Nieuws

Wanneer is Black Friday 2016? Wat doet Amazon dit jaar?

Shoppers over de hele wereld bereiden zich voor op Black Friday. Sommigen stoppen zelfs met het kopen van belangrijke items tot Black Friday, wat leidt tot een grote daling van de verkopen voor het grootste deel van november. Dit jaar zal Black Friday naar verwachting net zo gek zijn als altijd, met veel mensen die zowel online als offline winkels binnenvallen. Als je wilt weten wanneer Black Friday 2016 wereldwijd wordt gevierd, welke landen het vieren en wat Amazon in petto heeft voor vandaag, lees dan dit artikel:

Wanneer is Black Friday 2016?

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving in de VS. Dit betekent dat Black Friday dit jaar op 25 november 2016 is. Niet alle landen vieren Black Friday op dezelfde dag van het jaar. Het kan als een verrassing komen, maar bijvoorbeeld in ons thuisland (Roemenië) wordt Black Friday over het algemeen een week eerder gevierd, alleen omdat onze grootste online retailer (eMAG) hun Black Friday-deals organiseert op die dag en de rest volgt . Dit gebeurt om zeer pragmatische redenen, omdat deze winkeliers meer tijd willen hebben tussen Black Friday en Kerstmis om hun deals te organiseren en zich beter voor te bereiden op het kerstinkopenseizoen. Het helpt hen ook de sprong te maken op Amazon en andere internationale retailers. Als je andere landen kent waar Black Friday wordt gevierd op een andere dag dan de vrijdag na Thanksgiving, aarzel dan niet om het verhaal in de comments hieronder te delen.

Wat doet Amazon.com op deze Black Friday?

Zoals we allemaal weten, domineert Amazon de online winkelruimte. Ze zijn al begonnen aan hun Black Friday 2016-campagnes met een speciale online winkel met aanbiedingen en het zal duren tot 23:59 op vrijdag 25 november 2016. Hoe dichter we bij Black Friday komen, hoe meer deals Amazon zal weergeven.

Amazon Prime-leden krijgen 30 minuten vroeg toegang tot bepaalde Lightning-deals. Als u vroegtijdige toegang wilt, is het een goed idee om u aan te melden voor dit programma. Het goede nieuws is dat Amazon Prime Membership tegen een gereduceerd tarief van $ 79 per jaar, deze Black Friday, zal aanbieden.

Een andere interessante campagne is Black Friday Deals in Kindle Books, waardoor je zware kortingen krijgt op Kindle eBooks. Er zijn elke dag tientallen titels die voor slechts $ 0, 99 of 1, 99 $ kunnen worden gekocht.

Ze drukken ook zwaar op hun tweede generatie Echo Dot-apparaat. Het is een handsfree, spraakgestuurd apparaat met een kleine ingebouwde luidspreker die verbinding maakt met de Alexa Voice Service om muziek af te spelen, informatie te verstrekken, nieuws, sportscores, weer en meer - direct. Echo Dot kan je vanuit de andere kant van de kamer horen, zelfs als er muziek wordt afgespeeld. Wanneer je Echo Dot wilt gebruiken, zeg je gewoon het wake-word "Alexa" en Dot reageert onmiddellijk. Op Black Friday-week kun je Echo Dot kopen met $ 10 of zes apparaten bestellen en een daarvan is gratis.

Wat doet Amazon.co.uk op Black Friday?

In het VK is Amazon dit jaar terug voor hun zevende Black Friday, met deals die beginnen op 14 november en die eindigen op 23:59 op zaterdag 26 november 2016. Het bedrijf heeft plannen bekendgemaakt om prijzen te verlagen op duizenden items, met exclusieve bliksem deals die plaatsvinden gedurende deze hele periode.

Amazon.co.uk begon zijn "aftellen naar Black Friday-dealsweek" met een speciale online winkel met deals.

Amazon.co.uk organiseert ook CyberMonday op 28 november en de Cyber ​​Deals-week op 29 november en 4 december 2016.

Wat is Black Friday en wanneer is het ook Europa binnengekomen?

Hoewel Black Friday een van de belangrijkste winkeldagen van het jaar is, weten niet veel mensen waar het vandaan komt. Het lijkt erop dat de term oorspronkelijk werd gebruikt in de jaren 60 in Philadelphia, VS, om het vreselijke verkeer op de dag na Thanksgiving te beschrijven. Vervolgens werd deze term gebruikt door winkels om de eerste dag van het jaar te noemen waarop ze winst maakten. Het blijkt dat de meeste winkels geen winst hebben gemaakt in het tijdskader van januari - november en dat Black Friday het punt was waarop ze winst begonnen te maken.

Vanaf het jaar 2000 werd Black Friday gezien door de meeste retailers in de VS, als de dag waarop het kerstinkopenseizoen begint en de meesten hun deuren heel vroeg in de ochtend openden en heel laat in de nacht gesloten.

Black Friday werd aanvankelijk in 2003 in Europa, in het Verenigd Koninkrijk, aangenomen. Vanaf daar is het verspreid naar andere landen en groeide hun aantal elk jaar.

Welke landen vieren Black Friday?

Black Friday wordt nu gevierd in veel landen, waarvan sommige geen verband houden met de Amerikaanse cultuur. Tot nu toe is waargenomen in: de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Mexico, Costa Rica, Panama, Brazilië, Colombia, Bolivia, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Roemenië, Denemarken, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Hongarije, Spanje, Duitsland, Australië, Zuid-Afrika, Nigeria, Libanon en India.

Wat koop je deze Black Friday?

Persoonlijk wil ik een computerscherm en een nieuwe ASUS ZenFone 3-smartphone kopen. Sommige van mijn teamgenoten bij Digital Citizen denken aan de aanschaf van een nieuwe ASUS RT-AC1200G + draadloze router en een paar HyperX Cloud Stinger-gaminghoofdtelefoons. En jij dan? Wat ben je van plan om dit jaar te kopen, voor Black Friday?