Tutorial

Probleem oplossen: Hoe stop ik dat Spotify wordt geopend wanneer Windows wordt gestart?

Veel Spotify-gebruikers ondervinden een probleem dat lijkt op een bug: de Spotify-app wordt geopend wanneer u zich aanmeldt bij Windows, zelfs wanneer u de opstartvermelding uitschakelt of wanneer u deze instelt zodat deze niet automatisch wordt gestart nadat u zich hebt aangemeld. uw Spotify-instellingen veroorzaken dit probleem. U kunt dit probleem als volgt binnen een paar seconden oplossen:

Probleembeschrijving: Spotify wordt geopend bij het opstarten van Windows, wat er ook gebeurt

De Spotify-app kan zich bij het opstarten van Windows verkeerd gedragen en openen, ook al hebt u deze uitgeschakeld in de opstartlijst en u stelt "Open Spotify automatisch in nadat u zich bij de computer hebt aangemeld" op Nee . Wat u ook doet, Spotify wordt altijd geopend wanneer u Windows start.

De oplossing: de juiste manier om Spotify in te stellen, zodat het niet wordt geopend bij het opstarten van Windows

De oplossing ligt in de Spotify-app en de bijbehorende instellingen. Open Spotify en klik op uw profielnaam in de rechterbovenhoek. Ga in het menu dat wordt weergegeven naar Instellingen .

Blader door de lijst met instellingen naar beneden en klik of tik op 'Geavanceerde instellingen weergeven'.

Scrol omlaag naar het gedeelte met de naam 'Opstarten en Windows-gedrag'. Zorg er eerst voor dat "Open Spotify automatisch nadat u zich bij de computer hebt aangemeld" op Nee staat . Zoek vervolgens naar een andere instelling die niet goed wordt uitgelegd: "Sta toe dat Spotify van internet wordt geopend."

Als deze instelling is geactiveerd, zorgt Spotify nu voor dit probleem wanneer u zich aanmeldt bij Windows.

Deactiveer de schakelaar voor "Sta toe dat Spotify van internet wordt geopend".

Spotify wordt niet meer uitgevoerd bij het opstarten van Windows.

Wat betekent "Sta toe dat Spotify van internet wordt geopend"?

Deze instelling wordt niet genoeg uitgelegd door Spotify. Ze communiceren het voordeel, maar niet het nadeel van deze instelling. Wanneer u "Sta toe dat Spotify van internet wordt geopend" activeert wanneer u Spotify in een webbrowser opent en u op de knop Afspelen drukt, wordt de muziek vanuit Windows naar de Spotify-app verzonden. Het wordt niet gespeeld in de browser. Hetzelfde gebeurt wanneer je op de knop "Play on Spotify" klikt van afspeellijsten die je op internet vindt, zoals die hieronder.

Deze functie is nuttig voor veel gebruikers, maar het nadeel is dat Spotify bij elke start van Windows automatisch op uw computer of apparaat moet worden uitgevoerd. Dit is de reden waarom de Spotify-app wordt geopend bij het opstarten van Windows, ongeacht wat. Wanneer u deze instelling uitschakelt, wordt de Spotify-muziek die u op internet vindt, afgespeeld in uw webbrowser.

Heeft dit je probleem opgelost?

Deze handleiding moet in de meeste gevallen helpen om het probleem op te lossen. Als dit niet het geval is, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder. Neem ook contact op met Spotify Support en vraag om hulp.