Beoordeling

ASUS Blue Cave review: verschillende looks, geweldige performer!

ASUS Blue Cave is een draadloze router die er anders uitziet dan de meeste routers op de markt, en het bevat een Intel-processor in plaats van Broadcom, Qualcomm of MediaTek, zoals u meestal op veel andere routers aantreft. De technische specificaties zijn veelbelovend, en het is ook geïntegreerd met de Alexa voice-assistent van Amazon en taakautomatiseringsservices zoals IFTT (If This, Then That). We hadden het geluk de eerste mensen ter wereld te zijn die dit product konden testen en beoordelen. Als u nieuwsgierig bent naar hoe goed het presteert en of het geschikt is voor u, lees dan deze gedetailleerde beoordeling:

ASUS Blue Cave AC2600: voor wie is het goed?

ASUS Blue Cave is een uitstekende keuze voor de volgende soorten gebruikers:

 • Mensen die een goed uitziend thuisnetwerkapparaat willen, in plaats van een traditionele router gevuld met externe antennes
 • Gebruikers die de beste beveiliging willen voor hun slimme apparaten voor thuisgebruik
 • Mensen die high-speed WiFi wensen
 • Gebruikers die geavanceerde firmware willen die volledige controle biedt
 • Mensen die takenautomatiseringsdiensten willen via hun draadloze router, via IFTT
 • Gebruikers die hun thuisnetwerk willen beheren met behulp van de Alexa stemassistent
 • Mensen die een geavanceerde mobiele app wensen waarmee ze bijna alles kunnen personaliseren wat de router te bieden heeft

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Er zijn veel geweldige dingen over de ASUS Blue Cave:

 • Uitstekende prestaties op beide WiFi-banden
 • Uitstekende beveiligingsfuncties die uw slimme huis beveiligen
 • Moderne hardware die veel clients en gelijktijdige verbindingen aankan
 • Geavanceerde smartphone-app voor het beheer van uw draadloze router
 • Geweldige meertalige ondersteuning en gemakkelijk toegankelijke Help-documentatie
 • Een geweldig aanbod om maximaal vier apparaten met Trend Micro-antivirusproducten gratis gedurende een jaar te beveiligen

nadelen:

 • Het WiFi-netwerk start twee minuten later dan de draadloze router
 • Het is niet duidelijk dat u de smartphone-app overal op internet kunt gebruiken, ook al werkt het, als u let op de configuratie
 • Je kunt het niet op muren monteren
Product Nominaal 5/5

Vonnis

ASUS Blue Cave AC2600 is een van de eerste draadloze routers met een Intel-processor en draadloze chipset. Sommige mensen gaan ervan uit dat het niet zo goed zal werken omdat het een Intel-processor heeft en het bedrijf weinig ervaring heeft met de slimme huisruimte. Gelukkig is dat niet het geval. ASUS Blue Cave imponeerde ons met zijn ongewone ontwerp, uitstekende snelheidsmogelijkheden op WiFi, de zeer snelle USB 3.0-poort en de rijkdom aan functies die het in zijn firmware verpakt. ASUS heeft een efficiënte ingebouwde beveiliging, handige functies voor ouderlijk toezicht en integratie met Amazon Alexa en IFTT. Als u op zoek bent naar uw volgende draadloze router, kunt u overwegen ASUS Blue Cave AC2600 te kopen. Het is een uitstekende keuze die we onze lezers ten zeerste aanbevelen.

Unboxing van de ASUS Blue Cave AC2600 draadloze router

De verpakking die wordt gebruikt voor de draadloze ASUS Blue Cave-router is anders dan die voor de meeste ASUS-routers. Het wordt geleverd in een vierkante doos, waardoor u het midden van het apparaat kunt zien. Aan de zijkanten ziet u foto's van deze router en veel gegevens over de functies en hardwarespecificaties.

Wanneer je de doos opent, vind je binnen twee andere vakken. Een van de bevat de draadloze router en de andere heeft de gebruikersdocumentatie en alle accessoires.

In de verpakking vindt u de volgende elementen: de Blue Cave draadloze router, een netwerkkabel, de stroomadapter, de garantie, de beknopte installatiegids en een folder met een geweldig aanbod van Trend Micro waarmee u 1 jaar gratis kunt krijgen antivirusbescherming op vier apparaten (Windows, iOS of Android).

De unboxing-ervaring voor ASUS Blue Cave is plezierig. De verpakking is een premium-apparaat waardig en ASUS heeft een leuke verrassing gebundeld: een aanbieding om vier apparaten met antivirusproducten van Trend Micro gedurende een jaar te beveiligen. Houd er rekening mee dat het ons niet duidelijk is of dit aanbod geldig is in alle landen waar ASUS Blue Cave wordt verkocht, of in slechts enkele landen.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Volgens ASUS heeft Blue Cave een multi-core Intel Lantiq PXB4395EL (GRX350) -processor die draait op 1, 2 GHz, 512 MB RAM en 128 MB opslagruimte voor de firmware. Wanneer u de firmware van deze router controleert, meldt deze dat deze een processor heeft met drie kernen, terwijl de ASUS-website twee kernen vermeldt. We hebben een beetje onderzoek gedaan en het lijkt erop dat er twee kernen worden gebruikt voor wifi, en de derde wordt gebruikt voor andere functies zoals IPTV.

