Beoordeling

Herziening van de Motorola Nexus 6 - De phablet van Google en Motorola

Google werkt regelmatig samen met verschillende hardwarefabrikanten om zijn lijn Nexus-apparaten te maken. Van een dergelijke alliantie kwam tot leven de Motorola Nexus 6 - een high-end smartphone met een schone en onveranderde Android erop. Het is een grote smartphone met een groot 6-inch scherm, krachtige hardware aan de binnenkant en met veel interessante beloftes voor de eindgebruiker. We hebben de Nexus 6 al een tijdje in onze handen en we gebruikten hem dagelijks als ons belangrijkste communicatieapparaat. Natuurlijk hebben we ook veel tests en benchmarks uitgevoerd en we hebben het op een niveau van stress gezet dat niet veel mensen zouden doen. Als je een Android-fan bent en je wilt een schone Android-ervaring ervaren, net zoals deze is gemaakt en bedoeld door Google, dan zou je deze recensie moeten lezen. Tegen de tijd dat u klaar bent met lezen, weet u of de Motorola Nexus 6 de smartphone is om dit vakantieseizoen te kopen:

Hardwarespecificaties & verpakking

De Motorola Nexus 6 wordt geleverd in een witte kartonnen doos met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp. Op de bovenkant staat gegraveerd een groot zes cijfer en niets anders.

De onderkant en zijkanten van de doos worden bij elkaar gehouden door een rode sticker waarop een afbeelding van de Nexus 6-smartphone wordt afgedrukt, terwijl je op een van de kleinere uiteinden van de doos technische informatie vindt: de naam van de smartphone, IMEI, modelnummer enzovoort.

Het eerste dat je ziet als je de doos opent, is de Motorola Nexus 6 zelf.

Onder de smartphone bevindt zich een kleine rode doos waarin een snelstartgids, het boekje Veiligheid + garantie en een klein pinnetje voor het verwijderen van de SIM-kaart zijn te vinden. Verscholen onder de kleine rode doos zit de oplader en de afneembare USB-kabel.

De Motorola Nexus 6 is verkrijgbaar in slechts twee kleurvariaties: Midnight Blue en Cloud White.

Het beschikt over een indrukwekkend AMOLED-scherm van 5, 96 inches met een QHD-resolutie van 1440 x 2560 pixels bij een pixeldichtheid van 493 ppi. De smartphone wordt aangedreven door een krachtige quad-core Krait-processor van 2, 70 GHz en een grafische verwerkingseenheid van Adreno 420. Motorola is ook gul geweest als het op geheugen aankomt: de Nexus 6 biedt 3 GB RAM en 32 GB of 64 GB aan interne opslagruimte, afhankelijk van het model dat je koopt. U moet de variant die u koopt verstandig kiezen, omdat de Nexus 6 geen SD-kaartsleuf heeft, dus u kunt de opslagcapaciteit niet uitbreiden. De autonomie van de Motorola Nexus 6 wordt bepaald door een niet-verwijderbare lithium-polymeer 3220mAh batterij.

De camera aan de achterzijde gebruikt een 13 megapixels beeldsensor van Sony, geschikt voor het maken van foto's met een resolutie van maximaal 4128 x 3096 pixels, met autofocus en optische beeldstabilisatie. De camera wordt ook geholpen door een dubbele LED-flitser voor opnamen bij weinig licht en kan ook foto's maken met HDR. De hoofdcamera kan ook video's opnemen met 2160p @ 30 fps. De Nexus 6 heeft ook een ingebouwde camera aan de voorkant, maar deze heeft slechts 2MP en het is duidelijk dat hij alleen bestemd is voor videochat-apps en niet voor hoogwaardige selfies.

In termen van connectiviteit maakt de Motorola Nexus 6 gebruik van een nano-simkaart en kan verbinding maken met GSM / GPRS / EDGE, UMTS / HSPA + en 4G LTE mobiele netwerken. Het biedt ook een microUSB v2.0-poort, Bluetooth v4.1 met NFC en dual-band draadloze ondersteuning voor de 802.11 a / b / g / n en 802.11ac netwerkstandaarden. Dit betekent dat u verbinding kunt maken met zowel 2, 4 GHz als 5 GHz draadloze netwerken en kunt genieten van snelle draadloze netwerkverbindingen.

