabel aansluit om het toetsenbord op te laden naar een pc, deze niet wordt herkend als een invoerapparaat; alleen de radiodongle biedt u de mogelijkheid om het toetsenbord te gebruiken. In ieder geval kan de K830 tijdens het opladen worden gebruikt. De USB-verlengkabel kan u ook helpen met de Unifying-ontvanger wanneer de USB-poort is verborgen en u de ontvanger ergens anders wilt plaatsen met een betere signaalontvangst. De Logitech Unifying-ontvanger is een geweldige functie die een solide verbinding biedt en gemakkelijk te gebruiken is.

OPMERKING: U kunt meerdere Logitech-apparaten alleen toevoegen aan een enkele ontvanger op WINDOWS-apparaten.

De ontvanger is direct verbonden met Windows 7 en Windows 8.1. Maar als u het toetsenbord volledig wilt gebruiken, moet u de benodigde software downloaden en installeren vanaf de ondersteuningswebsite van Logitech, hier. De twee programma's, Logitech Unifying Software en Logitech Software-opties, helpen u het commando over de ontvanger te nemen en toegang te krijgen tot alle functies van het toetsenbord. Allereerst ziet u in de rechterbenedenhoek van het venster Logitech Software-opties een grafische weergave van de batterijstatus. Vervolgens vindt u op het eerste tabblad, Toetsenbord, onder de afbeelding van het toetsenbord zelf een klein selectievakje waarmee u kunt schakelen tussen de standaardfunctie van de F-toetsen en de mediafuncties.

Met de volgende twee tabbladen van het programma kunt u sommige functies van de touchpad aanpassen, zoals de gevoeligheid aanpassen of aanraakbewegingen beheren. We moeten zeggen dat het touchpad erg goed werkt met Windows 8.1, waarmee je alle veegbewegingen die beschikbaar zijn in dit specifieke besturingssysteem kunt gebruiken. Navigeren gaat heel gemakkelijk dankzij een reeks eenvoudige gebarenopdrachten die zijn geïntegreerd door Logitech: tik met één vinger op het oppervlak om met de linkermuisknop te klikken of met twee vingers om met de rechtermuisknop te klikken, sleep twee vingers omhoog / omlaag of naar links / rechts om te scrollen of knijpen om in of uit te zoomen.

Over het onderwerp gebaren maakt het laatste tabblad van Logitech's bijbehorende programma de K830 echt aanpasbaar. Hiermee kunt u het gedrag van de meer geavanceerde gebarenopdrachten wijzigen of uitschakelen. We hebben ontdekt dat bijvoorbeeld in Windows 8.1 horizontaal vegen met één vinger vanaf de rechterkant automatisch de Charms activeert of dat dezelfde actie wordt uitgevoerd, maar vanaf de linkerkant kunt u schakelen tussen geopende applicaties.

De beschikbaarheid van deze gebarenopdrachten hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt, hoewel het lijkt erop dat Windows 8.1 de beste match is voor de K830. Het enige probleem dat ons opviel toen ik het gebruikte met een Windows-besturingssysteem, is dat de bewegingen niet altijd zo responsief zijn als zou moeten. We moesten af ​​en toe opnieuw onze vingers bijstellen toen we aan het scrollen waren omdat het touchpad de bewegingen die we maakten niet altijd herkende. Maar nogmaals, dit is een klein probleempje en het neemt niet weg dat er een touchpad is ingebouwd in het toetsenbord.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Weg van het besturingssysteem van Microsoft, moeten we zeggen dat als u een Mac bezit, dit toetsenbord er onmiddellijk verbinding mee zal maken met de hulp van de Logitech Unifying-ontvanger. Het neemt de invoerfuncties over en u kunt de basisfuncties van het toetsenbord en de touchpad gebruiken. Het eerste probleem verschijnt wanneer u de multitouch-opties van het Mac-besturingssysteem wilt gebruiken, omdat de K830 deze niet ondersteunt. U kunt het algemene gedrag van het touchpad (vertraging en snelheid) alleen aanpassen via Systeemvoorkeuren - Toegankelijkheidsopties . Dan zou je denken dat je dit zou kunnen oplossen door een Logitech-begeleidingsprogramma te installeren, maar, verbaas, de software die ze aanbieden werkt niet op je Mac. Het toetsenbord werkt dus op een Mac, maar u kunt de geavanceerde bewegingsopdrachten van de touchpad niet gebruiken.

Ook omdat het wordt verkocht als toetsenbord in de woonkamer, dus het zou ook moeten werken met uw Smart TV. U moet verbinding met de tv kunnen maken door Logitech's Unifying-ontvanger aan te sluiten op een open USB-poort met USB HID-compatibiliteit. Verdere ondersteuning is echter afhankelijk van elke individuele app in de Smart TV-omgeving en het is mogelijk dat de touchpad soms niet werkt. Bovendien zijn bepaalde functies van de K830 afhankelijk van de Smart TV die eigendom is van de gebruiker, en Logitech adviseert alle toekomstige kopers om de handleiding van hun tv te raadplegen voor informatie over compatibiliteit.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Op papier lijkt het Logitech K830 verlichte huiskamertoetsenbord geweldig. Eenmaal uitgepakt maakt het nog steeds indruk. Het ontwerp is aangenaam, de materialen zijn vleiend voor het oog en we waarderen het touchpad en de royale knoppen, het veegoppervlak en de algemene lichtheid van het toetsenbord. Maar al snel kregen we spijt van de onnatuurlijke aantrekkingskracht op vingerafdrukken en het feit dat je het constant moet schoonmaken. Het zal u zeker helpen de controle over uw woonkamerapparaten over te nemen, maar zoals we begrepen hebben, is het een toetsenbord dat geweldig werkt met Windows 7 of Windows 8.1. Alleen op de besturingssystemen van Microsoft kunt u meerdere apparaten op dezelfde verenigende ontvanger aansluiten en toegang krijgen tot al die geweldige bewegingsopdrachten die beschikbaar zijn voor de touchpad. De bottom line is dat de K830-toetsenbord / touchpad-combinatie is ontworpen voor gebruik met een Windows-pc die is aangesloten op een projector / tv-scherm of een op Windows gebaseerde Home Theatre-pc (HTPC). De Logitech K830 werkt met een Mac, maar dan als een doorlopend toetsenbord met standaard typfuncties en een touchpad die geen multi-touch invoer ondersteunt. U kunt dit toetsenbord ook gebruiken op Smart TV's, maar de geavanceerde functies zijn afhankelijk van de tv zelf en de apps die u hebt geïnstalleerd. Helaas zijn fabrikanten het niet altijd eens over normen en voorschriften, en soms lijkt de enige manier om te gaan de buy-it-and-try-it-benadering. Als je een voltijdtoetsenbord wilt voor uitgebreid typen, moet je waarschijnlijk blijven zoeken, maar als je een huiskamergezel wilt gebruiken in het donker, is dit het toetsenbord voor jou. Vanwege het lichte ontwerp, verlichte toetsen en mediafuncties is de Logitech K830 een goede koop voor degenen onder u die constant gebruik maken van hun mediacentrum in de woonkamer (en zelfs de slaapkamer).