Beoordeling

Herziening van de TP-LINK Archer C7 - Dit is wat een 100 USD draadloze router kan doen!

TP-LINK Archer C7 is al meer dan een jaar verkrijgbaar en het is een van de weinige draadloze routers met een sterke reputatie op de markt. Dit is de reden waarom we het wilden testen, zo laat na de lancering. De prijs is de afgelopen maanden flink gedaald en het is een van de populairste draadloze routers in de 100 USD-prijsklasse. We hebben de TP-LINK Archer C7 twee weken getest, we hebben veel metingen gedaan en nu willen we onze mening over deze router delen in deze review. Er is veel grond te overbruggen, dus laten we beginnen:

Unboxing van de TP-Link Archer C7 AC1750 draadloze dual-band Gigabit-router

De Archer C7 van TP-LINK wordt geleverd in een groen pakket met een afbeelding van het apparaat aan de voorkant, evenals enkele van de belangrijkste specificaties.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant vindt u meer gedetailleerde specificaties, kunt u alle poorten zien die beschikbaar zijn op deze draadloze router, evenals een vergelijking met andere routers gemaakt door TP-Link.

Wanneer u de doos opent, vindt u de volgende items: de TP-LINK Archer C7 draadloze router, 3 afneembare antennes, de voedingseenheid, een bronschijf, een Ethernet-kabel, de beknopte installatiegids, evenals de garantie en andere folders.

Zoals je kunt zien, is de unboxing-ervaring niet zo spectaculair. Uiteindelijk hebben we het over een betaalbaar apparaat dat ongeveer 100 USD kost of het equivalent daarvan.

Hardwarespecificaties

TP-LINK Archer C7 heeft een Qualcomm-processor van Qualcomm Atheros, die werkt op 720 MHz, met 128 MB RAM-geheugen en 16 MB opslagruimte. Het biedt ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac, wat betekent dat deze router twee draadloze netwerken biedt: één voor de 2, 4 GHz-frequentie en één voor de 5 GHz-frequentie. De maximale theoretische bandbreedte is 450Mbps op de 2, 4 GHz-frequentie en 1300Mbps op de 5 GHz-frequentie, wat leidt tot een totaal van 1, 75 Gbps. Een aspect dat niet helemaal duidelijk is, is dat deze draadloze router in totaal 6 antennes heeft. Er zijn drie externe antennes voor de 5 GHz draadloze frequentie en 3 interne antennes voor de 2, 4 GHz-frequentie. Je kunt hun positionering in het onderstaande schema zien.

Aan de achterkant van de router vindt u een WPS-knop, 5 Ethernet-poorten (waarvan er een voor de internetverbinding is), twee USB 2.0-poorten, LED's die de activiteit van de twee USB-poorten aangeven, een schakelaar voor het omzetten van het draadloze netwerk Aan en Uit, een knop om de router aan en uit te zetten, en de stroomaansluiting.

Als je de officiële specificaties van deze router wilt zien, lees dan deze pagina: TP-LINK Archer C7 HARDWARE-FUNCTIES.

Instellen en gebruiken van de TP-Link Archer C7 AC1750 draadloze dual-band Gigabit-router

Zoals we al zeiden, TP-LINK Archer C7 is geen nieuwe draadloze router. Daarom waren we niet verbaasd om te zien dat de gebruikersinterface aangeboden door TP-LINK een beetje old-school is en anders dan wat we hebben gezien op de Archer C9, bijvoorbeeld.

Gelukkig is de wizard voor snelle installatie eenvoudig te gebruiken en kan deze vanuit elke webbrowser worden gestart.

Wanneer u het start, wordt gevraagd wat voor soort internetverbinding u heeft. In de onderstaande schermafbeelding ziet u de soorten internetverbindingen waarmee de TP-LINK Archer C7 kan werken.

Zodra de router verbinding met internet maakt, kunt u de draadloze netwerken instellen die worden uitgezonden. U kunt slechts een van de twee banden die beschikbaar zijn of beide inschakelen.