De Motorola Nexus 6 is ongetwijfeld een phablet, met een groot 6 inch scherm. Dit betekent ook een grote behuizing: de Nexus 6 heeft een afmeting van 159, 3 x 83 x 10, 1 mm (6, 27 x 3, 27 x 0, 40 inch) en een gewicht van 184 gram (6, 49 oz).

Als u meer informatie wilt over de functies en de gedetailleerde hardwarespecificaties van deze smartphone, moet u bladeren door de officiële webpagina: Motorola Nexus 6 - Specificaties.

De Motorola Nexus 6 heeft een aantal krachtige hardware. Er zijn niet veel smartphones met QHD-schermen of 3 GB RAM-geheugen. Alleen al door de specificaties van de hardware te lezen, weet u dat u naar een high-end apparaat kijkt.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Het eerste dat opvalt aan de Motorola Nexus 6 is de grootte. De details die we eerder hebben gedeeld over hoe groot en zwaar de Nexus 6 is, zijn nuttig, maar je zult hem pas echt krijgen als je het apparaat daadwerkelijk ziet en vasthoudt. We hebben de behoefte om dit vanaf het begin te zeggen: dit is geen smartphone voor iedereen. Als u kleine handen heeft of als u niet klaar bent om uw smartphone met twee handen te gebruiken, is de Nexus 6 niets voor u.

Voor deze smartphone gingen Motorola en Google op zoek naar een eenvoudig en functioneel ontwerp. De voorkant van de smartphone wordt gedomineerd door het grote scherm. De randen zijn smal en je ziet hier geen hardwareknoppen, omdat de Motorola Nexus 6 ervoor kiest om softwareknoppen te gebruiken die op het scherm verschijnen. Ook als we het hebben over het display, moeten we zeggen dat het er prachtig uitziet, met levendige kleuren, zeer goed contrast en hoge helderheidsniveaus die het gemakkelijk maken om het scherm te zien, zelfs in direct zonlicht. De zeer grote resolutie en hoge pixeldichtheid die het biedt, had niet tot een ander resultaat kunnen leiden. De Nexus 6 doet het heel goed bij het weergeven van kleuren, maar terwijl zwarten echte zwarten zijn, lijken blanken een lichtgele tint te hebben. Dit is echter op geen enkele manier schokkend.

Afgezien van het display is er slechts één ding dat uw zicht op de voorkant van de smartphone vastlegt: de twee luidsprekerroosters. Er is er een aan de bovenkant en een aan de onderkant van het scherm.

Zelfs als de Nexus 6 een van de grootste smartphones is die we hebben gezien, voelt het nog steeds goed om in uw handen te houden. Een reden hiervoor is het ontwerp en de materialen die worden gebruikt voor het maken van de achterkant. Motorola gebruikte polycarbonaat van hoge kwaliteit dat prettig is om aan te raken, soepel en gripvol. De achterkant van de smartphone is ook licht gebogen naar de randen toe, waardoor je het gevoel krijgt dat de Nexus 6 dunner is dan hij in werkelijkheid is. Qua branding wordt de achterkant van deze smartphone gedomineerd door de nexus- naam en het M- logo van Motorola. Aan de bovenzijde vindt u ook de camera aan de achterzijde die wordt omgeven door een dubbele LED-flitser. De afbeelding hieronder kan je niet vertellen hoe goed het gevoel is dat je krijgt als je de achterkant van deze smartphone aanraakt. Het is zijdeachtig, als de vacht van een kat ... :)

Verderop naar de randen van de Nexus 6 gebruikte Motorola aluminium om ze te maken. Dit helpt de smartphone robuustheid te geven en helpt ook tegen ongelukkige klappen en stoten die je smartphone kan oplopen.

De bovenste rand van de Nexus 6 heeft een 3, 5 mm audio-aansluiting en een nano-simkaartsleuf, die kan worden geopend met de punaise in het pakket van de smartphone.

De linkerrand is ongebruikt en vloeit soepel van het ene uiteinde naar het andere. Op de onderste rand krijg je slechts één connector: de micro-USB-poort die wordt gebruikt voor het opladen en verbinden van je smartphone met een computer.

En aan de rechterkant van de Nexus 6 vindt u de aan / uit-knop en de volumeknop. De aan / uit-knop bevindt zich boven de volumeknoppen en om het gemakkelijker voor u te maken om het te vinden zonder ernaar te kijken, heeft het een ruwe textuur, terwijl de volumeknop zacht en duidelijk is.

