Beoordeling

Boekrecensie - Microsoft Office 365 voor Dummies

Veel van ons, waaronder ik, wenden zich tot de serie boeken van Wiley's For Dummies als we een duidelijke en eenvoudige uitleg willen van een complex onderwerp dat we nog niet helemaal begrijpen. Voor Dummies worden boeken gemaakt om beginners op te leiden en vertrouwen te geven en ze zijn enorm populair als resultaat. Microsoft Office 365 voor Dummies is geschreven om een ​​nieuw, geavanceerd product uit te leggen dat is ontworpen om Microsoft Office binnen het bereik van meer organisaties te brengen. En natuurlijk, hoe geavanceerder het product, hoe duidelijker de uitleg moet zijn. Doet dit boek het werk? Laten we het in deze review vinden.

Wat is Microsoft Office 365 eigenlijk?

Door de jaren heen is Microsoft Office de productiviteitsapp met "gouden standaard" geworden voor bedrijven, scholen en thuis. Maar er is geen oplossing voor het feit dat legale kopieën van Microsoft Office duur zijn en als ze voor een bedrijf of school worden gebruikt, kunnen de kosten van sitelicenties de aankoop volledig onbereikbaar maken.

Microsoft erkent dit en heeft Microsoft Office 365 gemaakt, dat "op de cloud gebaseerd" is en beschikbaar is via een maandelijks abonnement. Dit brengt de kosten omlaag binnen het bereik van veel meer organisaties ( Microsoft Office 365 is ontworpen met groepen in plaats van met individuele gebruikers in gedachten) en elke groep kan zich abonneren op alleen de functies die nodig zijn om de klus te klaren.

De wolk uitleggen

Omdat 'cloud computing' een begrip is waarvan veel mensen misschien nog niet veel weten, duikt het boek er meteen in en probeert het het uit te leggen. Helaas gebruiken de auteurs niet de gebruikelijke winderige For Dummies- schrijfstijl, maar geven ze de voorkeur aan iets dat overkomt als aangepast juristen-woord. Vanaf het eerste hoofdstuk:

"De cloud is een metafoor voor internet." In zeer simplistische bewoordingen betekent cloud computing dat uw toepassingen of software, gegevens en computerbehoeften worden geopend, opgeslagen en voorkomen via internet of de cloud. "

De hele sectie Cloudcomputing definiëren is zo. Um ... "benaderd, opgeslagen en voorkomen"? In plaats van een vlotte en eenvoudige uitleg dat je software zult gaan gebruiken die beschikbaar is op het internet in plaats van op je eigen computer te worden geïnstalleerd, gaan de auteurs door voor pagina's, waarbij ze nooit één woord gebruiken waar 53 zal doen. Ik ga hier niet goed beginnen, jongens.

Er is ook een uitleg over de geschiedenis van cloud computing en de servicemodellen die beschikbaar zijn, gevolgd door een heleboel informatie voor ontwikkelaars, die geen van allen relevant leken voor het gebruik van Microsoft Office 365 . Als het moest worden opgenomen, zou het beter in een bijlage zijn opgenomen. Nog een fragment om te laten zien waar je mee te maken hebt:

"In een private cloud-implementatie geniet u nog steeds van de voordelen van openbare cloud computing, namelijk: zelfbediening, schaalbaarheid en elasticiteit. Bovendien staan ​​uw speciale bronnen meer controle en maatwerk toe, ongeacht of uw implementatie on-premises of offline is -premises."

Iemand die begrijpt hoe je duidelijke, duidelijke alledaagse Engelse teksten moet schrijven, zou zich serieus geld hebben kunnen veroorloven als redacteur en corrector voor dit boek. En ik heb niet alle typografische fouten genoemd. Blijkbaar was de spatiebalk van de typesetters uit voor reparaties die dag. Zelfs de tabellen met uitleg over de verschillende abonnementen waren verwarrend en vol vakjargon.

Verder gaan ... of niet.

Met het hoofdstuk Verhuizen naar de Office 365 Cloud beginnen de auteurs eindelijk dingen uit te leggen zoals ze zouden moeten zijn vanaf het begin, maar er zijn nog steeds secties waardoor het lijkt alsof ze door het woord zijn betaald, en het schijnbare gebrek aan een editor is nog steeds in het oog springend. Om u enkele voorbeelden van vingernagels op school te geven in dit hoofdstuk: Kan ik mijn werk gemakkelijker doen of niet? Nee, jongens, het is kan ik mijn werk gemakkelijker doen of niet. Werkelijk. Een ander voordeel van toegang tot centraal gelegen gegevens is dat u altijd een enkele bron van de waarheid hebt. Ik denk dat 'enkele bronnen van de waarheid' meestal te vinden zijn in religieuze leringen, niet in op internet gebaseerde informatica. Als je ooit een IT-persoon hebt ontmoet, heb je misschien één ding over hen gegeneraliseerd. Het zijn control freaks.

En ze verwachten dat we daarna blijven lezen? Als ik Microsoft Office 365 voor Dummies niet had gelezen om het te lezen, zou het op dat moment direct terug zijn gegaan naar de boekhandel of naar de bibliotheekboekendruppel.

