Beoordeling

Herziening van de Nokia Lumia 1320 - De betaalbare Windows Phone Phablet

Nokia heeft zijn intrede gemaakt in de 'phablet'-wereld met twee modellen: Lumia 1320 en Lumia 1520. Onlangs hebben we het meer betaalbare model - de Lumia 1320 - in handen gekregen en we waren erg benieuwd of Windows Phone goed werkt op een grote phablet. We hebben deze smartphone ongeveer een week getest en we zijn nu klaar om onze conclusies te delen:

Hardwarespecificatie & verpakking

Qua specificaties valt de Lumia 1320 vooral op door zijn grootte. Het heeft een 6 "ClearBlack-display, met een IPS LCD en een resolutie van 1280 x 720. Net als de meeste andere Lumias, maakt het scherm gebruik van een supergevoelige aanraking, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs als je handschoenen draagt. Deze smartphone is 9, 8 mm (0, 38) inch) dik en weegt 220 g (7.8 oz), wat nogal wat is.De batterij is bijna net zo groot als de smartphone zelf en heeft een indrukwekkende capaciteit van 3400 mAh Lumia 1320 wordt aangedreven door een 1, 7 GHz dual-core Qualcomm processor, het heeft 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. Het heeft een 5 MP camera aan de achterzijde met flits en een eenvoudige 0.3 MP camera aan de voorzijde .De achteruitrijcamera kan full-HD video opnemen, dat is goed. Een ander positief aspect is dat de Lumia 1320 werkt met 4G LTE-netwerken, wat geweldig is.Als je alles wilt weten wat het te bieden heeft, kun je hier de volledige hardwarespecificaties vinden: Gedetailleerde specificaties voor de Nokia Lumia 1320.

In het pakket vindt u de gebruikelijke items: de telefoon, de documentatie en garantie, de oplader, de USB-kabel en een koptelefoonset.

Om een ​​beter idee te krijgen van de unboxing-ervaring, bekijk eens deze korte video met unboxing hieronder.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Nokia Lumia 1320 heeft het afneembare hoesontwerp van zijn kleinere broer geleend - de Lumia 625. De afneembare hoezen zijn verkrijgbaar in rood, geel, wit en zwart. In onze testen. we hebben de witte versie gebruikt die je hieronder ziet.

De hoes valt niet gemakkelijk weg als de smartphone per ongeluk valt. Ook het afdekken van de cover kan een avontuur zijn. Je moet letten op de manier waarop je het verwijdert: gebruik altijd de marge aan de onderkant van het scherm, waar de softwareknoppen worden geplaatst. Anders is het verwijderen van de hoes behoorlijk moeilijk en riskeert u deze te beschadigen. Wanneer u de hoes verwijdert, zult u verrast zijn om te horen dat de batterij niet eenvoudig te vervangen is, net zoals bij andere Lumias met een vergelijkbaar ontwerp. Dit is een nadeel voor gebruikers die een back-upbatterij kopen voor hun smartphones. Zoals u later in onze tests zult zien, heeft deze smartphone er misschien geen nodig, omdat de batterij behoorlijk veel kilometers aflevert.

De plastic hoes is niet echt van hoge kwaliteit en voelt niet stevig genoeg wanneer je hem eraf moet halen of weer inbrengt. Hij voelt nogal fragiel aan en ik had altijd de indruk dat ik hem zou beschadigen als ik hem moest gebruiken het. De kwaliteit van het scherm is goed. Ik had geen problemen met de zichtbaarheid ervan, zelfs als ik hem buitenshuis gebruikte, behalve op dagen met vrij krachtig zonlicht. Het enige waar u op moet letten, is dat u, om de beste resultaten op het gebied van zichtbaarheid te verkrijgen, de weergave-instellingen moet aanpassen die beschikbaar zijn op Windows Phone.

Bovendien zijn de zwart-witniveaus goed genoeg om geen probleem te vormen bij het bladeren door het Windows Phone-besturingssysteem.

De telefoonervaring op de Nokia Lumia 1320

Vanwege de enorme afmetingen is de Nokia Lumia 1320 de zwaarste smartphone op de markt. Met 220 g (7.8 oz) is het misschien te moeilijk om comfortabel voor veel mensen rond te lopen. Persoonlijk heb ik er veel problemen mee gehad. Het voelde nooit comfortabel om rond te dragen in de zakken van mijn spijkerbroek. Ook was het onmogelijk om het met één hand te gebruiken. U moet bijvoorbeeld beide handen gebruiken wanneer u iets typt. Als je met één hand blijft typen, zoals ik al meerdere keren heb gedaan, zul je snel merken dat de onderkant van je duim op de delete-toets of andere toetsen in dat gebied drukt, waardoor het onmogelijk is om snel iemand te sms'en.