Door de afmetingen is de Nexus 6 een goede keuze, alleen voor mensen met grote handen en voor degenen die bereid zijn om het in de meeste gevallen met beide handen te gebruiken. Nadat we de Motorola Nexus 6 echter een paar weken hebben gebruikt, moeten we zeggen dat dit een smartphone is die je gewend bent. Het scherm is geweldig als het gaat om typen, surfen op het web of films kijken.

De smartphone-ervaring op de Motorola Nexus 6

Een smartphone op topniveau zoals Motorola Nexus 6 zou niet anders kunnen zijn dan geweldig als het gaat om telefoontjes. Ongeacht wie we telefonisch hebben gesproken, onze gesprekken over de Nexus 6 waren altijd helder en duidelijk. Zelfs in de meest luidruchtige omgevingen hadden we geen problemen met het begrijpen of begrepen worden door de mensen met wie we praatten.

De signaalontvangst is ook goed. We gebruikten de Motorola Nexus 6 in een geografisch gebied waar 4G beschikbaar is, maar het netwerksignaal is helemaal niet stabiel. De reden is zeer waarschijnlijk het feit dat we in een berggebied wonen en dat onze exploitant van een mobiel netwerk niet de grootste radiotorens heeft. De Nexus 6 sprong echter van 3G naar 4G en achteruit zonder enige "hapering".

Het is vermeldenswaard dat de Motorola Nexus 6 een nano-simkaart gebruikt die u kunt aansluiten door de lade van de bovenkant van de smartphone te openen. Om dat te doen, moet u de pen gebruiken die in de verpakking is meegeleverd. Steek de pin in de pinhole van de nano-sim-lade en druk deze voorzichtig naar binnen. Hierdoor wordt de SIM-lade tevoorschijn gehaald.

Qua geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek of het bekijken van films doet de Motorola Nexus 6 het ook goed. De smartphone heeft twee ingebouwde luidsprekers die u voorzien van stereogeluid dat helder en luid is. We hebben geen vervormingen opgemerkt, zelfs niet bij het gebruik van de hoogste volume-instelling. We waarderen het ook dat Motorola de twee luidsprekers op de voorkant van het apparaat heeft geplaatst, in plaats van op de achterkant, zoals veel fabrikanten kiezen. Op deze manier wordt het geluid dat uit de luidsprekers komt rechtstreeks op u gericht in plaats van op het oppervlak waarop u uw Nexus 6 plaatst.

Als u echter een hogere audioweergave wilt, raden we u aan een hoofdtelefoon te gebruiken. We vonden dat de Nexus 6 op deze manier een veel beter geluid kon bieden, zelfs als we een standaard aftermarket-hoofdtelefoon gebruikten. Helaas heeft Motorola geen hoofdtelefoons met de Nexus 6 meegeleverd.

Wat betreft het besturingssysteem, de Nexus 6 is een apparaat gemaakt door Motorola en Google, wat betekent dat je de schone Android-ervaring krijgt, zoals het bedoeld was door Google. Er zijn geen toegevoegde functies of apps van Motorola - het is gewoon schoon Android. De Nexus 6 wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde Android 5.0 Lollipop, maar u kunt deze upgraden naar de nieuwste Android-smaak: Android 6 Marshmallow.

De Nexus 6 wordt aangedreven door een niet-verwijderbare lithium-polymeer 3220mAh-batterij, die zijn werk doet zoals opgegeven door Motorola. Dat betekent dat het bij normaal gebruik een dag meegaat. Als u uw smartphone echter op grote schaal gebruikt, zal deze u niet zo lang bijblijven. Voor het grotere scherm had een grotere batterij mogelijk beter gekund.

De Motorola Nexus 6 biedt een goede smartphone-ervaring. Ongeacht de omstandigheden waarin we zaten, waren onze telefoongesprekken helder en luid en het signaal van het mobiele netwerk was sterk genoeg om geen onderbrekingen te veroorzaken, ook al wonen we in een berggebied waar de 4G-verbinding vrij onstabiel is. De audiokwaliteit is ook goed, de twee luidsprekers aan de voorkant zijn behoorlijk krachtig. Als u echter betere geluidsweergave wilt, raden we u ten zeerste aan een hoofdtelefoon te gebruiken.