Anders

Waarom Windows Phone 8 de beste keuze is voor betaalbare smartphones

Tot vorig jaar gebruikte ik een Android-smartphone. In het begin was ik blij met Android. Maar de manier waarop Android is geëvolueerd, heeft zijn tol geëist en heeft de afgelopen jaren veel frustratie veroorzaakt. Daarom heb ik vanaf 2012 besloten om Windows Phone te proberen. Op enkele uitzonderingen na ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt en ik denk dat Microsoft met dit platform iets goeds te bieden heeft. Na het gebruik en testen van Windows Phones voor meer dan een jaar, geloof ik dat dit het beste platform is voor betaalbare smartphones. Hier zijn 6 redenen waarom:

Betaalbare smartphones met Android

Om mijn punt te bewijzen, heb ik besloten om een ​​klein experiment uit te voeren: ik zocht naar willekeurige smartphones met Android, die minder dan $ 300 kostten als ze werden gekocht ontgrendeld, zonder enige subsidie ​​van telecomproviders. In de meeste landen betekent een aankoop van een betaalbare smartphone het uitgeven van minder dan $ 300 aan een smartphone.

Ik koos voor apparaten van de belangrijkste leveranciers en mijn definitieve lijst bevatte de volgende smartphones: Samsung Galaxy S3 Mini, Samsung Galaxy Ace 2, HTC One V, Motorola Motoluxe, HTC Incredible S, HTC Desire X, LG Optimus 2x, Sony Xperia P Nypon en Sony Xperia Go. Sommigen van hen, zoals de Sony Xperia P Nypon, worden voornamelijk in Europa verkocht.

Als het gaat om hun hardwareconfiguratie zijn er veel gemeenschappelijke aspecten en veel verschillen. De meeste van deze apparaten hebben bijvoorbeeld dual-coreprocessors, terwijl andere enkele cores hebben. Sommige apparaten hebben 512 MB RAM, terwijl anderen meer hebben. Als je kijkt naar de Android-versie waarmee ze zijn gebundeld, is de afbeelding nog diverser, zoals in de onderstaande tabel wordt gedeeld.

Als je kijkt naar de Android-versie die beschikbaar is via officiële updates voor elke telefoon, is er nog meer diversiteit te overwegen.

Het analyseren van deze lijst met apparaten onthult enkele belangrijke problemen die het Android-ecosysteem en zijn gebruikers teisteren, problemen die worden vermeden door het Windows Phone 8-platform. Als u een Windows Phone 8-smartphone kiest, heeft u de volgende voordelen:

1. Toegang tot de nieuwste updates, gegarandeerd door Microsoft tot 8 juli 2014

Op het moment van schrijven van dit artikel is de meest recente versie van Android 4.2.2. Het is door Google beschikbaar gesteld op 11 februari 2013. Meer dan drie maanden geleden.

Geen van de betaalbare smartphones die hierboven zijn genoemd, heeft er toegang toe. Het is niet duidelijk wie van hen het zal krijgen en wanneer. Er zijn apparaten, zoals de Motorola Motoluxe die gegarandeerd deze update niet ontvangen. Deze telefoon zit vast met zijn Android 2.3-versie die werd gelanceerd in december 2010. De enige telefoons die zeker toegang tot deze update krijgen, zijn geavanceerde apparaten zoals de HTC One, die veel meer kosten dan $ 300.

Ter vergelijking: Windows Phone 8-apparaten hebben al toegang tot de nieuwste update van Microsoft. Het maakt niet uit of het goedkope of dure apparaten zijn. Als u een tabel zou maken met alle Windows Phone 8-apparaten die beschikbaar zijn sinds dit platform werd gelanceerd, ziet u over de gehele linie veel uniformiteit met betrekking tot de nieuwste beschikbare versie van het besturingssysteem.

2. Een minimale hardware-configuratie, gegarandeerd door specificaties van Windows Phone 8

Zowel Android als Windows Phone hebben een minimale hardwareconfiguratie die vereist is om één versie of een andere versie uit te voeren. Op Android kan een leverancier op elk moment beslissen om goedkope en gedateerde hardware te bieden en een oudere versie van Android te bundelen. Het is een manier om snel geld te verdienen. Kijk maar eens naar de Vodafone Smart Angry Birds-telefoons die in Europa worden verkocht of de Pantech-telefoons die door AT & T in de VS worden verkocht. Hun hardware is verouderd en dat geldt ook voor het besturingssysteem dat ermee is meegeleverd. De prijs is echter bij het kopen zonder plannen en subsidies vrij hoog voor wat ze bieden.