Er zijn echter gebruikers die niet van de grootte en het gewicht houden. De kwaliteit van mijn telefoongesprekken was OK en ik was over het algemeen tevreden. Ook was de signaalsterkte redelijk, bijna overal waar ik ging. Ik merkte in dit opzicht niets ongewoons. De geluidskwaliteit is ook gemiddeld bij het luisteren naar muziek of het afspelen van video's op deze smartphone. Een klein minpuntje is dat de Lumia 1320 niet werkt met draadloze netwerken die op de 5 GHz-frequentie werken. Van een dergelijke grote smartphone met 4G LTE verwachtte ik dat dit zou worden opgenomen. De camera is bijna identiek aan die op de Lumia 625 - wat betekent dat er redelijk gemiddelde foto's nodig zijn. Ook het feit dat deze smartphone standaard naar de Camera- app in Windows Phone gaat, helpt ook niet. Bij slechte lichtomstandigheden en op bewolkte dagen zult u eerder teleurgesteld zijn door de kwaliteit van uw foto's. De 1080p-video die ermee is opgenomen, is echter behoorlijk en over het algemeen was ik meer tevreden over de kwaliteit van de video's die met deze smartphone zijn opgenomen dan die van de foto's die ermee zijn gemaakt. Zoals te verwachten is, is de 0, 3 MP camera aan de voorzijde erg slecht en zou deze alleen moeten worden gebruikt voor snelle videogesprekken. De batterij op de Nokia Lumia 1320 is verrassend goed. In gematigde gebruiksscenario's duurt het ongeveer anderhalve dag, wat geweldig is, als je bedenkt hoe groot het scherm is. Als je het echter zwaar gebruikt, zal het je niet langer dan een dag duren, net als veel andere smartphones.

Nokia Apps voor Windows Phone 8

Nokia Lumia 1320 wordt geleverd met de Lumia Black-update vooraf geïnstalleerd. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste Nokia-exclusieve functies, waaronder het Glance-scherm dat de klok en meldingen weergeeft wanneer je smartphone overschakelt naar de stand-bymodus.

Het enige vreemde feit is dat deze smartphone de stock Camera- app van Windows Phone gebruikt en niet de exclusieve Nokia camera-app die standaard op andere Lumias wordt gevonden. Als u echter naar de Store gaat, kunt u deze vanaf daar downloaden en installeren. Als je de Nokia-apps voor de camera gebruikt, krijg je iets mooiere foto's en krijg je toegang tot meer handmatige bedieningselementen, wat altijd een pluspunt is.

Prestaties in benchmarks

Zoals altijd in onze beoordelingen hebben we ook verschillende tests en benchmarking-apps uitgevoerd om de prestaties van de Nokia Lumia 1320 te evalueren. In de MultiBench 2-processortests was de Lumia 1320 ongeveer 40% sneller dan de vorige modellen, en profiteerde hij van de krachtigere CPU. We zijn erg benieuwd om het te testen tegen Lumia 1520 en zien hoe het gaat tegen zijn duurdere broer. In de grafische test presteerde het 4% beter dan de Lumia 1020, wat geweldig is, omdat het scherm veel groter is.

De Nokia Lumia 1320 heeft ook betere scores dan zijn voorgangers als het gaat om gegevensoverdracht en de snelheid waarmee het het RAM-geheugen gebruikt.

De WP-bank bevestigt hetzelfde verhaal. De processor op de Lumia 1320 was 30% sneller dan op de Lumia 920 - de snelste smartphone die we tot nu toe in deze benchmark hebben getest.

Deze smartphone heeft ook geweldige scores behaald in de andere tests. Het heeft bijvoorbeeld gegevens overgedragen naar de opslagruimte van maar liefst 62, 36 MB / s en wanneer het met het RAM-geheugen werkte, heeft het gegevens overgedragen met een snelheid van 48, 79 MB / s, waarmee het de snelste Windows Phone is die we tot nu toe hebben getest. De grafische score bevestigt ook dat deze telefoon het goed doet in alle benchmarks en games die vandaag beschikbaar zijn voor Windows Phone.

Volgens Sunspider is de Lumia 1320 23% sneller dan de Lumia 1020 wat betreft browserprestaties in Internet Explorer .

Vervolgens hebben we ook de gemiddelde tijd gemeten die nodig is om deze smartphone op te starten en het startscherm weer te geven: 31 seconden, waarmee het de snelst herstellende Windows Phone is die we tot nu toe hebben getest.

De batterijtests uitgevoerd met WP Bench onthulden een ander geweldig resultaat: de Lumia 1320 overtrof alle andere Windows-telefoons die we hebben getest. Het weerstond een volledige 4 uur en 6 minuten.

Het enige nadeel was dat WP Bench stabiliteitsproblemen had tijdens het hardlopen op deze smartphone en het crashte 3 van de 4 runs. Dit was erg vervelend en hoogstwaarschijnlijk heeft deze benchmark een update nodig om goed te kunnen werken met de Lumia 1320. Zoals je kunt zien aan alle tests die we hebben uitgevoerd, presteert de Lumia 1320 al zijn voorgangers in het Windows Phone-ecosysteem. .

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Het geven van een vonnis voor de Nokia Lumia 1320 is nogal moeilijk. Deze smartphone levert geweldige prestaties en levensduur van de batterij. De camera is echter vrij gemiddeld en niet vergelijkbaar met die van zijn broers en zussen op hetzelfde prijsniveau. Het scherm is enorm en dat geldt ook voor de hele telefoon. Bovendien is het de zwaarste smartphone op de markt, waardoor het voor veel mensen moeilijk te gebruiken is. Als je op zoek bent naar een betaalbare phablet met Windows Phone, kun je overwegen om de Nokia Lumia 1320 te proberen. Maar test hem voordat hij je koopt in een winkel waar hij te zien is. Dit apparaat is niet voor iedereen weggelegd en hoewel er genoeg goede dingen gebeuren, zijn er ook een paar eigenaardigheden en problemen die je zouden kunnen overtuigen om voor zijn duurdere broer te gaan - de Nokia Lumia 1520.