ASUS Blue Cave biedt ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac Wave 2, en kan 4x4 MU-MIMO draadloze verbindingen bieden. Hiervoor heeft het vier interne antennes. De maximale theoretische bandbreedte is 800 Mbps voor de 2, 4 GHz-band en 1734 Mbps voor de 5 GHz-band. Dat is een totaal van 2534 Mbps, iets minder dan de 2600 Mbps die in de productnaamgeving wordt beloofd.

Alle knoppen en poorten bevinden zich aan de achterkant van het apparaat, naast de ventilatieopeningen voor het koelsysteem. Het heeft de volgende functies: de aan / uit-knop, de voedingsaansluiting, de resetknop, een USB 3.0-poort, vier Ethernet-poorten werken op 1 Gbps, de WAN-poort en de WPS-knop.

Het ontwerp van dit apparaat is discreet en relatief aangenaam. Sommige mensen vinden het misschien niet leuk en vergelijken het met een mini-wasmachine of een luidspreker. Een klein nadeel is dat de ASUS Blue Cave op meubels in uw huis wordt geplaatst. Het is niet ontworpen om op muren te worden geplaatst en heeft geen systeem om het op muren te bevestigen.

Wat de grootte betreft, deze heeft 6, 29 x 6, 29 x 1, 49 inch of 160 x 160 x 80 mm in breedte, diepte en hoogte. Het gewicht is 1, 76 lb of 800 gram.

Als je meer wilt weten over de officiële specificaties van deze draadloze router, ga dan naar deze pagina: ASUS Blue Cave-specificaties.

Instellen en gebruiken van de ASUS Blue Cave AC2600 draadloze router

Het installeren van de ASUS Blue Cave is hetzelfde als bij andere draadloze routers. Nadat u de stekker in de powerline hebt gestoken, verbinding met internet en één computer hebt gemaakt, kunt u deze in een webbrowser instellen. De installatiewizard ziet er anders uit dan die van andere ASUS-routers, ook al werkt deze hetzelfde.

U moet een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren voor het beheer van de draadloze router (een uitstekende veiligheidsmaatregel), waarna de router het type van uw internetverbinding detecteert en om de verbindingsdetails vraagt. Zodra dat is gebeurd, kunt u de naam en het wachtwoord instellen voor de twee draadloze netwerken die worden uitgezonden door ASUS Blue Cave. Een nieuwe stap is dat de ASUS Blue Cave automatisch controleert of er nieuwe firmware is en deze tijdens de snelle installatie installeert.

Nadat de firmware-update is uitgevoerd en de ASUS Blue Cave opnieuw is opgestart, wordt een samenvatting van uw instellingen weergegeven. Nu is het tijd om de gebruikersinterface van de administratie te laden. Het is hetzelfde als op andere ASUS-routers, wat betekent dat het goed georganiseerd is, gemakkelijk te gebruiken en beschikbaar is in een totaal van 19 talen. Weinig fabrikanten van draadloze routers bieden zulke geweldige meertalige ondersteuning. Een net klein aspect is dat je de helderheid van de LED in het midden van de ASUS Blue Cave kunt configureren, rechtstreeks vanaf het huisadres van de gebruikersinterface.

Alle instellingen zijn opgedeeld in logische secties en het vinden van uw weg is eenvoudig. U kunt alles wat belangrijk is voor uw draadloze router in detail configureren, en gevorderde gebruikers zullen tevreden zijn met dit feit. Ook is de gebruikersdocumentatie goed gedaan en toegankelijk. Een leuke truc is om de muiscursor over een instelling te verplaatsen die u niet begrijpt en een vraagteken wordt weergegeven. Klik erop en u ziet informatie die die instelling uitlegt.

Een minder positief aspect dat we hebben opgemerkt, is dat sommige instellingen opnieuw moeten worden opgestart. Hoewel het ongeveer twee minuten duurt voordat de ASUS Blue Cave opnieuw is opgestart, wordt het draadloze netwerk niet opnieuw gestart zodra het opnieuw opstarten is voltooid. Je moet nog een minuut of twee wachten tot het weer online komt. Gedurende deze tijd geeft de firmware een bericht weer met de melding "Wireless is setting ..." We beschouwen dit als een klein probleem dat in toekomstige firmware-updates moet worden opgelost.

Moderne draadloze routers hebben meestal mobiele apps voor het op afstand bedienen van uw netwerk met gemak. ASUS heeft een mobiele app voor deze router en al zijn andere routers. Het is gemakkelijk om het te verbinden met de Blue Cave en het netwerk te beheren. Door recente updates kan de app overal op het internet werken, met behulp van de DDNS-functie of via een relayserver, afhankelijk van waar u bent op internet. Helaas is dit niet erg voor de hand liggend, omdat ASUS een andere aanpak heeft in vergelijking met andere leveranciers die een cloudaccount gebruiken.

We hebben ongeveer vijftien apparaten aangesloten op het netwerk dat wordt beheerd door ASUS Blue Cave, waaronder desktop-pc's, laptops, tablets, smartphones, één draadloze printer, twee smart-pluggen, één slimme lamp en een Xbox One-console. We genoten van snelle downloadsnelheden, goede signaalsterkte, eenvoudig delen van bestanden en stabiele verbindingen.

ASUS Blue Cave biedt een goede draadloze netwerkervaring, waardig voor het ASUS-merk en andere geweldige routers die door dit bedrijf zijn gefabriceerd.

Als u meer wilt weten over de prestaties van deze draadloze router en onze benchmarks, leest u de volgende pagina van deze recensie.