Beoordeling

Herziening van ASUS ZenFone Max - De smartphone waarvan de batterij gewoon niet zal sterven!

In de afgelopen paar jaar zijn smartphones geëvolueerd met een verbijsterende snelheid. Ze gingen helemaal van het hebben van schermen van 3 of 4 inch, single-core processoren en maximaal 512 MB RAM-geheugen, tot schermen van 5 inch of meer, quad-core processoren en minstens 1 GB RAM. En laten we niet aan de slag gaan over de mogelijkheden van hun camera's en het aantal megapixels dat ze inpakken. Terwijl we meer kracht en prestaties van onze smartphones ontvangen, is er één gebied dat het tempo van deze evolutie niet bij kan houden: het zijn die verdomde batterijen. De capaciteit van de batterijen is niet veel verbeterd, hoewel de batterijen tegenwoordig sneller worden opgeladen dan vroeger. Bovendien verpakken smartphonefabrikanten geen erg grote batterijen omdat ze veel ruimte in beslag nemen. ASUS heeft onlangs besloten ons allemaal te verrassen en ASUS ZenFone Max (ZC550KL) uit te geven - een smartphone met een batterij van 5000 mAh ingebouwd. We hebben deze smartphone ongeveer twee weken gebruikt en we willen graag onze ervaring met u delen, in deze review:

Hardwarespecificaties en verpakking

De ASUS ZenFone Max (ZC550KL) wordt geleverd in een hoogwaardige glanzende doos. Aan de bovenzijde krijg je een gedrukt beeld van de smartphone te zien, terwijl je aan de zijkanten wat informatie vindt over de belangrijkste specificaties.

Waar te kopen

Koop nu

Schuif het externe deksel en je ziet de echte ASUS ZenFone Max, zittend op een binnenste kartonnen lade.

Onder de ASUS ZenFone Max vindt u de gebruikelijke accessoires: de oplader, een afneembare USB naar microUSB-kabel, evenals de garantiekaart en de snelstartgids.

De ASUS ZenFone Max is verkrijgbaar in twee kleurenvarianten die in stijl passen bij zowel informele als zakelijke gebruikers: Pure White en Osmium Black. Zoals je kunt zien op onze afbeeldingen, hebben we een Osmium Black gekleurde ASUS ZenFone Max getest, een kleurenvariant die bij iedereen past.

De ASUS ZenFone Max heeft een beeldscherm van 5, 5 inch met een HD-resolutie van 1280x720 pixels en een IPS-scherm. De IPS-technologie verzekert u vanaf het begin dat u brede kijkhoeken krijgt (tot een maximum van 178 graden), een goede kleurreproductie en een hoog contrast. ASUS besloot om het scherm te beschermen met Corning Gorilla Glass 4, dus het is niet gemakkelijk om gemakkelijk krassen te krijgen.

Qua verwerkingskracht wordt de ASUS ZenFone Max gevoed door een Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 quad-core processor die werkt op 1, 2 GHz, terwijl de grafische afbeeldingen worden verwerkt door een Adreno 306-videochip met OpenGL ES 3.0 die werkt op 400 MHz. U krijgt ook 2 GB RAM-geheugen en 16 GB interne opslagruimte die kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart van maximaal 64 GB.

De ASUS ZenFone Max omvat een achter 13 megapixels camera met laser autofocus en dubbele LED-flitser die panorama- en HDR-mogelijkheden biedt, terwijl je aan de voorkant een 5 megapixels camera krijgt. Beide camera's hebben een F2.0-diafragma dat handig is als u foto's bij weinig licht maakt.

Wat betreft de verbindingsopties die beschikbaar zijn op de ASUS ZenFone Max, moet u weten dat deze een microUSB 2.0-poort, een 3, 5 mm audio-aansluiting, een Bluetooth v4.0-chip en een draadloze netwerk-chip bevat die alleen verbinding met 2, 4 GHz Wi-Fi kan maken. Fi-netwerken die de 802.11 b / g / n-standaarden gebruiken. Een andere functie die we vaak op de smartphones van ASUS zien en een die ook op de ZenFone Max aanwezig is, is het feit dat je tegelijkertijd twee simkaarten kunt gebruiken. Het nadeel is dat alleen de eerste SIM ondersteuning biedt voor 4G-netwerken, terwijl de tweede SIM alleen verbinding kan maken met mobiele 2G / 3G-netwerken.

