Tutorial

Hibernate toevoegen aan de energiebeheeropties die beschikbaar zijn in Windows 8.1 en Windows 10

Een van de wijzigingen met betrekking tot stroomopties in Windows 8.1 en Windows 10 is dat de optie Slaapstand niet standaard beschikbaar is in het menu Power . Om deze functie te gebruiken, moet u deze handmatig activeren. Daarom zullen we in deze zelfstudie stapsgewijze informatie delen over het inschakelen van de Slaapstand- optie in Windows 8.1 en Windows 10, zodat deze wordt weergegeven in het Power- menu. Hier is hoe het gedaan is:

Wat is overwinteren in Windows?

Slaapstand (of slaapstand naar schijf ) is een manier om uw systeem uit te schakelen, zodat u uw activiteit kunt hervatten waar u was gebleven. Het lijkt op Sleep, maar het systeem kan de slaapstand veel langer behouden, met een lager energieverbruik.

Bovendien kan het systeem de slaapstand behouden, zelfs nadat u het loskoppelt van de stroombron. Het hervatten van het systeem zal echter niet onmiddellijk zijn, zoals bij gebruik van de slaapstand . De duur van de hervatting is vergelijkbaar met de opstartprocedure na een gewone afsluiting .

Als u Hibernate inschakelt, gebruikt u extra ruimte op de partitie waarop Windows is geïnstalleerd. De benodigde ruimte is ongeveer het equivalent van uw RAM-geheugen. Deze ruimte is gereserveerd voor het kopiëren van informatie over het uitvoeren van programma's wanneer u Hibernate gebruikt . Daarom zijn, wanneer u de Hibernate-functie hervat, al uw geopende programma's, apps en bestanden beschikbaar, precies waar u was gebleven voordat de Hibernate- procedure werd gestart.

Lees dit artikel op Wikipedia, als u meer technische details wilt weten over Hibernate en de manier waarop het werkt.

Hibernate activeren in Windows 8.1 & Windows 10

Voordat u verder gaat met deze zelfstudie, meldt u zich aan met een gebruiker die beheerdersrechten heeft, zodat u de vereiste wijzigingen kunt aanbrengen.

Om de optie Slaapstand te activeren, moet u het Configuratiescherm openen . Als u niet weet hoe u dit moet doen, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt, leest u een van deze artikelen: Introductie van Windows 8.1: 9 manieren om toegang tot het configuratiescherm te krijgen of 8 manieren om het configuratiescherm te starten in Windows 10. Vervolgens klik of tik op Hardware en geluiden .

Klik of tik vervolgens op Energiebeheer .

Als u het bedieningspaneel bekijkt met grote of kleine pictogrammen, klikt of tikt u op het pictogram Energiebeheer .

In het venster Energiebeheer kunt u het actieve energieplan kiezen of aanpassen.

Meer geavanceerde opties zijn beschikbaar in de kolom aan de linkerkant van het venster. Druk daar op de knop "Kies wat de aan / uitknop doet" .

Hierdoor wordt het venster Systeeminstellingen geopend, waar u de energiebeheerfuncties van uw systeem kunt instellen.

Klik of tik op de koppeling met de tekst 'Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn' . Het kleine schild dat overeenkomt met deze actie betekent dat u beheerdersrechten nodig hebt om wijzigingen aan te brengen in de wachtwoordbeveiliging bij secties Opwarmen en Afsluiten .

Blader naar de onderkant van het venster totdat u het gedeelte Instellingen afsluiten vindt. Schakel nu het selectievakje Slaapstand in en druk op de knop Wijzigingen opslaan .

Hibernate is nu ingeschakeld in Windows 8.1 of Windows 10.

Hoe uw Windows 8.1 of Windows 10-apparaat in slaapstand te houden

Hibernate is geactiveerd en u kunt het vinden in het menu Power, naast Shut Down of Restart .

Dit is hoe het Power- menu eruit ziet in Windows 8.1:

Als u niet weet hoe u toegang hebt tot dit menu in Windows 8.1, lees dan deze tutorial: 7 manieren om een ​​Windows 8 & Windows 8.1-pc of -apparaat uit te schakelen of opnieuw te starten.

Dit is hoe het Power- menu eruit ziet in Windows 10:

Als u een Windows 10-apparaat gebruikt en u wilt weten hoe u toegang krijgt tot het Power- menu, lees dan deze handleiding: 7 manieren om een ​​Windows 10-pc of -apparaat te sluiten of opnieuw te starten.

Als u Hibernate wilt deactiveren, gebruikt u dezelfde instructies als voor het inschakelen, schakelt u het selectievakje Slaapstand uit en drukt u op Wijzigingen opslaan .

Conclusie

Nu u weet hoe u de Hibernate- optie in Windows 8.1 en Windows 10 kunt inschakelen, willen we graag weten wat u vaker gebruikt: slaapstand, afsluiten of sluimerstand ? Wat is de reden dat u dit liever doet?
Heb je de Hibernate- optie gemist toen je voor de eerste keer Windows 8.1 of Windows 10 gebruikte?