Anders

Waarom zit u nog steeds op Windows 8 en bent u niet geüpgraded naar Windows 8.1?

Wanneer je kijkt naar het marktaandeel van de verschillende besturingssystemen, merk je een zeer interessante trend - Windows 8 wordt nog steeds veel gebruikt, hoewel het niet veel positieve recensies heeft ontvangen en veel mensen het afwijzen als een kapot besturingssysteem. Windows 8.1 is in oktober 2013 uitgebracht en heeft als doel veel bruikbaarheidsproblemen te verhelpen die werden vastgesteld in Windows 8. Hoewel het als een gratis upgrade wordt aangeboden, zijn veel Windows 8-gebruikers nog niet geüpgraded naar Windows 8.1, waaronder een aantal van onze lezers. We willen graag een dialoog met u voeren en begrijpen waarom u deze upgrade niet hebt uitgevoerd.

Wereldwijde adoptiestatistieken voor Windows 8 versus Windows 8.1

Laten we eerst kijken naar gamers en hun acceptatie van Windows 8.1. Ze hebben de neiging om de nieuwste besturingssystemen veel sneller te gebruiken dan gewone computergebruikers. Als we de maandelijkse statistieken bekijken die Steam in de maand februari 2014 publiceert, zien we dat een groot percentage van de gamers nog steeds op Windows 8 zit (ongeveer 10% als je zowel de 32-bits als de 64-bits versie meetelt) .

Windows 8.1 heeft een groter aantal gebruikers dan Windows 8 (ongeveer 12%) maar de totale populatie moet veel groter zijn.

NetMarketShare publiceert hun maandelijkse statistieken van duizenden internationale websites. Volgens hen heeft Windows 8 meer gebruikers dan Windows 8.1. In hun schattingen heeft Windows 8 6, 38% van het totale webverkeer terwijl Windows 8.1 slechts 4, 3% is.

Het maakt niet uit hoe je het bekijkt, dit is een trieste foto. Windows 8.1-acceptatie verloopt erg traag.

Onze lezers zijn beter, maar Windows 8.1 Adoptie zou sneller kunnen

We hebben de afgelopen 30 dagen naar onze statistieken voor 7 zelfstudies gekeken. Van het totale aantal bezoeken op Windows-computers is 21% gemaakt van Windows 8.1 terwijl 11% is gemaakt van Windows 8. Dit is zoveel beter dan de statistieken die door Steam en NetMarketShare zijn gepubliceerd.

Maar dit is niet genoeg. Zelfs onze lezers zouden Windows 8.1 sneller moeten omarmen. Vertel ons…

Waarom gebruikt u nog steeds Windows 8?

Het maakt niet uit hoe je Windows 8.1 met Windows 8 vergelijkt, Windows 8.1 is een beter besturingssysteem. Ja, er zijn enkele dingen die gebroken zijn in deze update, maar vele andere zijn op tastbare manieren hersteld of verbeterd, zowel voor pc- als tabletgebruikers. Ook wordt Windows 8.1 Update 1 volgende maand gelanceerd en zal het nog een groot aantal verbeteringen brengen, voornamelijk gericht op pc-gebruikers.

Onze vrienden van How-To Geek hebben hun mening over het onderwerp gedeeld en zij wijzen op het besluit van Microsoft om Windows 8.1 via de Windows Store te leveren, alleen voor gebruikers met Microsoft-accounts. We zijn het erover eens dat dit een slechte beslissing van Microsoft was, maar we zijn er niet van overtuigd dat dit de enige reden is achter de trage acceptatie.

Daarom willen we weten waarom onze lezers nog steeds op Windows 8 staan. Wat zijn uw redenen om niet naar Windows 8.1 te upgraden?