Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

ZoneAlarm is een bedrijf dat vooral bekend is om hun gratis firewall-toepassing. Ze ontwikkelen echter ook een antivirusproduct dat ook gratis wordt aangeboden. ZoneAlarm noemt zijn gratis beveiligingspakket voor thuisgebruikers ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, een duidelijke naam. Na het grondig te hebben getest, willen we onze bevindingen met u delen. Als u wilt weten hoe effectief ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall uw Windows-computers en -apparaten beveiligt, lees dan deze review en ontdek:

Waar is ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall goed in?

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is goede beveiligingssoftware voor gebruikers die:

 • Wil niet betalen voor antivirussoftware
 • Wil je een goede antivirus-engine op hun computer?
 • Wil je een fatsoenlijke firewallmodule om ze te beschermen op openbare netwerken

Voors en tegens

Hier zijn de positieve aspecten van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall :

 • Het is vrij van verandering
 • Het heeft een eenvoudige en eenvoudig te gebruiken interface
 • De antivirus-engine is van het hoogste niveau en kan malware tegenhouden
 • De firewall doet geweldig werk als je hem in de openbare modus zet

Er zijn ook enkele minpunten om op te noemen:

 • Het biedt geen webschild om gevaarlijke websites te bezoeken
 • Het vertraagt ​​de opstarttijd van uw computer
 • De meeste geavanceerde instellingen en opties zijn alleen beschikbaar als u de Pro- versie koopt
 • Er zijn geen visuele logs en statistieken voor beginners om te zien
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

We houden van de antivirusmodule die wordt aangeboden door ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall en we zijn van mening dat het zijn gebruikers efficiënt kan beschermen tegen offline malwarebedreigingen. We waarderen ook de gebruikersinterface die intuïtief en gebruiksvriendelijk is voor iedereen, zelfs als deze er een beetje ouderwets uitziet. We zijn echter van mening dat de integratie van de firewall-module met Windows kan worden verbeterd, zodat gewone gebruikers er geen handmatige aanpassingen aan hoeven te doen. Ook als dit een gratis product is, geloven we niet dat dit een excuus is om gebruikers geen webschild te bieden om hen te beschermen tegen online bedreigingen. Over het algemeen denken we dat ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall goede beveiligingssoftware is voor gevorderde gebruikers die geen geld willen betalen voor een volwaardige beveiligingssuite.

De download- en installatie-ervaring

Downloaden en installeren van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is eenvoudig en duidelijk. Eerst downloadt u een klein uitvoerbaar bestand van 4, 86 ​​MB groot, dat u moet uitvoeren om de gratis beveiligingssuite te downloaden. Bij deze stap krijgt u twee opties: u kunt een snelle installatie of een aangepaste installatie uitvoeren. Het enige verschil is dat u, als u Aangepast kiest, de installatiemap kunt kiezen en of de Toepassingsbeheermodus is ingesteld op Auto-leren of Max. Beveiligingsmodus . Als u de laatste optie selecteert, kunt u de beveiligingsinstellingen selecteren die u voor elke toepassing op uw computer wilt toepassen wanneer u ze voor de eerste keer gebruikt. Tenzij u een ervaren gebruiker bent, raden we u aan om de modus Automatisch leren te gebruiken.

Vervolgens begint ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall zijn installatiebestanden te downloaden en vervolgens zichzelf te installeren. In totaal download je 320 MB aan gegevens, dus dit kan een tijdje duren, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Wanneer u klaar bent, laat ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall u weten dat het klaar is met installeren. U wordt ook gevraagd om het product te registreren, om updates en upgrades voor uw software te ontvangen. ZoneAlarm dwingt je echter niet om je te registreren, dus je kunt deze stap overslaan.

Nu alles is voltooid, laadt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall automatisch de gebruikersinterface op, die er eenvoudig maar ook wat gedateerd uitziet en uw systeem begint te beschermen. U hoeft uw computer niet opnieuw op te starten voordat deze correct functioneert.

De eerste update wordt enkele minuten nadat de software is geïnstalleerd geactiveerd en vervolgens plant het beveiligingspakket zichzelf om elke 24 uur op updates te controleren. Helaas, als u wilt dat de update-controles vaker worden gepland, moet u de commerciële versie van het product kopen.

De eerste indruk van ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is overwegend positief. Het download- en installatieproces is eenvoudig en duidelijk; de suite wordt zelf bijgewerkt nadat deze is geïnstalleerd en u hoeft uw computer niet opnieuw op te starten om te worden beschermd. Het verstrekken van persoonlijke informatie aan ZoneAlarm is ook niet verplicht.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-apps

Wat betreft de integratie met Windows 10, universele Windows-platformapps en netwerkfuncties, werkt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall goed. Om mogelijke conflicten en prestatieproblemen te voorkomen, schakelt de beveiligingssoftware Windows Firewall uit en integreert deze met Windows Defender . Helaas bewaakt de firewallmodule van ZoneAlarm niet het netwerkprofiel dat u in Windows hebt ingesteld en configureert het zichzelf niet overeenkomstig. Ongeacht of we het netwerkprofiel instellen op Privé of Openbaar, de firewall zag de netwerkverbinding altijd als vertrouwd . Desondanks veroorzaakt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall geen problemen met netwerkfuncties van Windows 10.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall bevat geen browserextensie of een webfilter-engine om zijn gebruikers te beschermen tijdens het surfen op het internet. Alleen de commerciële versie van dit product biedt een webfilter. De gratis versie biedt geen enkele vorm van webbescherming, dus u moet helaas vertrouwen op de bescherming die u krijgt van uw favoriete webbrowser.

