Tutorial

Windows Journal-sjablonen maken en journalen verzenden via e-mail

In deze zelfstudie bespreken we enkele meer geavanceerde onderwerpen over Windows Journal, zoals het maken van uw eigen sjablonen, het verzenden van uw notities als e-mails en hoe u ze kunt bekijken. De instructies die worden gedeeld zijn van toepassing op zowel Windows 7 als Windows 8, dus aarzel niet om deze gids te lezen, ongeacht de Windows-versie die u gebruikt.

Hoe u uw eigen Windows Journal-sjablonen kunt maken

In de eerste zelfstudie hebt u geleerd hoe u de pagina's en het schrijven eruit laat zien zoals u dat wilt. Zodra u de pagina naar wens hebt ingesteld, kunt u deze opslaan als sjabloon en deze opnieuw gebruiken wanneer u maar wilt.

Klik of tik op het menu Bestand en kies Opslaan . Vreemd genoeg gedraagt Windows Journal zich in dit geval niet als andere Windows-producten, waarbij Opslaan als in het menu Bestand u de keuze geeft tussen het documenttype.

Er verschijnt een dialoogvenster Opslaan als . Kies de map waarin u uw sjabloon wilt opslaan en selecteer vervolgens "Windows Journal Template (.jtp)" in de lijst "Opslaan als type" . Voer in het vak Bestandsnaam een naam in voor uw sjabloon en tik op Opslaan .

Vanaf dat moment, wanneer u die sjabloon wilt gebruiken, tikt u op "Bestand -> Nieuwe notitie van sjabloon -> [uw sjabloonnaam]" .

Hoe u uw dagboeken via e-mail kunt verzenden

U hoeft uw Windows Journal- creaties niet voor uzelf te houden. Je kunt ze als e-mails rechtstreeks verzenden vanuit Windows Journal, ether als een grafische bijlage of als geconverteerde tekst.

Zorg ervoor dat u een standaard e-mailprogramma hebt ingesteld. Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk dan onze volledige instructies voor het instellen van de standaardinstellingen: Hoe je standaardprogramma's in te stellen in Windows 7 en Windows 8. Windows Journal kan geen e-mail verzenden als het geen e-mailprogramma vindt verzenden met.

Zorg er ook voor dat uw ontvanger Windows Journal- documenten kan lezen als u van plan bent ze in de Journal- indeling te verzenden. Dit formaat is eigendom en geen enkel ander programma zal het importeren. Microsoft levert hier een Journal- viewer: Microsoft Windows Journal Viewer 1.5. Houd er echter rekening mee dat dit een ouder programma is en dat het oorspronkelijk niet is ontworpen voor gebruik in versies van Windows die nieuwer zijn dan XP. Er is ook geen viewer voor niet-Microsoft-besturingssystemen.

Als u een Windows Journal- notitie als e-mailbijlage in grafische indeling wilt verzenden, opent u de notitie die u wilt verzenden en tikt u vervolgens op het menu Bestand en kiest u 'Verzenden naar e-mailadres' .

U wordt gevraagd welk type bestand u wilt bijvoegen. De keuzes zijn Journal note, webpagina of "Black and white.tif image" . Windows Journal legt uit wat er met elke keuze gebeurt. Als u weet dat uw ontvanger Windows 7 Home Premium of hoger, Windows 8 of Windows 8.1 gebruikt, zullen ze ook Windows Journal hebben, zelfs als ze geen tabletcomputer of pen-en-tablet invoerapparaat hebben en in staat zijn om uw bestand te openen. Als u het niet zeker weet, is een webpagina een betere optie, omdat elke computer wordt geleverd met een of andere browser. Ondanks wat het vakje zegt, is Internet Explorer niet verplicht om die afbeeldingen te openen, maar ze kunnen iets anders in andere browsers worden weergegeven. De ontvanger kan uw bestand alleen lezen en niet bewerken.

Nu zullen die keuzes misschien niet werken voor uw ontvanger, of wilt u geen grafisch bestand verzenden, omdat ze meestal veel groter zijn dan tekst. Met Windows Journal kunt u uw notitie als tekst in een e-mail verzenden.

Om de e-mail als tekst te verzenden, onthoudt u hoe we handschrift in onze eerste zelfstudie hebben omgezet in tekst: klik of tik op het gereedschap Selectie, sleep een tekstvak rond de tekst die u wilt verzenden en klik of tik vervolgens op het menu Acties en vervolgens op "Selectie converteren" naar e-mail " . Je hebt een kans om fouten te corrigeren.

Als u tevreden bent, klikt of tikt u op Converteren en uw e-mail wordt geopend met de tekst in een nieuw bericht klaar om te worden verzonden.

Iets nieuws in Windows 8 en Windows 8.1

Omdat Windows 8 en 8.1 zijn ontworpen met de tablet- en touchscreen-computers in het achterhoofd, en de Surface-tablets zijn voorzien van een pen, zag Microsoft in dat mensen die apparaten erg handig zouden kunnen vinden om handgeschreven notities te nemen in de klas, vergaderingen enzovoort. Hoewel uw handschrift niet onmiddellijk wordt geconverteerd naar tekst op het scherm zoals in het Tabletinvoerpaneel, doet Windows Journal wel handschriftherkenning op de achtergrond en wordt een index van uw notities gemaakt. Als u later een specifieke notitie wilt vinden, gebruikt u de functie Zoekbestanden van de Charms-balk en typt u een belangrijk woord. Het zal uw notitie vinden en u kunt erop tikken om het in Windows Journal op het scherm weer te geven.

Windows Journal: schrijven, tekenen, communiceren en meer

Windows Journal is een veelzijdige tool voor mensen die tablet- of touchscreen-computers hebben, of een pen- en tablet-invoerapparaat. Het heeft functies die door bijna iedereen kunnen worden gebruikt, zelfs met een muis of trackball, en als je er helemaal klaar voor bent, is het zelfs leuk. Wie heeft niet op een document willen krabbelen of belangrijke delen willen markeren? En dan kunnen al die markeringen onmiddellijk worden gewist, zonder een spoor achter te laten. Je kunt zelfs e-mails schrijven in plaats van ze te typen en je eigen kleine artistieke meesterwerken maken. Ik vind de Windows Journal zeker leuk, hoewel Microsoft er de afgelopen jaren niet veel aandacht aan heeft besteed.