Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review Kaspersky Total Security

2017 was geen goed jaar voor Kaspersky en hun beveiligingsproducten. Hoewel het een bedrijf was met een goede reputatie in de veiligheidswereld, hebben de negatieve beweringen van de Verenigde Staten en meer recent, Groot-Brittannië, over hoe Rusland Kaspersky-producten gebruikt om andere staten te bespioneren, het niet goed gedaan. Dat betekent echter niet dat de eindgebruikers zoals u of wij geen Kaspersky-producten kunnen gebruiken. Hun beste beveiligingspakket heet Kaspersky Total Security en dat hebben we de afgelopen dagen getest. Nu weten we meer over de efficiëntie en prestaties, en we willen onze bevindingen met u delen. Lees deze recensie en kijk of Kaspersky het waard is om te kopen en te gebruiken:

Waar is Kaspersky Total Security goed in?

Kaspersky Total Security is een beveiligingspakket dat uitblinkt in:

 • Het biedt u eersteklas bescherming tegen malware
 • Je kunt geen gevaarlijke websites bezoeken
 • Het bieden van een gebruikersinterface die zowel eenvoudig te gebruiken is voor beginners als complex genoeg voor ervaren gebruikers die geavanceerde instellingen willen
 • Bundelen van vele nuttige extra's, waaronder een VPN-service die uw privacy kan vergroten wanneer u bent verbonden met openbare netwerken

Kaspersky Total Security versus Kaspersky Internet Security

Zowel Kaspersky Total Security als Kaspersky Internet Security bieden hetzelfde niveau van beveiliging en bescherming tegen malware en andere cyberbedreigingen. Naast alles dat u in Kaspersky Internet Security aantreft, biedt de iets duurdere versie van Kaspersky Total Security u echter ook toegang tot Kaspersky Safe Kids en bundelt u de tools Secure Password Manager en File Backup & Encryption . Aangezien het prijsverschil ongeveer 25 procent is, zijn we geneigd Total Security te beschouwen als een betere deal voor ouders die ouderlijk toezicht nodig hebben. Internetbeveiliging is de betere deal voor iedereen.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Hier zijn enkele van de meest positieve aspecten van Kaspersky Total Security :

 • Het biedt eersteklas anti-malware en anti-phishing-beveiliging, zowel online als offline
 • De antivirus-engine is snel bij het scannen van uw computer
 • Kaspersky detecteert automatisch het netwerkprofiel dat u in Windows instelt en past de firewallbescherming overeenkomstig aan, zonder gebruikersinvoer
 • De beveiligingssuite heeft bijna geen invloed op de algehele prestaties van uw computer
 • De gebruikersinterface is gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen en ziet er goed uit
 • De meeste hulpprogramma's die in deze beveiligingssuite zijn gebundeld, zijn handig en gebruiksvriendelijk
 • Kaspersky Total Security omvat een VPN-service en dat is handig als het gaat om bescherming tegen onveilige, openbare Wi-Fi-netwerken

Er zijn ook enkele zwakke punten over dit product:

 • De firewallmodule kan enige verbetering gebruiken, zodat er geen open poorten open blijven, tenminste als u een openbaar netwerkprofiel gebruikt
 • Omdat het handige functies biedt, moet de invoegtoepassing voor Kaspersky Protection- browser ook worden geporteerd naar Opera (het gebruikt Webkit, net als Google Chrome) en Microsoft Edge
 • We wilden dat Kaspersky Secure Connection meer verkeer zou bieden dan slechts 200 MB per dag
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Kaspersky Total Security weet indruk te maken als het gaat om de anti-malware bescherming die het biedt. Voor het geld dat u betaalt, krijgt u een zeer goede antimalware-engine, uitstekende bescherming tijdens het surfen op internet en een groot aantal extra functies en hulpmiddelen die u kunnen helpen uw beveiliging te vergroten. Ook is het hebben van een VPN-service ingebouwd in een beveiligingspakket een welkomsfunctie die u efficiënt kunt beschermen bij het verbinden met openbare en onveilige netwerken. Het enige belangrijke aspect dat niet zo geweldig is aan Kaspersky Total Security, is het feit dat de firewallmodule slechts een gemiddelde effectiviteit heeft. Ook kunnen de huidige aantijgingen die de Verenigde Staten en, meer recent, Groot-Brittannië, tegen Kaspersky hebben gedaan, ertoe leiden dat veel gebruikers er afstand van nemen. We kunnen niet bewijzen of deze aantijgingen waar zijn. Kaspersky heeft deze beweringen ontkend en beweert dat het een zondebok is geworden temidden van de toenemende spanningen tussen Washington en Moskou. Wat we zeker weten, is dat, als het gaat om antivirusproducten, Kaspersky nog steeds een van de beste op de markt is.

