Beoordeling

Herziening van ASUS RP-AC52 - Een bereikvergroter voor 802.11ac WiFi-netwerken

Er werden veel draadloze routers gelanceerd die compatibiliteit beloofden met de nieuwste standaard voor draadloze netwerken - 802.11ac. Hoewel dit goed is, betekent dit niet dat ze allemaal een brede dekking en een sterk signaal bieden in grotere appartementen en huizen. Wanneer u niet over de gewenste wifi-dekking beschikt, is het een goed idee om een ​​range extender te kopen. Hoewel u op de markt veel uitbreidingsmogelijkheden voor het bereik van de reeks kunt vinden, bieden maar heel weinig compatibiliteit met de 802.11ac-standaard voor draadloos netwerken. Gelukkig heeft ASUS de RP-AC52 Dual-band Wireless-AC750 range extender gelanceerd waarmee zowel oudere draadloze netwerken op de 2, 4 GHz-frequentie als moderne netwerken met de 5 GHz-frequentie en de 802.11ac-standaard kunnen worden uitgebreid. Ontdek hoe goed het werkt en of het de moeite van het kopen waard is, uit deze gedetailleerde beoordeling.

De ASUS RP-AC52 Range Extender ontgrendelen

De verpakking voor de ASUS RP-AC52 range extender is hetzelfde als voor andere soortgelijke apparaten gemaakt door ASUS. Op de doos ziet u het apparaat en een beetje informatie over de kenmerken ervan.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Als u op de achterkant van de doos kijkt, ziet u dat ASUS RP-AC52 momenteel de grootste range-extender van ASUS is en de enige die ondersteuning biedt voor de 802.11ac-netwerkstandaard. Eerder dit jaar hebben we hun meest betaalbare model herzien - ASUS RP-N14. U kunt de beoordeling hier vinden.

Zodra u de doos opent, ziet u het apparaat onmiddellijk.

Hieronder vindt u ook de garantie en de handleiding in verschillende talen.

Laten we nu eens kijken naar wat deze range extender te bieden heeft in termen van specificaties.

Hardwarespecificaties

Als u goed op de voorkant van het apparaat kijkt, ziet u dat het visuele signaalindicatoren heeft voor zowel het draadloze 2, 4 Ghz-netwerk als het 5 GHz-netwerk. Dat komt omdat het ondersteuning biedt voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder IEEE 802.11ac, die alleen in het 5 GHz-spectrum werkt. De maximale theoretische bandbreedte die deze bereikvergroter biedt, is 300 Mbps voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk en 433Mbps voor het 5 GHz draadloze netwerk. Vanzelfsprekend heeft dit apparaat twee antennes - één voor elke werkfrequentie.

De voorkant van het apparaat werkt ook als een aanraakscherm om de verschillende functies die het biedt in en uit te schakelen. Maar daarover later in deze recensie meer.

Aan de ene kant van het apparaat vindt u een Ethernet-poort die u kunt gebruiken om het apparaat op de router aan te sluiten en het als een toegangspunt of een ander netwerkapparaat voor de bereikvergroter te gebruiken.

In de buurt van de Ethernet-poort vindt u een audio-aansluiting die kan worden gebruikt om een ​​koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten, zodat u rechtstreeks vanuit ASUS RP-AC52 naar internetradio kunt luisteren.

Aan de andere kant vindt u de knop om het apparaat aan en uit te zetten, evenals de WPS-knop om de range extender snel aan te sluiten op de router.

U vindt de volledige lijst met hardwarespecificaties hier: ASUS RP-AC52-specificaties.
Ga als volgt te werk om een ​​commercial toe te voegen aan uw artikel:

Instellen en gebruiken van de ASUS RP-AC52 Range Extender

Hieronder ziet u een schema van hoe ons testappartement is opgezet. Het is een redelijk groot appartement en als je geen erg goede router hebt, kan de draadloze dekking nogal zwak zijn in kamers zoals de keuken of het middelgrote balkon die er ver van verwijderd zijn. Je ziet dat we de router in de woonkamer hebben geplaatst en de range extender in de gang. De router die we hebben gebruikt, is ASUS RT-AC56U, die we hier hebben besproken.

De snelste manier om de uitbreidingsmodule ASUS RP-AC52 in te stellen, is WPS gebruiken. Zorg ervoor dat deze functie is ingeschakeld op uw router en druk vervolgens op de WPS-knop op de bereikvergroter. Binnen enkele seconden stelt het zichzelf automatisch in. Als u niet weet wat WPS is, raden we u aan dit artikel te lezen: Simpele vragen: Wat is WPS (Wi-Fi Protected Setup) ?.

Open een webbrowser en ga naar http://repeater.asus.com of naar het IP-adres dat aan de repeater is toegewezen.

Het instellen van de repeater kost weinig tijd vanwege het feit dat er maar weinig parameters zijn om te configureren en de standaardinstellingen die het biedt goed zijn. Aarzel echter niet om alle configuratiemenu's te doorlopen en meer te weten te komen over wat dit apparaat te bieden heeft.

Een interessante omgeving die we ontdekten, is de Roaming-assistent . Indien ingeschakeld, zal de repeater apparaten met een zwak draadloos signaal ontkoppelen en hen toestaan ​​verbinding te maken met de router, wat op die locaties een betere signaalsterkte zou moeten bieden. Als u een ASUS-router zoals de ASUS RT-AC56U gebruikt, heeft de router dezelfde functie beschikbaar en wordt deze op zowel de repeater als de router gebruikt voor een betere ervaring. Wanneer u bijvoorbeeld met uw tablet door het huis loopt, wordt deze verbroken wanneer het draadloze signaal zwak is, zodat het verbinding kan maken met het apparaat met het beste draadloze signaal in dat gebied.

Op het gebied van taalondersteuning heeft de ASUS RP-AC52 zijn gebruikersinterface alleen beschikbaar in 11 talen, wat minder is dan ASUS-routers bieden.

Al met al waren we blij met het opzetproces. Het was snel en pijnloos en het stelde ons in staat binnen een paar minuten de range extender te gebruiken.

Tijdens onze tests van 1 week van de ASUS RP-AC52 range extender hebben we de nieuwste firmwareversie gebruikt die beschikbaar was - 1.0.1.0p.

We hadden geen problemen bij het gebruik van dit apparaat. We konden al onze apparaten hierop aansluiten, van laptops tot onze Surface Pro 2 en onze smartphones (beide met Windows Phone en Android). De functies voor het delen van netwerken in Windows werkten goed en we konden bestanden en mappen delen en overbrengen met de apparaten die waren verbonden met de bereikvergroter. Het gebruik van de Thuisgroep- functie was ook een koud kunstje.