De apps verklaren ... of niet.

Het eerste hoofdstuk over Exchange Online begint met een heleboel details over hoe de meeste mensen die Outlook gebruiken niet echt om de Exchange- server geven, zolang het maar zijn taak is om e-mail te bezorgen. Dat is zeer waarschijnlijk waar. Maar dan gaan ze in op veel details over hoe het is een geweldig idee om de Exchange- server online te hebben, en over de verschillende soorten implementatie-opties (opnieuw) en waarom mensen die Microsoft Office 365 gebruiken hun Outlook- mail vrijwel overal vandaan kunnen halen. Als mensen het echt niet kunnen schelen, waarom neemt u dan de ruimte in? U moet doorgaan naar het volgende hoofdstuk voordat ze u de details gaan geven over het gebruik van de nieuwe functies van Outlook, en die uitleg is op zijn best vluchtig.

Het gedeelte over SharePoint Online begint met de functies voor sociaal netwerken, die zelfs niet beschikbaar zijn, tenzij uw organisatie lid wordt van het Enterprise Plan . En het beschrijven van de My Site- functie van SharePoint Online als 'Facebook voor de werkplek' zal werkgevers waarschijnlijk niet aanmoedigen om het in hun abonnement op te nemen. Het gedeelte over Teamsite gaat over het gebruik ervan voor samenwerking en zegt dat de auteurs ervan overtuigd zijn dat dit de meest gebruikte functie van de software is. Daarna gaan ze terug naar de technobabble: uw Office 365-abonnement voorziet automatisch een standaardteamsite voor uw organisatie. "Voorzieningen"? Er zijn korte uitleg over de benamingsvereisten voor bestanden, het herstellen van vorige versies van documenten (als, als ze het beschrijven, versiebeheer is ingeschakeld), teamkalenders gebruiken en Teamsites delen met 'externe partners'. Dan zijn er secties die praten over het maken van een intranet en een "persbericht-subsite", maar als een organisatie zich heeft geabonneerd op het Enterprise Plan, is het een goede gok dat ze een aantal van die "controle-freaks" hebben (ik kan nog steeds niet geloof dat de auteurs dat zeiden) om dat alles in te stellen, en ze zullen Microsoft Office 365 voor Dummies niet lezen voor instructies over hoe het te doen.

Om de een of andere reden worden de documentbibliotheek, diabibliotheek, tags & notities en documentensets SharePoint-scenario's genoemd . Een bibliotheek is een scenario? Tuurlijk. Ze verwijzen naar zoekfunctionaliteit en configureerbare raffinaderijen en gebruiken de term 'medewerkers aan boord' als hun voorbeeld. Er is geen woordenlijst van technobabble-to-English opgenomen.

De resterende hoofdstukken hebben betrekking op de Office Web Apps (Word, Excel, PowerPoint en OneNote) op dezelfde wijze, overdreven technische en absoluut-niet-voor-Dummies-mode. Omdat de Office Web Apps schijnbaar niet veel verschillen van hun desktop Microsoft Office 2010- equivalenten, zou een boek dat Microsoft Office 2010 in detail bespreekt de meeste mensen moeten voorzien van bijna alles wat ze moeten weten. Bekijk de recensies die we aanbevelen aan de onderkant van dit artikel. Dat zijn betere boeken over Microsoft Office 2010 .

Er is een laatste deel met informatie over hoe een organisatie kan bepalen of hun apparatuur aan de hardwarevereisten voldoet en wat er moet gebeuren om zich te abonneren op Microsoft Office 365 en het te onderhouden. Maar zou dat ook niet het werk zijn van die "control freaks" op de IT-afdeling?

Er is meer, maar waarom moeite doen?

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Ik heb echt mijn best gedaan dit boek grondig te lezen om het een eerlijke beoordeling te geven, maar het bleek dat eerlijkheid me dwingt te zeggen dat ik me er niet meer doorheen kon ploegen voordat ik het opgaf en begon te skimmen om te zien wat was daar. Het schrijven is somber, de uitleg is overdreven of karig en de auteurs hebben duidelijk geen idee van hun doelgroep. Ik denk dat dit boek een nieuwe gebruiker veel meer zou verwarren dan het zou opvoeden. Het is het niet waard.

Product Nominaal 1/5

Vonnis

Een van de redenen waarom ik, zoals veel mensen, de For Dummies- serie altijd heb gewaardeerd (en ik heb in de loop van de jaren veel van die boeken gekocht) is hun consistente schrijfstijl en uitstekende redactionele supervisie. Normaal gesproken zijn de boeken gericht op het uitleggen van dingen voor de nieuwe gebruiker, hebben een duidelijke stijl en een luchtige toon, en de pagina's zijn absoluut niet bezaaid met typografische fouten. Ik weet niet hoe Microsoft Office 365 voor Dummies voorbij de meestal uitstekende redactie van Wiley is gekomen in de trieste vorm waarin het zich bevindt. Ik zou het zelfs niet aanbevelen om het uit de bibliotheek te controleren omdat je het meteen weer in de bibliotheek gooit. het boek valt met alle opzettelijke snelheid.