De download- en installatie-ervaring

Kaspersky Total Security op uw Windows-pc krijgen betekent dat u het eerst moet downloaden van de officiële website. Het bestand dat u downloadt is een uitvoerbaar bestand genaamd kts18.0.0.405aben_12562.exe met een grootte van 2.30MB. Het goede nieuws is dat u Kaspersky geen persoonlijke informatie hoeft te verstrekken voordat u de proef downloadt.

Als u het installatiebestand uitvoert, betekent dit dat u nog eens 168, 1 MB aan gegevens van de servers van Kaspersky kunt downloaden, wat minder is dan wat u moet downloaden voor andere soortgelijke beveiligingssuites.

Tijdens de installatie kunt u kiezen of u "wilt deelnemen aan Kaspersky Security Network (KSN) om optimale bescherming te bieden ..." en ook of u "de beveiliging tegen advertenties wilt inschakelen om alleen de gewenste software te installeren en aanvullende installaties te blokkeren. " Onze aanbeveling is om beide opties in te schakelen, omdat ze Kaspersky helpen sneller te reageren tegen nieuwe cyberbedreigingen en u te beschermen tegen mogelijk ongewenste software.

Wanneer de installatie is voltooid, informeert Kaspersky Total Security u hierover en begint te werken zodra u op Gereed hebt gedrukt. U hoeft uw Windows-computer niet opnieuw op te starten, omdat het beveiligingspakket zijn services onmiddellijk laadt nadat het is geïnstalleerd. Hoewel we 15 minuten hebben gewacht en de gebruikersinterface zei dat een update vereist was, heeft Kaspersky Total Security geen automatische update van de anti-malware-definities geïnitieerd. Toen we dat zagen, startten we de computer opnieuw op, maar dat werkte ook niet, dus we hadden geen andere keus dan de gebruikersinterface van de suite te laden en de update handmatig uit te voeren. Dit gedrag moet worden verbeterd, zodat Kaspersky de database onmiddellijk bijwerkt.

De eerste update van de malwaredatabase betekende dat Kaspersky Total Security nog eens 2, 66 MB aan gegevens van internet downloadte, wat erg weinig is.

Onze eerste interacties met Kaspersky Total Security waren overwegend positief. We vonden dat u geen persoonlijke informatie hoeft te verstrekken om de proefversie te downloaden en te gebruiken. We vonden ook hoe eenvoudig het is om Kaspersky op onze Windows-computer in te stellen. Wat kan worden verbeterd, is de manier waarop de suite de eerste keer wordt bijgewerkt nadat deze is geïnstalleerd. Het automatische updateproces moet automatisch worden gestart, kort nadat u de suite hebt geïnstalleerd.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Tijdens de installatie schakelt Kaspersky Total Security zowel Windows Firewall als Windows Defender uit . Dat is een goede zaak omdat het de kans op conflicten of prestatievreters elimineert. De beveiligingssuite is ook goed geïntegreerd met alle netwerkfuncties van moderne Windows-besturingssystemen. We hadden geen problemen om onze test-laptop aan te schaffen bij de thuisgroep op ons lokale netwerk of bij het opzetten van een thuisgroep. We hadden ook geen problemen bij het downloaden, installeren of updaten van universele Windows-platform-apps uit de Windows Store . Kaspersky Total Security kan automatisch het netwerkprofiel detecteren dat u toewijst aan Windows (openbaar of privé) en het kan de beveiliging ervan aanpassen, zelfs als u het netwerktype herhaaldelijk wijzigt. Gebruikersinterventie is niet nodig om de firewall aan te passen, en dat is geweldig.

Als u het hebt over de online beveiliging die u van Kaspersky Total Security krijgt, moet u weten dat deze beveiligingssuite al het internetverkeer dat op uw computer wordt gescand, scant, zodat u dezelfde bescherming krijgt, ongeacht de webbrowser die u liever gebruikt.

Als u echter een Chrome- of Firefox- gebruiker bent, krijgt u ook de browserextensie Kaspersky Protection, die extra beveiligingsfuncties biedt. De extensie kan u onmiddellijke beveiligingsbeoordelingen voor zoekresultaten geven, helpt u bij het blokkeren van banners op de pagina's die u bezoekt en voorkomt dat websites gegevens over u verzamelen.

We hebben ook gecontroleerd of het beveiligingspakket al zijn processen beschermt tegen ongewenste beëindiging. Als het zijn processen niet kan beschermen, kunnen vervelende virussen uw antivirus uitschakelen en doen wat ze willen op uw Windows-computer. Zoals we verwachtten, heeft Kaspersky Total Security de belangrijkste antivirusprocessen beschermd.

