Beoordeling

ASUS beoordelen RP-AC68U - De bereikvergroter die u niet kunt negeren!

We zijn er dol op als we premium networking-apparaten testen, zoals de snelste draadloze routers ter wereld of de nieuwste en de beste in de wereld van repeaters en range extender s. Vandaag zullen we voor u de nieuwste top-tier range extender van ASUS beoordelen: RP-AC68U. Het is een indrukwekkend apparaat dat is geïnspireerd op de line-up van Republic of Gamers van apparaten van ASUS. De specs zijn zeker een premium-apparaat waardig en we kunnen nauwelijks wachten om het te bemachtigen en het te evalueren. Na meer dan een week dagelijks gebruik, hier is wat we te zeggen hebben over ASUS RP-AC68U:

Unboxing van de ASUS RP-AC68U Draadloze AC1900-repeater

De ASUS RP-AC68U-repeater wordt geleverd in een elegante zwarte doos. Aan de voorzijde ziet u een afbeelding van het apparaat met de belangrijkste functies.

Op de achterkant vindt u een vergelijking met andere vergelijkbare apparaten uit de portfolio van ASUS. Uit die vergelijking is het duidelijk dat we te maken hebben met het high-end apparaat in zijn nieuwe reeks van range-extenders. Wanneer u de doos opent, ziet u de repeater zelf, een netwerkkabel, de stroomadapter, de snelstartgids, de garantie en andere folders.

Zoals u kunt zien, is het apparaat behoorlijk massief en ziet het er zeker interessant uit. Maar daarover meer in het volgende deel van deze recensie.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Laten we eerst praten over grootte en uiterlijk. Zoals je kunt zien is de ASUS RP-AC68U vrij groot, omdat deze een afmeting heeft van 7 x 4, 17 x 4, 17 inch of 178 x 106 x 106 mm in lengte x breedte x hoogte. Het weegt ook 1, 91 pond of 870 gram. Het ontwerp van deze range extender is geïnspireerd op het merk Republic of Gamers. Het verlichtingssysteem ziet er zeker interessant uit en het zal uiterlijk aantrekken. Als je het niet leuk vindt, kun je het altijd uitschakelen door simpelweg op het ASUS-logo te tikken.

Een van de redenen waarom deze bereikvergroter zo groot is, is omdat het zeer krachtige hardware bevat die zelfs kan concurreren met die van sommige moderne routers. ASUS RP-AC68U bevat 3-transmit, 4-receive (3x4) interne antennes, een Realtek RTL8198C dual-coreprocessor met 620 MHz, 256 MB RAM-geheugen en 128 MB opslagruimte. Het kan een maximale theoretische bandbreedte leveren van 1300 Mbps op de 5 GHz-frequentieband en tot 600 Mbps op de 2, 4 GHz-band, voor een gecombineerd totaal van maximaal 1900 Mbps. Andere kenmerken van deze repeater zijn de 5 Ethernet Gigabit-poorten die beschikbaar zijn op de achterkant en de USB 3.0-poort voor het aansluiten van externe apparaten op de repeater.

Aan de achterkant vindt u ook de WPS-knop, de LED's die de status van de draadloze verbindingen, de Power-knop en de Power-poort aangeven. De knop Reset bevindt zich aan de onderkant van het apparaat.

ASUS RP-AC68U biedt ondersteuning voor alle moderne normen voor draadloos netwerken, waaronder 802.11ac en 802.11n. Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van dit apparaat, gaat u naar deze pagina: Specificaties ASUS RP-AC68U.

Instellen en gebruiken van de ASUS RP-AC68U-repeater

U kunt op een van de volgende twee manieren aan de slag met het gebruik van de ASUS RP-AC68U-repeater:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu
  • Door de WPS-knop op uw router en de repeater te gebruiken, zodat ze met elkaar verbonden worden. Hoewel deze methode snel en gemakkelijk is, raden we het niet aan, omdat je het beste kunt configureren hoe de verbinding met de router wordt gemaakt en hoe de repeater het draadloze signaal uitzendt.
  • Door een laptop of tablet aan te sluiten op het draadloze netwerk dat door de repeater wordt uitgezonden en vervolgens het apparaat handmatig in een webbrowser te configureren.

We kozen voor de tweede methode en de initiële configuratie betekende dat we de draadloze netwerken moesten selecteren die we met de repeater wilden uitbreiden. Nadat we de verbindingsdetails hadden ingevoerd, konden we de repeater gebruiken.

Stop hier niet. Laad het IP-adres van de bereikvergroter in uw browser en log in met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord: admin / admin. Zodra u dat doet, wordt u gevraagd om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord voor het beheer van het apparaat te wijzigen (een goede veiligheidsmaatregel).

Zodra dat uit de weg is, kunt u beginnen met het configureren van hoe de ASUS RP-AC68U-repeater werkt. De gebruikersinterface is hetzelfde als op alle moderne ASUS-netwerkapparaten, wat betekent dat het goed georganiseerd en gebruiksvriendelijk is. Ook is de help documentatie goed gedaan en gemakkelijk beschikbaar.

Een aspect dat ons verraste, is het feit dat ASUS RP-AC68U je niet toestaat om veel te configureren over hoe het het draadloze signaal uitzendt. U kunt bijvoorbeeld niet het kanaal, het coderingstype of de standaard die voor elke frequentie wordt gebruikt, instellen. Naar onze mening is dit een nadeel in vergelijking met wat ASUS in het verleden op soortgelijke apparaten heeft aangeboden.

Gelukkig is de meertalige ondersteuning nog steeds overtreffend, zoals altijd het geval is met het ASUS-netwerkproduct: zoals u hieronder kunt zien, is de gebruikersinterface beschikbaar in 23 talen en kunt u eenvoudig schakelen tussen deze talen.

Toen we klaar waren met het configureren van de ASUS RP-AC68U-range extender, zijn we verder gegaan met het aansluiten van onze apparaten en het testen hoe goed het werkt. We ondervonden geen connectiviteits- of stabiliteitsproblemen. We konden deelnemen aan of een thuisgroep maken in Windows, bestanden delen op het netwerk, video streamen, enzovoort.

Als je wilt weten hoe snel de draadloze netwerken zijn die door ASUS RP-AC68U worden uitgezonden, de extra functies en ons uiteindelijke oordeel, ga dan naar de volgende pagina van deze recensie.