Het sterkste punt van de ASUS ZenFone Max-specificaties is de batterij. Deze smartphone heeft een gigantische niet-verwijderbare lithium-polymeerbatterij van 5000mAh. Ja, je hebt het goed gehoord! Het is een smartphone met de batterij van een tablet, dus we verwachten dat deze een vrij indrukwekkende autonomie zal bieden, maar we zullen later in deze review meer details bespreken.

Het display van 5, 5 inch, samen met de zeer grote batterij, heeft direct invloed op de afmetingen van de ASUS ZenFone Max. In het metrische systeem is deze smartphone 77, 5 x 156 x 10, 55 mm in breedte, diepte en hoogte, terwijl in het imperiale systeem de afmetingen 3, 05 x 6, 14 x 0, 41 inch zijn. De ASUS ZenFone Max weegt 202 gram, wat ongeveer 7, 12 gram is.

Als u meer informatie wilt over alle specificaties van de ASUS ZenFone Max, raadpleegt u de officiële webpagina hier: ASUS ZenFone Max-specificaties.

De ASUS ZenFone Max is, in alle opzichten, een smartphone in het middensegment, met één zeer belangrijke uitzondering: zijn autonomie. De enorme 5000 mAh batterij is het sterke punt en zal het zeker opvallen tussen zijn concurrenten.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Als er iets is dat we erg op prijs stellen van ASUS, is het feit dat al hun apparaten consistent in ontwerp zijn, waardoor ze heel gemakkelijk herkenbaar zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor hun Republic Of Gamers- apparaten, en het geldt ook voor hun ZenFone-familie voor smartphones. De ASUS ZenFone Max volgt dezelfde ontwerppatronen die we op andere ZenFones hebben gezien.

De bovenkant van het scherm bevat het ASUS-logo dat zich recht onder het oorstukrooster bevindt, het onderste gedeelte bevat de capacitieve Android-knoppen en is voorzien van de geborstelde concentrische cirkelsafwerking die al een handelsmerk is voor ASUS 'ZenFones. Het hele lichaam wordt bij elkaar gehouden door een plastic gouden rand met een metalen look.

De ASUS ZenFone Max is misschien een smartphone uit het middensegment, maar dankzij het ontwerp ziet hij er een beetje luxer uit en voegt de achterkant een ander gevoel toe. De Osmium Black-variant die we hebben getest, heeft een achterkaft met een leerachtige textuur die zowel visueel aantrekkelijk is als een zeer goede grip biedt.

Op het bovenste gedeelte van de achteromslag vindt u ook de cameralenzen die tussen de dubbele LED-flitser en de laser-autofocussensor zijn geplaatst. Naar het midden toe krijgt u het ASUS-logo geschreven in een lettertype met reliëf.

De onderkant van de achterplaat bevat het grote zij-aan-zij-luidsprekerrooster en het Zenfone-handelsmerk is grijs gedrukt.

In tegenstelling tot andere ZenFones, besloot ASUS om veilig te gaan met het plaatsen van de aan / uit-knop en volumeknop op de ZenFone Max. De Zenfone 2 bijvoorbeeld had zijn aan / uit-knop op de bovenrand en de volumeknop op de achterplaat. Voor de ZenFone Max plaatste ASUS zowel de aan / uit-knop als de volumeknop aan de rechterrand van de smartphone - een klassieke locatie. Deze keuze is logisch, gezien de grote body van de smartphone en waarschijnlijk zal dit de meeste gebruikers bevallen.

De onderkant van de ASUS ZenFone Max bevat alleen de pinhole van de microfoon en de MicroUSB-poort die wordt gebruikt voor zowel het opladen van de smartphone als het aansluiten op een computer. Aan de onderkant vindt u de drie Android-navigatietoetsen voor Back, Home en recente apps . Ze gebruiken dezelfde mooie pictogrammen die we overal in de ZenFone-familie hebben gezien, maar ze hebben een fout in onze mening: ze hebben geen achtergrondverlichting, wat betekent dat ze een beetje moeilijk te vinden zijn in het donker.

De linkerrand is volledig vrij van poorten of knoppen, terwijl de bovenrand van de ASUS ZenFone Max alleen de 3, 5 mm audio-aansluiting heeft en niets meer.

Een andere interessante ontwerpaanpak die we waarderen bij de ASUS ZenFone Max is dat het achterpaneel een beetje naar de randen gebogen is, waardoor de smartphone er dunner uitziet dan het in werkelijkheid is. Dit is een zeer goede keuze qua ontwerp en ergonomie, een die consistent is tussen alle ZenFone-smartphones.