Nadat de draadloze netwerken zijn geconfigureerd, moet u uw router opnieuw opstarten. En dit is een van de weinige onenigheden die we hebben met TP-LINK Archer C7: elke keer dat u een belangrijke systeeminstelling wijzigt, zoals hoe uw draadloze netwerk werkt, moet u de router opnieuw opstarten om de wijziging toe te passen. Dit is vooral frustrerend wanneer je je netwerk voor de eerste keer instelt en je veel wijzigingen moet aanbrengen in de standaardinstellingen van deze router. Ook kost de herstartprocedure nogal wat tijd.

Nadat de router opnieuw is opgestart, kunt u beginnen met het gebruik van uw netwerk. U moet hier echter niet stoppen met uw initiële configuratie. Allereerst moet u de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord voor het beheren van uw router wijzigen. De standaardinstellingen zijn admin / admin en iedereen kan je router hacken zodra ze verbinding hebben gemaakt met je netwerk.

De gebruikersinterface is alleen beschikbaar in het Engels en is opgedeeld in drie gebieden:

  • Aan de linkerkant heb je een kolom met alle instellingen georganiseerd door groepen
  • Wanneer u op een groep instellingen klikt, worden alle instellingen in die groep in het midden van het scherm geladen
  • Aan de rechterkant is er een kolom waarin de instellingen worden uitgelegd die in het midden van het scherm worden weergegeven. Deze kolom functioneert als de Help-bestanden waarmee u gewend bent bij het gebruik van Windows-toepassingen.

De taal die door TP-Link wordt gebruikt, is van technische aard, dus informele gebruikers zullen een aantal problemen hebben om alles te begrijpen. Gelukkig is de Help- documentatie over het algemeen goed gedaan en worden de meeste dingen uitgelegd die u moet weten. Ook zijn de geavanceerdere functies moeilijk voor incidentele gebruikers om in te stellen en te begrijpen. U hebt kennis van netwerken nodig, bovenop de beschikbare documentatie.

Een aspect dat gebruikers zullen waarderen, is hoe snel en snel de gebruikersinterface is. Alle instellingen worden vrijwel onmiddellijk geladen en het bladeren door alle secties kost erg weinig tijd. Het enige nadeel is dat de router opnieuw moet worden opgestart om uw wijzigingen toe te passen.

Toen we deze router testten, gebruikten we de nieuwste firmwareversie die op dat moment beschikbaar was: 3.14.3 Build 150427 Rel.36706n. We hadden geen prestatieproblemen tijdens onze tests. We kwamen echter enkele stabiliteitsproblemen tegen, vooral met het 5 GHz draadloze netwerk. Een of twee keer per week zou het 5 GHz draadloze netwerk gewoon wegvallen en zou het niet herstellen zonder opnieuw op te starten van de router.

Verder waren we tevreden over de snelheid van het netwerk en hoe goed dingen als delen en streamen van netwerken werkten. Maar meer over de prestaties van deze router, later in deze review.

Een van de meer praktische aspecten van het gebruik van de TP-LINK Archer C7 is dat deze router is ontworpen voor wandmontage. Er zijn twee montagegaten met sleuven waarmee u schroeven kunt gebruiken die in de gaten passen en de eenheid vervolgens naar beneden schuift. Deze functie is niet beschikbaar op de duurdere TP-LINK Archer C8- en Archer C9-modellen.

Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, heeft de TP-LINK Archer C7 een glanzende, soepele behuizing. Helaas is dit een magneet voor stof en vingers en moet je hem regelmatig schoonmaken.

Een klein aspect dat sommige gebruikers kan irriteren, is dat de status-LED's op deze router continu knipperen en niet kunnen worden uitgeschakeld. Afhankelijk van waar u deze router plaatst, kan dit vervelend voor u zijn, vooral 's nachts.

Over het algemeen biedt de TP-LINK Archer C7 een positieve gebruikerservaring, vooral als je kijkt naar zijn betaalbare prijs. Hoewel het een aantal nadelen heeft, overwinnen de positieven over het algemeen de negatieven.