Wat het gebruik van bronnen betreft, heeft het beveiligingspakket ongeveer 90 MB RAM nodig om zijn processen uit te voeren, wat een kleine waarde is voor dergelijke software. Bovendien had Kaspersky Total Security bijna geen effect op de opstarttijd van onze testcomputer. We gebruikten BootRacer om dit te meten voor en nadat we de suite hadden geïnstalleerd, en we vonden niets betekenisvol op dit gebied.

Om te controleren of de snelheid van het internet of het lokale netwerk wordt beïnvloed door Kaspersky Total Security, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De snelheden waren hetzelfde vóór en na het installeren van de beveiligingssuite, wat betekent dat het geen nadelig effect heeft op internet- of lokale netwerkgegevensoverdrachten. Dat is een uitstekend resultaat!

Kaspersky Total Security is goed geïntegreerd met Windows 10 en zijn netwerkfuncties. We stellen het op prijs dat het uw Windows-netwerkprofiel automatisch detecteert en de bijbehorende firewall aanpast. We vinden het ook leuk dat het de prestaties van de computer of de snelheden van internet en netwerkoverdracht niet negatief beïnvloedt.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface van Kaspersky Total Security toont een grote status en aanbevelingen in het bovenste gedeelte en biedt eenvoudige toegang tot dagelijkse beveiligingstaken. Het maakt gebruik van grote tegels, groen geverfd als alles goed is met je computer en rood als er iets ergs gebeurt. Je kunt niet missen dat je problemen hebt die actie vereisen. Op de centrale console krijgt u snel toegang tot scannen, database-updates, veilig geld, wachtwoordbeheer, privacybescherming, back-up en herstel, ouderlijk toezicht en bescherming voor alle apparaten .

Als u meer wilt, klikt of tikt u op de knop Meer hulpprogramma's onder aan de gebruikersinterface en krijgt u toegang tot zaken als rapporten, netwerkmonitor, software-updater, gegevenscodering, modus Vertrouwde toepassingen, beveiligde verbinding, quarantaine en spoedig. Er is hier veel beschikbaar, waardoor de suite zijn naam Total Security waardig is. Het goede nieuws is dat de meeste van deze hulpprogramma's en functies nuttig zijn en u kunnen helpen de beveiliging van uw systeem te verbeteren. We zullen meer vertellen over de extra functies die Kaspersky biedt in het gedeelte Extra functies van deze recensie.

Terugkeren naar de hoofdgebruikersinterface, links onderaan in de hoek vindt u een klein tandwiel dat u naar alle beschikbare instellingen leidt. Als u Kaspersky Total Security in detail wilt configureren, dan is dit waar u het doet. De instellingen zijn onderverdeeld in vijf verschillende secties: Algemeen, Bescherming, Prestaties, Scannen en Extra .

Waarschijnlijk het meest kritieke instellingengedeelte is Bescherming, waar alle beveiligingsmodules die in Kaspersky Total Security zijn ingebouwd, worden gevonden. Wij houden van het feit dat u snel een beveiligingsmodule kunt in- of uitschakelen met slechts één klik of op de beschikbare schakelaars kunt tikken. Als u een duik wilt nemen in hun meest geavanceerde instellingen en details, kunt u klikken of tikken op de naam van de beveiligingsmodule die u interesseert.

Wat betreft hulp en ondersteuning biedt Kaspersky Total Security bijna alles wat u zou wensen. De meeste acties en instellingen rond de beveiligingssuite zijn goed uitgelegd in de context, maar als u meer complexe hulp of ondersteuning nodig heeft, kunt u online gaan en bladeren door de documentatie, door de forums bladeren, live chatten met ondersteuningsmedewerkers of ze zelfs opbellen telefoon. De telefoonoptie is echter alleen in sommige landen beschikbaar, en niet in alle.

Als u om rapporten en statistieken geeft, heeft Kaspersky Total Security ze. U kunt zien wat er op uw computer is gebeurd gedurende verschillende perioden en, als dat nodig is, kunt u ook gedetailleerde logboeken bekijken van absoluut alles wat op uw apparaat is gegaan vanuit een beveiligingsperspectief.

Wanneer iets belangrijks plaatsvindt op uw Windows-computer, vertelt Kaspersky Total Security u dit via een beknopte en gemakkelijk te begrijpen melding. We hebben meldingen gezien over malware en ook meldingen over firewallinterventies.

Kaspersky Total Security biedt een gebruikersinterface die er goed uitziet en gemakkelijk in gebruik is. We houden van de structuur en het aantal beschikbare opties en instellingen. Het is ontworpen voor zowel informele als ervaren gebruikers in gedachten, en dat is uitstekend.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt Kaspersky Total Security is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.