Met Windows Phone 8 weet u dat een fabrikant een telefoon verkoopt met ten minste een dual-core processor, 512 MB RAM-geheugen, ten minste 4 GB interne opslagruimte, enz. U zult geen Windows Phone 8-apparaat vinden met een configuratie die erger is dan dit.

3. Snelle en eenvoudige toegang tot bugfixes en nieuwe functies

Elk besturingssysteem heeft bugs. Zowel Google als Microsoft werken actief aan het oplossen ervan. Het verschil is dat Microsoft verantwoordelijk is voor het leveren van updates die deze bugfixes bevatten. Vervoerders en fabrikanten keuren ze alleen goed. Google heeft de updates overgelaten aan de verantwoordelijkheid van telefoonfabrikanten. Ook hebben vervoerders inspraak in de dingen.

Elke nieuwe versie van het besturingssysteem bevat enkele nieuwe functies, afhankelijk van de versie. Met toegang tot deze updates krijgen gebruikers ook de nieuwe functies en kunnen ze gebruiken.

Eigenaren van Android-telefoons kunnen gemakkelijk leren wat elke update oplevert in termen van bugfixes en nieuwe functies, maar ze weten nooit wanneer ze die updates ontvangen, tenzij ze een Google-telefoon kopen. In veel landen kost die telefoon meer dan $ 300.

4. Meer beveiliging

Elk besturingssysteem heeft beveiligingsproblemen. Hoewel Microsoft en Google goed werk verrichten bij het oplossen van deze problemen, wordt er een belangrijk verschil gemaakt tussen de manier waarop updates bij gebruikers terechtkomen.

Nogmaals, op Android zijn de dingen niet positief: niet alleen heeft dit platform de grootste groei gezien in de ontwikkeling en distributie van malware van alle platforms, maar het duurt lang voordat reparaties bij gebruikers aankomen.

De populariteit van een platform speelt een grote rol bij de beveiliging en het aantal virussen en exploits. Hier biedt de onderhondstatus van Windows Phone een belangrijk voordeel, omdat er maar heel weinig tot geen malware voor wordt ontwikkeld. Dit blijft zo totdat Windows-telefoons een groot marktaandeel krijgen dat het interessant maakt voor makers van malware.

5. Dezelfde snelle en vloeiende gebruikerservaring op alle apparaten

Veel fabrikanten van Android-smartphones maken belangrijke wijzigingen aan het besturingssysteem. Ze veranderen de interface, bundelen veel apps die gebruikers niet gebruiken en staan ​​niet toe dat gebruikers deze verwijderen. Dit vertaalt zich in een frustrerende ervaring. Als je niet dezelfde interface op alle apparaten hebt, moet je elke keer dat je van smartphone verandert, een nieuwe manier leren om dingen te doen.

Op Windows Phone mogen fabrikanten de gebruikersinterface en geen enkel belangrijk aspect van het besturingssysteem wijzigen. Ze kunnen alleen exclusieve apps bundelen die gemakkelijk door gebruikers kunnen worden verwijderd, als ze niet nuttig voor hen zijn. Wat betekent dit? Een snelle en vloeiende ervaring op alle apparaten. Zelfs betaalbare smartphones zijn pittig bij het laden van het besturingssysteem en de bijbehorende apps. Het besturingssysteem ziet er overal hetzelfde uit en u voelt zich niet verloren, elke keer dat u uw smartphone verwisselt.

6. Minder frustratie

De zesde en laatste reden is slechts een optelsom van alle andere hierboven genoemde. Frustratie is wat we voelen als we een van de problemen tegenkomen die ik heb genoemd. Persoonlijk, als ik een smartphone koop, wil ik de garantie dat ik, althans voor een bepaalde periode, toegang heb tot updates. Ik wil dat de fabrikant tijdig bugfixes en nieuwe functies biedt. Ik wil niet worden gedwongen om apps te behouden die ik niet gebruik en kostbare bronnen te verspillen.

De manier waarop Android wordt ontwikkeld, aangepast en gedistribueerd, met name op betaalbare smartphones, is een puinhoop die gebruikers frustreert. Het doet zeker niets in hun belang. Ik ben van mening dat de aanpak van Microsoft voor Windows Phone 8 steeds beter aansluit bij gebruikers en hun behoeften.

De volgende keer dat u een betaalbare smartphone koopt, kunt u overwegen om een ​​Windows Phone 8-apparaat te proberen. Je zou aangenaam verrast kunnen zijn.