De ZenFone Max biedt een groot scherm van 5, 5 inch met een IPS-scherm met een HD-resolutie van 1280x720 pixels. De ingebouwde IPS-technologie betekent brede kijkhoeken en zorgt ervoor dat u heldere kleuren ziet met een goede contrastverhouding. Sommige mensen denken misschien dat de resolutie van 1280x720 pixels misschien te klein is voor zo'n groot scherm. Het is tenslotte een display van 5, 5 inch. We zijn echter van mening dat ASUS deze keuze heeft gemaakt in directe samenhang met het sterke punt van de smartphone: de autonomie ervan. Een kleinere resolutie voor het scherm betekent dat er minder batterijvermogen nodig is om te worden verlicht. Leg dat samen met de enorme 5000 mAh batterij en je zult waarschijnlijk een zeer energiezuinig apparaat hebben.

De ASUS ZenFone Max is een smartphone voor het middenbereik in termen van specificaties en prijs. Zelfs als het geen vlaggenschip is, is het ASUS gelukt om een ​​zeer mooie smartphone te maken. Het is een apparaat dat, net als elke andere smartphone van de ZenFone-familie, de aandacht van mensen trekt en zeker herkend wordt door iedereen die al eerder een ZenFone heeft gezien .

De smartphone-ervaring op de ASUS ZenFone Max

Wat betreft de telefoonervaring waren de audio-oproepen die we op de ASUS ZenFone Max hadden van goede kwaliteit. We hadden geen problemen om te begrijpen wat de mensen met wie we spraken, zeiden, hoewel ze een beetje gedempt klonken. Het is ook vermeldenswaard dat het maximale volumeniveau tijdens telefoongesprekken behoorlijk luid is. Een ander belangrijk aspect van de telefoonervaring dat we willen vermelden, is dat de ontvangst van het mobiele netwerk goed lijkt, maar niet buitengewoon. Onze hoofdceloperator biedt 4G-connectiviteit in het geografische gebied waarin we leven, maar het radiosignaal is niet zo goed. De ASUS ZenFone Max slaagde er echter in een stabiele mobiele verbinding te behouden.

Net als veel andere ZenFone-smartphones biedt de ASUS ZenFone Max u ook de mogelijkheid om tegelijkertijd twee simkaarten te gebruiken, bij dezelfde mobiele operator of bij twee verschillende operators. Deze optie kan voor sommige mensen een echte dealmaker blijken te zijn. Merk echter op dat de eerste SIM 4G-netwerkverbindingen ondersteunt, terwijl de tweede SIM alleen op 3G-netwerken werkt.

De geluidskwaliteit bij het luisteren naar muziek of het bekijken van video's is goed als je een koptelefoon gebruikt en fatsoenlijk als je een beroep doet op de ingebouwde luidspreker van de smartphone. In het laatste geval is het maximale geluidsniveau iets lager dan je zou verwachten, hoewel de goede kant hiervan is dat je geen vervormingen zult horen.

Wat betreft het besturingssysteem, de ASUS ZenFone Max wordt geleverd met Android 5.0.2 Lollipop en de eigen ZenUI 2.0-gebruikersinterface van ASUS vooraf geïnstalleerd. De ZenUI is een op maat gemaakte gebruikersinterface die veel bruikbaarheid en ontwerpverbeteringen biedt voor de standaard Android-ervaring.

Eindelijk, de enorme 5000 mAh batterij is meer dan indrukwekkend. We werden overweldigd toen we zagen dat deze smartphone 5 dagen en een paar uur kon blijven draaien. We verwachtten een beter dan gemiddelde autonomie, maar we hadden niet verwacht dat het iets langer dan 5 dagen zou blijven duren. Het is een buitengewone prestatie waar maar heel weinig smartphones over kunnen opscheppen. Natuurlijk ... wat u in gedachten moet houden, is dat de ASUS ZenFone Max slechts 5 dagen achter elkaar aan één lading werkte toen we het gebruikten zoals gewone mensen dat zouden doen. Elke dag een paar uur surfen op het web, apps zoals Facebook, Twitter en WhatsApp gebruiken elke dag een paar minuten en een beetje casual gaming. Als je het gaat gebruiken om veeleisende games te spelen of high definition-video's vele uren te bekijken, kun je verwachten dat de ASUS ZenFone Max je ongeveer 2 dagen meegaat, wat nog steeds een zeer goed resultaat is.