We hebben Task Manager gebruikt om te controleren hoeveel RAM nodig is door ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall om zijn processen uit te voeren. Op onze testcomputer heeft het ongeveer 128 MB RAM verbruikt, wat geen significante waarde is voor de huidige Windows-computers.

We hebben ook gecontroleerd hoeveel het van invloed is op de opstarttijd, door te meten met een tool genaamd BootRacer. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall heeft ongeveer 2 seconden toegevoegd aan de opstart van ons systeem. Dat is 10% meer tijd toegevoegd aan de oorspronkelijke opstarttijd. Je moet ook weten dat we een snelle NVMe Samsung SSD gebruiken, dus deze toename zal waarschijnlijk nog hoger zijn op een machine met een traditionele harde schijf.

Om te zien of de snelheden van het internet en het lokale netwerk worden beïnvloed door ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, hebben we ook een aantal tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN Speed ​​Test . De upload- en downloadsnelheden waren hetzelfde vóór en na het installeren van de beveiligingssuite.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall heeft geen invloed op de netwerkfuncties in Windows 10 en heeft geen negatief effect op gegevensoverdrachten. De firewall past echter de beveiligingsmodus niet automatisch aan volgens het netwerkprofiel dat u instelt in Windows 10. Ook heeft deze gratis antivirus enige invloed op de opstarttijd van uw computer.

Gebruiksgemak en configuratie

Hoewel het niet de meest moderne gebruikersinterfaces biedt, is ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, zelfs voor beginners.

Alle hoofdbeveiligingsmodules zijn toegankelijk via het startscherm. Een klik of een tik op een module opent zijn specifieke pagina, waar u toegang krijgt tot een basisset configuratie-opties en instellingen. De meeste functies bevatten schakelaars die u kunt gebruiken om ze in of uit te schakelen. Ook zijn veel gebruikelijke instellingen toegankelijk via de links op de hoofdpagina van elke module. De gebruikersinterface gebruikt een taal die toegankelijk is voor de meeste gebruikers en bevat ook knoppen voor toegang tot de geavanceerde instellingen van elke module. Deze aanpak is goed voor zowel informele gebruikers als experts.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall biedt geen eenvoudige manier om aangepaste scans uit te voeren, maar stelt u in staat om te configureren wat is opgenomen in de standaard antivirusscans.

De beveiligingssuite voert standaard elke week een standaard antivirus quick scan uit en elke drie maanden een volledige systeemscan. Als u niet tevreden bent over de datums en tijden waarop de suite is geconfigureerd om ze uit te voeren, kunt u snel de frequentie van elke scan wijzigen. Omdat dit een gratis product is, krijgt u echter een beperking: u kunt de starttijden van de initiële taak niet selecteren.

Een belangrijk probleem dat we hebben gevonden, is het feit dat er geen opties voor u zijn om de antivirusmodule in te stellen om een ​​verwisselbare schijf te scannen wanneer u deze aansluit. De suite activeert dit type scan niet alleen en vraagt ​​u ook niet over het scannen van verwijderbare schijven. Ze worden echter gescand op bestandstoegang (wanneer u een bestand opent, opslaat of uitvoert).

Hulp en documentatie zijn direct beschikbaar via de primaire interface. U krijgt toegang tot zowel online als offline helpbestanden, een reeks veelgestelde vragen en online communityforums. Helaas zijn de communityforums de enige die u kunnen helpen. De online Help-links brengen u naar lege websites waar het enige dat u ziet een bericht is dat u vertelt: "Uw verzoek kon niet worden voltooid omdat het account dat u probeert te bereiken, is verlopen." Op dezelfde manier toont het offlinehulpbestand alleen wat informatie over het oplossen van problemen met uw internetverbinding. Geweldig, toch?

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall biedt geen visuele logboeken die gemakkelijk kunnen worden begrepen door thuisgebruikers. Als u echter een meer technische gebruiker bent, moet u weten dat er een goede hoeveelheid informatie is opgenomen in gedetailleerde tekstlogboeken.

Het aantal meldingen in deze suite is niet al te hoog, maar het hindert u wel met aanbiedingen om de Pro- versie te kopen, elke keer dat u het opstart.

Over het algemeen biedt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall een goede gebruikersinterface, die gemakkelijke toegang biedt tot zowel de algemene instellingen als meer geavanceerde configuratie-opties. Helaas lijkt het erop dat u geen hulp en ondersteuning van ZoneAlarm krijgt, met uitzondering van de communityforums. Er zijn gedetailleerde logboeken die voor geavanceerde gebruikers van dienst kunnen zijn, maar het gebrek aan visuele rapporten is niet geweldig vanuit het perspectief van een beginnende gebruiker. Omdat dit een gratis product is, laat het bedrijf gebruikers niet alle beschikbare instellingen configureren.

Lees de volgende pagina van deze recensie om te zien hoe efficiënt ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware en welke extra hulpmiddelen u ervan krijgt.