Tutorial

Simpele vragen: Wat is Microsoft Sway?

Met de lancering van de Microsoft Office 2016-suite lanceerde Microsoft ook een geheel nieuwe app genaamd Microsoft Sway. Hoewel de meesten van ons Office-apps gebruiken zoals Word, Excel of PowerPoint, is Sway iets compleet nieuws, iets wat we nog nooit eerder van Microsoft hebben gezien. We weten zeker dat veel van onze lezers graag willen weten wat Sway precies is en wat het doel ervan is. Wat kun je doen met deze nieuwe Office-app? Om deze vragen te beantwoorden, hebben we besloten dit artikel te schrijven dat alles deelt wat je moet weten:

Wat is Microsoft Sway?

Microsoft Sway is een universele app, officieel gelanceerd op 5 augustus 2015, en is ontworpen om u te helpen bij het maken van digitale verhalen waarin u ideeën, concepten en rapporten kunt delen. Simpel gezegd, het is een presentatietool, enigszins vergelijkbaar met PowerPoint. Hoewel PowerPoint is ontworpen om het beste te werken voor het maken van statische, vaste presentaties, werkt de Sway-app het best wanneer u een verhaal wilt maken dat meer op verhalen is gericht.

Bijvoorbeeld, deel uw zomervakantie met uw familieleden, of maak een snelle presentatie voor uw collega's, of maak een heel leuk uitziende Windows-tutorial voor uw grootmoeder. :)

Sway is meer georiënteerd op het scherm dan PowerPoint, wat betekent dat de digitale verhalen die u maakt waarschijnlijk eerder op het scherm zullen lijken, dan dat ze worden gepresenteerd met een projector. Dat maakt ook Sway-verhalen geweldig voor online delen met andere mensen.

Een ander groot verschil tussen Sway en andere presentatie-apps is dat het hele bewerkingsproces is zoals het ontwerpen van uw eigen webpagina. Ter vergelijking: een presentatie maken in PowerPoint lijkt meer op het bewerken van video's of het ontwerpen van grafieken.

Sway is een app die heel gemakkelijk te gebruiken is en het maken van je eigen digitale verhaal is een snel proces. Aan de andere kant vereenvoudigde Microsoft het bewerkingsproces ten koste van details. De verhalen die je maakt, zijn behoorlijk mooi weergegeven, maar ze missen een gedetailleerde controle. Sway is beperkt als het gaat om het maken van fijne aanrakingen voor de manier waarop een kop eruit ziet, bijvoorbeeld.

Hoe bewerkingspresentaties werken in Microsoft Sway

Het hele bewerkingsproces voor het maken van een Sway-presentatie is heel eenvoudig. De app zelf zal omgaan met de stijl en de details van hoe uw presentatie eruit zal zien. Het enige dat u hoeft te doen, is inhoud toevoegen.

Elke Sway die je maakt is gecentreerd rond een verhaal verdeeld in secties die op hun beurt zijn verdeeld in kaarten.

De kaarten kunnen ook van verschillende typen zijn, afhankelijk van de inhoud die ze bevatten. U kunt bijvoorbeeld tekstkaarten toevoegen (die sectietitels, beschrijvende tekst of een ander soort tekst bevatten) en mediakaarten (die afbeeldingen, video's, tweets of andere soorten media kunnen bevatten).

Het toevoegen van inhoud aan uw verhaal is eenvoudig, zelfs als het misschien een beetje beperkend is. In plaats van de inhoud zelf te maken, is Sway meer gericht op het insluiten van inhoud. Dat betekent dat je alleen eenvoudige dingen kunt doen, zoals het toevoegen van tekst, video's en foto's uit verschillende bronnen, zoals OneDrive, OneNote, Facebook, Flickr, YouTube of Twitter. U kunt ook inhoud insluiten zoals audiobestanden of kaarten.

Om het uiterlijk van alle inhoud van uw digitale verhaal te veranderen, kunt u verschillende thema's voor uw Sway selecteren, afhankelijk van wat uw oog mooi vindt en wat overeenkomt met het idee of concept van uw verhaal.

Als je Sway klaar is om de wereld in te gaan, kun je deze lokaal uitvoeren of met andere mensen online delen via Docs.com, Facebook, Twitter of zelfs insluiten op een webpagina. Al het delen gebeurt via Sway.com, dus het zal overal werken, de mensen die toegang willen hebben tot je Sway hoeven de app niet geïnstalleerd te hebben, ze hebben alleen een webbrowser en een werkende internetverbinding nodig.

Het werkt zelfs op smartphones.

Waar kan ik Microsoft Sway downloaden?

Sway is een universele app ontwikkeld door Microsoft, wat betekent dat deze beschikbaar moet zijn op een groot aantal platforms. Daarmee denken we aan het hele bereik van Windows 10-apparaten: pc's, laptops, tablets, 2-in-1's en zelfs smartphones. En het klopt: Sway kan op al deze apparaten worden gedownload, geïnstalleerd en gebruikt.

Voorlopig is Microsoft Sway een app die beschikbaar is op elk Windows 10-apparaat, plus op iPhones, iPads en in elke webbrowser die u wilt, als onderdeel van Office Online.

Als u de app liever gebruikt, kunt u deze downloaden via deze links:

  • Microsoft Sway voor Windows 10
  • Microsoft Sway voor iPhone
  • Microsoft Sway voor iPad

Conclusie

Sway is een nuttige app die het voor iedereen heel gemakkelijk maakt om binnen enkele minuten digitale verhalen te maken. Het lijkt een beetje op PowerPoint, maar het is meer gericht op het verhaal in je verhaal dan op de fijne details. Je zou het een "plug and play" presentatietool kunnen noemen - zo eenvoudig is het hele proces van het creëren van een Sway. Heb je Sway geprobeerd? Wat vindt u er van? Deel uw feedback met ons, via het onderstaande opmerkingenformulier.