De ASUS ZenFone Max is een middellange Android-smartphone die een goede geluidskwaliteit biedt tijdens telefoongesprekken, evenals een fatsoenlijke geluidskwaliteit tijdens muziekluistersessies of tijdens het kijken van films. Het grootste voordeel is echter zijn ongelooflijke autonomie - de enorme 5000 mAh batterij houdt je ongeveer 5 dagen op één lading, in normale gebruiksomstandigheden.

De camera-ervaring op de ASUS ZenFone Max

De hoofdcamera op de ASUS ZenFone Max heeft een sensor van 13 megapixels die foto's met een maximale resolutie van 4096x3072 pixels kan maken en beschikt over de PixelMaster-technologie van ASUS. In theorie combineert deze technologie de kracht van de hardware, software en die van de optica om in de meeste situaties betere afbeeldingen te verkrijgen, vooral voor foto's die u maakt bij weinig licht. We konden het exacte model van de camera op de ZenFone Max niet vinden, maar het lijkt erg op de camera's die we op de ASUS ZenFone 2 en op de ASUS Zenfone 2-laser zagen, dus we vermoeden dat het dezelfde Toshiba-sensor gebruikt zag op deze smartphones. De hoofdcamera van de ZenFone Max wordt geholpen door een dubbele LED-flitser bij weinig licht, zodat u ook portretfoto's kunt maken die er natuurlijk uitzien in termen van kleuren.

We vonden de foto's die we maakten met de ASUS ZenFone Max vrij goed in termen van details en kleuren. De foto's die we maakten bij weinig licht, zien er echter een beetje lawaaierig uit als ze zonder de flits worden genomen, terwijl de buitenfoto's in lichte gebieden oververzadigd lijken. Interpreteer deze niet als defecten als dealbreakers, aangezien ze dat niet zijn. We hebben deze problemen gezien bij de meeste smartphones die we hier bij Digital Citizen hebben besproken en de meeste mobiele apparaten, zelfs premium telefoons, hebben deze problemen.

Het is ook vermeldenswaard dat de ASUS ZenFone Max, net als andere ZenFone-smartphones, een camera-app biedt met veel speciale fotomodi waarmee je kunt spelen. Onder hen zijn de opties die we het handigst vonden, de handmatige bedieningselementen en het feit dat je panorama's kunt maken en foto's kunt maken met HDR.

De camera aan de voorkant op de ASUS ZenFone Max is bescheiden in vergelijking met de eerste, maar de 5 megapixels zijn meer dan voldoende voor videochat en selfies.

Bekijk de onderstaande fotogalerij: we hebben de foto's die we hebben gemaakt met de ASUS ZenFone Max zowel binnen als buiten genomen, foto's die we hebben gemaakt bij weinig licht met en zonder flits, evenals een panorama en een paar HDR-foto's. Merk echter op dat we voor de meeste van deze voorbeeldfoto's geen speciale cameramodi gebruikten en in plaats daarvan vertrouwden we op de automatische instellingen.

Wat video-opties betreft, kan de hoofdcamera van de ASUS ZenFone Max Full HD-video's opnemen met 1920x1080 pixels en 30 frames per seconde. Ze hebben een video-bitsnelheid van 15 Mbps en een audio-bitsnelheid van 81 Kbps. De ASUS ZenFone Max kan ook video's digitaal stabiliseren, maar om dat te doen, moet je een lagere resolutie van 720p accepteren.

Om een ​​beter idee te krijgen van hoe de ASUS ZenFone Max het doet bij het opnemen van een video met bewegende objecten, bekijk dit voorbeeld dat we hebben genomen:

Zoals gewoonlijk hebben we ook een statisch panorama vastgelegd door de smartphone te verplaatsen terwijl we stil stonden. Door deze video te bekijken, kunt u zien hoe de ASUS ZenFone Max doet bij het opnemen van statische video's, met kleine hoeveelheden beweging.

De ASUS ZenFone Max biedt een goede camera waarmee je in de meeste omstandigheden goede foto's kunt maken en video's van goede kwaliteit kunt opnemen. We waarderen de enorme hoeveelheid cameramodi en -instellingen die ASUS beschikbaar heeft gesteld op deze smartphone, zelfs als dit geen high-end apparaat is. Veel smartphonefabrikanten kiezen ervoor om slechts een handvol camera-opties aan te bieden voor hun midrange- of budgetapparaten, maar dat is niet het geval met ASUS. Foto's met weinig licht hebben echter last van wat ruis, terwijl buitenfoto's de neiging hebben om oververzadigd te zijn in heldere delen.

Lees de volgende pagina van deze recensie voor meer informatie over de software die op de ASUS ZenFone Max is geïnstalleerd en vind de resultaten in onze benchmarks.