Anders

6 Beste gratis Android-apps om te stoppen met roken

Het roken van sigaretten is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u eerder of later last krijgt van gezondheidsproblemen. U kunt longkanker, COPD (chronische obstructieve longziekte), allerlei hartaandoeningen, beroerte, astma, diabetes en alle andere soorten kanker die u kunt bedenken ontwikkelen. Het is nogal een gruwelijke foto als je erover nadenkt. Maar ondanks dat alles, houden sommigen van ons nog steeds vast aan deze ongezonde gewoonte. Hoewel het niet lang geleden is dat ik ben gestopt met roken, heb ik in de afgelopen drie maanden een paar dingen geleerd over hoe je Android-smartphone je kan helpen stoppen met roken. Voordat ik echt stopte met roken, installeerde ik meer dan een dozijn apps die beloofden me te helpen vechten met mijn verlangens, ondersteuning te bieden en me te helpen deze gewoonte definitief te beëindigen. Hier zijn de 6 beste Android-apps die je kunnen helpen stoppen met roken:

1. Kwit - stop met roken van sigaretten

Kwit is een van die apps die zelfs het moeilijkste ding eenvoudig maakt. Installeer het op je Android-smartphone en het zal het pijnlijke proces van stoppen met roken gamificeren. Als je voor Kwit kiest, kun je verschillende niveaus bereiken en elke keer dat je dat doet, word je beloond met een positieve bekrachtiging.

De gratis versie van Kwit houdt ook bij hoeveel dagen zijn verstreken sinds je gestopt bent met roken, hoeveel geld je hebt bespaard en hoeveel sigaretten je sindsdien niet hebt gerookt.

Als voormalig roker en als liefhebber van minimalisme, kan ik ook getuigen dat het ontwerp van de gebruikersinterface van Kwit een van de beste is die ik heb gezien in apps die gestopt zijn met roken. Je zult dol zijn op de schone en eenvoudige manier waarop deze app informatie weergeeft.

Download: Kwit - stop met roken van sigaretten

2. Rookvrij, stop met roken

Smoke Free is een van de beste Android-apps voor het bijhouden van uw vorderingen en het meten van de resultaten die u heeft geboekt bij het stoppen met roken. Het vertelt je hoeveel tijd is verstreken sinds je bent gestopt met roken, het geld dat je hebt bespaard en hoeveel geld je jaarlijks zult besparen, het aantal sigaretten dat je niet rookte enzovoort.

Elke keer dat je een prestatie ontgrendelt, beloont Smoke Free jou met badges, dan zullen ze je trots laten voelen dat je gestopt bent met roken.

Een ding dat ik leuk vond aan Smoke Free, was dat het me in staat stelde mijn onbedwingbare trek te loggen, zodat ik altijd wist hoe vaak ik mezelf verzette tegen roken. Het hielp me ook beseffen dat ik na 2 weken of zelfs helemaal niet de moeite nam om in te loggen, omdat ze er maar heel weinig waren.

Downloaden: rookvrij, stop met roken

3. Quit Smoking: Cessation Nation

Stoppen met roken: Cessation Nation houdt in de gaten hoe lang het geleden is dat u bent gestopt met roken, hoeveel geld en tijd u hebt bespaard en hoeveel sigaretten u in deze hele tijd niet hebt gerookt.

Cessation Nation geeft je motivationele beloningen telkens wanneer je een opstap bereikt. Ze zijn niet zo veel als je zult krijgen van andere "stoppen met roken" -apps in deze lijst, maar sommige zijn echt origineel. Als je motivatie nodig hebt om schoon te blijven, kun je jezelf zelfs behandelen met enkele van de aanbevelingen van deze app. Toen ik bijvoorbeeld niet genoeg rookte om 20 dollar te sparen, nam ik mijn vrouw mee uit eten. Het was niets bijzonders, maar het voelde heel goed en hield me een dag of zo weg van de sigaretten.

Download: Quit Smoking: Cessation Nation

4.Quitroken - QuitNow!

Stop nu! is niet zomaar een "stop roken" tracker-app - het is veel meer. Stop nu! is een gemeenschap van meer dan twee miljoen mensen die stoppen met roken en nu een gezonder leven leiden. Het belangrijkste aantrekkingspunt van de app is het chatscherm - een plek waar je kunt opschuren en bemoedigende berichten kunt ontvangen naar andere mensen die proberen te stoppen.

Stop nu! houdt ook de tijd bij sinds je voor het laatst een sigaret rookte, het aantal sigaretten dat je sindsdien niet rookte, het geld dat je hebt bespaard en ook de evolutie van je gezondheidsverbeteringen.

Downloaden: stoppen met roken - QuitNow!

5. Breathe - Stop met roken LITE

Breathe - Quit Smoking is een complexe app met veel functies. Wat ik het meest op prijs stelde was de toegang tot de gemeenschap - soms is een advies en een aanmoediging meer waard dan alleen het bijhouden van je voortgang. Na twee weken of zo sinds ik stopte met roken, stond ik op het punt van terugvallen. Toch hebben de aanmoedigingen die ik heb ontvangen van deze community en anderen me geholpen op de goede weg te blijven.

Natuurlijk zijn de prestaties die u behaalt en de statistieken ook nuttig en kunnen deze een grote motivatie zijn om door te gaan, en Breathe - Quit Smoking biedt deze ook.

Downloaden: Breathe - Stoppen met roken LITE

6. Krijg Rich or Die Smoking

Sommige rokers geven niet zo veel om hun gezondheid, maar ze geven wel veel om hun financiën. En zoals we allemaal weten, besteed je waarschijnlijk heel veel geld aan je rookgewoonten, tenzij je Cubaans bent. Get Rich or Die Smoking benadrukt dit en laat je zien wanneer je de dingen die je wilt kunt kopen met het geld dat je bespaart sinds je voor het laatst een sigaret hebt gerookt. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel dingen je je in zeer korte tijd kunt veroorloven.

Downloaden: word rijk of sterf gerookt

Conclusie

Als je een roker bent, of je bent een roker, weet je hoe moeilijk het is om te stoppen. Die laatste sigaret vraagt ​​altijd om een ​​andere en je kunt gewoon niet stoppen ... ooit. Tot drie maanden geleden was ik een van die 'zware rokers' zoals ze het noemen: ik rookte dagelijks tot twee pakjes per dag en ik voelde me nooit ziek. En zelfs als ik wist dat sigaretten niets anders zijn dan kwaad, dan kon ik het niet helpen dat ik verliefd op hen werd. Zoveel dat, als je me vertelde dat ik niet op een of andere plek kon roken, nam ik dat als een teken dat je een soort van persoonlijke wrok koesterde tegen mij. Niets kon blijven tussen mij en mijn geliefde sigaretten. Na verloop van tijd werd ik echter steeds meer bewust van hoeveel sigaretten mijn gezondheid en die van de mensen om me heen beïnvloeden, naast het feit dat rokers vreselijk ruiken en iedereen in de buurt het weet. :) Eindelijk, aan het begin van dit jaar, slaagde ik erin te stoppen met "cold turkey", maar ik moet toegeven dat ik alle apps heb gebruikt waarover ik heb gesproken in deze roundup, en meer. Zonder dat mijn smartphone me meerdere keren per dag vertelde dat ik vooruitgang boekte, zou ik waarschijnlijk nu nog steeds roken. Als je een roker bent, hoop ik echt dat ze je ook zullen helpen. Je zult eerder vroeg dan laat lid worden van de niet-roker gemeenschap.