Tutorial

Waar vind ik back-ups van Windows- en Windows Phone-apparaten in OneDrive

Als u Windows 8, Windows 8.1 of Windows Phone op uw computers en apparaten gebruikt, wordt van uw systeeminstellingen automatisch een back-up gemaakt met behulp van OneDrive. Deze back-ups worden opgeslagen in de cloud, zodat ze kunnen worden gebruikt wanneer u die apparaten opnieuw instelt en u uw instellingen wilt herstellen of zodat u ze kunt gebruiken bij het migreren naar nieuwere apparaten. Maar waar worden deze back-uppunten precies opgeslagen? Hoe vind je ze? En wat kun je ermee doen?

OPMERKING: de back-ups van uw apparaat in OneDrive nemen geen ruimte in uw opslagplan, ongeacht het aantal Windows- en Windows Phone-apparaten dat u gebruikt.

Waar vind ik de back-ups van uw apparaat in OneDrive

Ga naar de OneDrive-website en log in met uw Microsoft-account.

Kijk in de kolom aan de linkerkant naar de vermeldingen onderaan. Klik of tik op "Meer opslagruimte ophalen" .

Een nieuwe pagina is geladen met verschillende opties. Klik of tik op "Apparaatback-ups" en u ziet een lijst met alle back-ups die zijn opgeslagen voor uw Windows- en Windows Phone-apparaten.

Voor elk apparaat ziet u de naam, een pictogram dat het apparaattype (smartphone, pc of tablet) vertegenwoordigt en wanneer de laatste back-up is uitgevoerd.

Hoe een back-up van een Windows- of Windows Phone-apparaat verwijderen uit OneDrive

Als u bent gestopt met het gebruik van een van deze apparaten, kunt u de back-up ervan verwijderen, omdat deze niet langer nodig is.

Druk op Delete en u wordt erop gewezen dat u die back-up niet kunt gebruiken om de instellingen van dat apparaat te herstellen. Het verwijderingsproces zal ook de back-upfunctie voor dat apparaat uitschakelen.

Als u akkoord gaat, drukt u op Delete om uw keuze te bevestigen en wordt de back-up verwijderd.

Als u dat apparaat wilt blijven gebruiken en daarvoor nieuwe back-ups wilt maken, moet u de back-upinstellingen handmatig wijzigen en weer inschakelen. Het is ook een goed idee om een ​​handmatige back-up te forceren, om er zeker van te zijn dat deze functie weer werkt.

Als je een beetje hulp nodig hebt, aarzel dan niet om deze handleidingen te lezen:

Introductie van Windows 8.1: synchroniseren en back-ups maken van uw instellingen
Hoe automatisch een back-up van uw Windows Phone 8-gegevens maken

Conclusie

Zoals je in deze tutorial kunt zien, is het vinden van de back-ups van je apparaat niet zo intuïtief. Met behulp van deze handleiding vindt u ze echter snel terug.
Als u vragen over dit onderwerp heeft, aarzel dan niet om ze te delen met behulp van het onderstaande opmerkingenformulier.