Beoordeling

Herziening van de ASUS Strix Pro - een goed uitgebalanceerde gaming-headset

Na de ASUS Strix Claw-muis en het Strix Tactic Pro-toetsenbord te hebben getest, is het tijd om de ASUS Strix Pro-gamingheadset te testen en te beoordelen. Dit is een van de meest imposant ogende headsets die we hebben gezien, met een uniek ontwerp en een flink aantal tricks op zijn naam. Laten we meer leren over deze headset en zien hoe goed deze presteert:

Unboxing De ASUS Strix Pro Gaming Headset

De headset is verpakt in een doorzichtige, beschermende plastic behuizing, verpakt in een kartonnen doos met de Strix-branding eroverheen. Aan de voorzijde van de doos bevindt zich een grote uitsparing waarmee u naar de headset kunt kijken voordat u deze uitpakt.

De achterkant van de doos biedt vrij veel informatie over de technische specificaties van de headset en de compatibiliteit met verschillende apparaten en platforms.

Zodra u de doos opent, ziet u de headset zelf vergezeld van een afneembare unidirectionele microfoon, een Type A (CTIA / AHJ) audioadapterkabel voor smartphones en consoles en een Type B (OMTP) audioadapterkabel voor oudere Nokia, Sony Ericsson- of Samsung-apparaten.

Er is ook een aparte USB-voedingskabel in combinatie met een paar 3, 5 mm audio- en microfoonkoppelingen, die alle drie zijn bevestigd aan een vrij stevige volumeknop.

De volumeknop heeft een reflecterende textuur en de "box" waaraan deze is bevestigd, heeft ook een schuifregelaar die u kunt gebruiken om de microfoon te dempen en een ruisonderdrukkingsschuifregelaar aan de onderkant.

Daarnaast vindt u een snelstartgids en de garantie.

Hardwarespecificaties

De headset maakt gebruik van 60 mm neodymium-magneetdrivers met 90% omgevingsruisonderdrukking en PC-, Mac-, PlayStation 4- en slimme apparatencompatibiliteit. Deze hoofdtelefoons werken echter niet met een Xbox One omdat deze console geen traditionele 3, 5 mm audioaansluitingen gebruikt.

De hoofdtelefoon maakt gebruik van een 5-polige nul-overspraak 3, 5 mm-connector die u kunt aansluiten op uw smart-apparaten of in de schakelkast voor pc-gebruik. De headsetkabel is 1, 2 meter lang en de audiobox één is 1, 5 meter lang. Dat is 2, 7 meter (8, 85 voet) kabel voor wanneer je de kit gebruikt die op een pc is aangesloten. Alle kabels in de set zijn gevlochten. De luidsprekers hebben een impedantie van 32 Ohm en een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz, allemaal met een gevoeligheidsniveau van 90 dB.

De hoofdtelefoon weegt 320 gram (11, 2 gram) zonder kabels en is vrij groot met 112 x 226 x 224 mm (4, 4 x 8, 9 x 8, 8 inch). De microfoon is afneembaar en heeft een frequentiebereik van 50 Hz - 16 kHz met een gevoeligheid van -40 +/- 3dB.

De audiobedieningsbox wordt via USB gevoed en biedt 90% omgevingsruisonderdrukking.

Je vindt hier de volledige set specificaties van de headset: Strix Pro - Specificaties.

De ASUS Strix Pro gebruiken

Het eerste dat je opvalt als je deze set gebruikt, is het uiloogontwerp op elk van de cups. Het lichaam heeft een zwarte matte afwerking en een paar oranje accenten.

ASUS heeft dit product ontworpen voor gamers en je zou een meer speels, ongebruikelijk ontwerp moeten verwachten, wat precies is wat je krijgt. Dit komt echter op een prijs. De headset voelt heel groot en behoorlijk massief aan, vooral als je hem echt draagt. De cups bedekken je oren helemaal en ze isoleren het achtergrondgeluid vrij goed.

Je kunt de cups ook naar achteren kantelen, wat de koptelefoon een heel mooi effect geeft, de ogen van de uil wijzen van je af als je gewoon de headset om je nek draagt, maar op dit moment nergens naar luistert.

De cups hebben een lederen padding om hen heen en een fel oranje beschermende speaker die er mooi uitziet. Een zachte opvulling is ook aanwezig op de hoofdband, waardoor het dragen van de headset best aangenaam is.

Vooruitstrevend naar geluidskwaliteit onderscheidt de Strix Pro zich niet als een audiofiele headset, maar als een allrounder. We hebben het gebruikt bij het spelen van games, het bekijken van films en het luisteren naar muziek op zowel computers als smartphones. Het geluid was helder en helder in alle situaties en belangrijker nog, het was goed uitgebalanceerd. Verwacht geen extreme basniveaus of vervormde hoge frequenties, omdat je er geen zult krijgen.

In games was het geluid helder met goede ruimtelijkheidseffecten, wat betekent dat je geen problemen zult hebben om te schatten of je vijand rechts van je is of links van je. Het stereogeluid panning doet behoorlijk werk in afwezigheid van speciale 3D-geluidshardware.

Tijdens het testen van de headset die op de computer was aangesloten, werd deze op een ASUS Xonar DG- geluidskaart aangesloten en we hadden genoeg audio-opties en instellingen om te configureren en uit te kiezen, dankzij de Xonar-geluidskaartsoftware. Natuurlijk maakt het gebruik van een geluidskaart van hoge kwaliteit een groot verschil als je een kwaliteitsgeluid wilt, dus zorg ervoor dat je de Strix Pro niet gebruikt met een ingebouwde geluidskaart, omdat je de prestaties ervan beperkt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De microfoon is van goede kwaliteit: Skype-gesprekken waren luid, duidelijk en helder en we hadden geen problemen om ons aan de andere kant van de lijn te laten horen. De ENC-module (omgevingsruisonderdrukking) werkt, wat betekent dat het achtergrondgeluid goed wordt verminderd, maar het maakt je stem ook behoorlijk moeilijk te horen. Dit was het grootste probleem dat we hebben ondervonden bij het testen van deze headset. Zodra we de module voor ruisonderdrukking inschakelden, had de andere partij moeite ons te horen.

Over het algemeen is de ASUS Strix Pro een goed gebalanceerde headset die comfortabel is om te dragen en een goede geluidskwaliteit biedt. Het heeft echter een ontwerp dat is gericht op gamers en een jonger publiek in het algemeen, dus als je op zoek bent naar de beste muziekhoofdtelefoon, bijvoorbeeld, moet je naar andere modellen kijken.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

ASUS Strix Pro is een goed product dat goed past in de Strix-familie en een geluid van goede kwaliteit biedt. Als je een gamer bent en op zoek bent naar een nieuwe headset die je kunt gebruiken tijdens je online raids en wedstrijden, dan is deze headset een goede keuze. De geluidskwaliteit is goed, het ruimtelijke effect is goed geëmuleerd, ook al is het geen 5.1- of 7.1-model en de headset is comfortabel om te dragen tijdens lange goksessies. Gaming is zowat de top van de Strix Pro in termen van geluidskwaliteit. We hebben de set ook getest tijdens het luisteren naar muziek en het bekijken van films, maar de geluidskwaliteit in deze scenario's was slechts gemiddeld. Als je weet dat je veel tijd zult doorbrengen in lange gamesessies en je een goede koptelefoon wilt met een goede microfoon die ook een unieke uitstraling heeft, ben je hoogstwaarschijnlijk tevreden over de ASUS Strix Pro.