Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Irina Iacob

De foto's van Irina Iacob laten een fascinatie zien voor de menselijke figuur en de stedelijke omgeving. Een onvermoeibare fotograaf van mooie mensen, industriële achtergronden en een combinatie van natuur en verval, de 26-jarige Irina woont momenteel in Cluj-Napoca, Roemenië, waar ze Theater en Televisie studeerde aan de faculteit Theater van Babes-Bolyai University. Na haar studie nam haar passie voor fotografie haar echter in een andere richting. Haar liefde voor theater is echter een van haar belangrijkste interesses gebleven, samen met film, muziek en, natuurlijk, fotografie. Ze werkt momenteel in mediamonitoring, maar verdient geld als huwelijksfotograaf. Om meer over Irina te weten te komen en wat haar inspireert, raden we aan haar interview hieronder te lezen.

Introductie van Irina Iacob

Irina sprak met ons over haar liefde voor urbanisme en de expressiviteit van het menselijk lichaam in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Het begon met een gevoel van verwondering, met de dia's die mijn vader me altijd liet zien toen ik klein was. Het waren foto's die hij tijdens zijn reizen als student had gemaakt. Ik denk dat dat is wanneer ik vast kwam te zitten aan het idee dat fotografie onherroepelijk verbonden is met reizen en ontdekken, met beweging, leven en jeugd.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

In de afgelopen paar jaar heb ik veel theaterstukken en dansshows gefotografeerd. Ik was geïnteresseerd en geïnspireerd door de expressiviteit van menselijke lichamen die zich bezighielden met dramatische representatie, iets dat ik voelde, mijn oog trainde om het perspectief beter te observeren en het juiste moment te grijpen om op de knop te drukken en een foto te maken. Het zijn niet alleen deze meer "mainstream" evenementen zoals concerten en toneelstukken die me inspireren, het zijn allerlei situaties op gemiddelde locaties die plotseling tot leven komen vanwege kleine curiositeiten. Deze laatste noem ik miniatuur urban shows.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik een Nikon D3100-camera en, voor verwerking en kleine details, Adobe Lightroom. Ik gebruik Adobe Photoshop CS6 voor complexere aanpassingen, hoewel ik er nog veel over te weten moet komen.

Heb je fotografen en artiesten waar je naar opkijkt?

Ik bewonder Jeff Wall voor zijn zorgvuldig georkestreerde lijsten, Annie Leibovitz, Cindy Sherman, Joel Meyerowitz ... en de lijst kan nog steeds doorgaan. Vanuit Roemenië volg ik het werk van Dani Ionita, Mircea Struteanu, Claudiu Popescu.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

Ik hou van de foto met het standbeeld van Matei Corvin in Cluj-Napoca, getiteld "Verzorgen van de krijgers", omdat het moment dat ik het gevangen heb me zeer dierbaar is. Ik ben geïnteresseerd in onwaarschijnlijke en merkwaardige situaties in onze dagelijkse stedelijke omgeving. Ik probeer ze zorgvuldig te vereeuwigen omdat ik weet hoe breekbaar ze zijn. En als ik erin slaag om enkele komische aspecten in hen te vinden, zoals in het geval van deze specifieke foto, nou, des te beter!

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Gezien de voortgang van het koloniseren van Mars, zou ik een kans kunnen krijgen om mijn droom van het fotograferen van het Marslandschap te vervullen. Grapje! Ik zou graag met de camera in de hand meer van de stedelijke ruimten aan de rand van de samenleving willen verkennen (industriële landschappen, raffinaderijen, verlaten fabrieken, enz.).

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?

Ik ben allerlei fotoprojecten aan het plannen, zoals een over angst dat ik langzaam maar zeker mijn weg heb gevonden. Mijn plan is eigenlijk eenvoudig, om te blijven doen wat ik nu doe, alleen beter en meer. Dat betekent investeren in apparatuur, leren en meer ontdekken.

Geniet van Irina's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

Voor haar Windows 7- en Windows 8-thema heeft Irina een aantal van haar zeldzame foto's van natuur en ruïnes gekozen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Irina Iacob. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Irina Iacob en haar werk

Als je Irina's foto's leuk vond en een kijkje wilt nemen naar haar stedelijke en industriële foto's, kun je haar vinden op 500px - Irina Iacob en Facebook - Iacob Photography.

We willen Irina bedanken voor het delen van haar werk met ons en onze lezers en wensen haar het allerbeste in al haar toekomstige projecten.