Beoordeling

Gratis Android-spel van de maand - Beoordeling van de erfenis van het beest

Wanneer ontwerpers een spel maken dat gebaseerd is op een boek, een film of zelfs een band, worden er enkele risico's verondersteld - meestal dat het alleen maar aantrekkelijk is voor de fans van dat specifieke element waarop het gebaseerd zal zijn. Het onderwerp van vandaag is Legacy of the beast, een actie-RPG die zich richt op een van de legendarische metalbands van onze tijd en hun mascotte: Iron Maiden. Hoewel het muzikale genre een niche is, wisten de ontwikkelaars van Roadhouse Games iets te maken dat iedereen die van dit soort games houdt blij maakt - inclusief de metalheads! Lees onze recensie om Legacy of the beast voor Android te leren kennen:

Kom je niet naar mijn kamer

Bij het leren kennen van Legacy of the beast, is het goed om te onthouden dat hoewel het spel wordt gemaakt in samenwerking met de band Iron Maiden en de muziek bestaat uit hun legendarische hits, het er niet echt op is gericht. De hoofdpersoon is Eddie, de mascotte van de band, die door de jaren heen veel gezichten had en de albums - en je leert ze kennen!

Omdat je misschien niet bekend bent met de manier waarop de albums van Iron Maiden zijn verzonnen, zijn er enkele dingen die je moet weten. De B-ritueelgroep houdt gewoon van historische, mystieke en zelfs sciencefiction-thema's en hun albums hebben meestal zo'n thema en deze rijke wereld is volledig aanwezig in Legacy of the beast .

Je belangrijkste zoektocht is om Eddie door vele prachtige of vreselijke plaatsen te loodsen - zowel historische als mystieke - om zijn ziel terug te winnen die is vernietigd in scherven en om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor deze rampspoed. Oh, en tussen haakjes, je redt ook het universum met wat hulp van de Helderziende, die je door je avonturen en gevechten leidt.

De veelheid van thema's betekent dat je avonturen zult beleven door middel van een Middeleeuws koninkrijk, het land van de farao's, een slagveld uit de Tweede Wereldoorlog en zelfs de diepten van de hel. Dit betekent niet alleen een veranderend landschap, maar ook een grote variatie aan vijanden, variërend van zombie-achtige wezens tot helse duivels en onaardse creaties. De graphics hebben een iets donkere tint, omdat je op het punt staat om een ​​paar heel vervelende dingen te bestrijden, maar ze hebben nog steeds een cartoonachtige uitstraling.

De game heeft zeker een heel specifieke sfeer, die overal sterk aanwezig is, ongeacht de variatie in achtergronden. Dit wordt verder verbeterd door de muziek. Ik denk dat je kunt raden wat voor soort muziek: ja, alle nummers zijn de beste van het beest, meer bepaald instrumentale versies van Iron Maiden's grootste hits van albums als Powerslave, Killers, Somewhere in Time of The Number of Beast. Geen fan? Geen probleem! Je hoeft geen toegewijde Maiden-maniak te zijn om van de muziek te genieten, omdat de deuntjes een perfecte match zijn voor je gevechten.

En als we het hebben over variaties: zoals we al vermeldden, Eddie had door de jaren heen veel gezichten en je zult het beste hiervan te zien krijgen. Na het succesvol afronden van elk hoofdstuk, ontgrendel je een nieuw soort Eddie, die er allemaal compleet anders uitzien en verschillende sterke punten en aanvallen of spreuken hebben. Je hoeft het niet bij een van hen te houden, omdat je meer dan één Eddie mee kunt nemen naar een gevecht en je kunt zelfs wisselen tussen zijn verschillende aspecten om de huidige vijanden beter te kunnen bestrijden.

Natuurlijk zul je niet alleen zijn op je avonturen - er zijn veel verschillende soorten wezens die je kunnen helpen: je team kan golems, harpieën, voogden, sekteleden en vele anderen omvatten die je mee kunt nemen. Je kunt ten minste twee teamgenoten en verschillende vormen van Eddie meenemen naar elk gevecht, dus het aantal variaties is praktisch onbeperkt. Zowel je teamgenoten als Eddies kunnen uit een van de vijf klassen bestaan: Warrior, Magus, Sentinel, Gunner of Assassin, die elk een beetje anders zijn dan de ander. Elke klas is effectiever ten opzichte van een andere, waarmee u rekening moet houden bij het samenstellen van uw team.

Als je ooit een mobiele actie-RPG hebt gespeeld (wat staat voor Role-Playing Game), ben je je misschien bewust van hoe het gaat: je kunt door niveaus heengaan door in vijanden te vechten in een turn-based gevecht - elk van je personages heeft een reeks zetten, de basis kan een keer kosteloos worden geactiveerd in elke beurt, terwijl de speciale bewegingen krachtiger zijn, maar beperkt bruikbaar zijn. Bovendien wordt tijdens het gevecht Fury gegenereerd - als je er genoeg van hebt, kan Eddie een speciale, verwoestende aanval ontketenen.

Battles kunnen meer dan eens worden uitgevoerd, op verschillende moeilijkheidsgraden, wat de uitdaging nog groter maakt. Als je elke strijd in een hoofdstuk voltooit en tegelijkertijd aan elk van de drie doelstellingen voldoet, wordt een andere strijd ontgrendeld, waarbij je speciale items en bronnen kunt krijgen. En natuurlijk kun je niet doorgaan naar een volgend hoofdstuk als je niet alle veldslagen van de vorige voltooit. Momenteel zijn er vier beschikbare hoofdstukken, waarvan er al een is aangemerkt als Binnenkort verkrijgbaar .

Elk gevecht bestaat uit meerdere golven vijanden, elke golf heeft meestal drie vijanden, terwijl de laatste golf een bossgolf is, waarbij een veel krachtiger monster deel uitmaakt van het pakket. Tussen gevechten krijg je begeleiding van de Helderziende, je mysterieuze gids en helper - deze tussenfilmpjes ontwikkelen ook het verhaal van het spel, naarmate je dichter bij het verzamelen van de scherven van je ziel komt.

Ik wil je al mijn waren laten zien

Geen RPG zou een echte RPG zijn zonder statistieken, buit en upgrades. In Legacy of the beast heeft elk personage een aanval, een verdediging, een magie, een magische weerstand en een speciale waarde, waarbij elke klasse verschillende sterke en zwakke punten heeft. Alle personages hebben een sterrenniveau van 1 tot 5 en een vermogensniveau - voordat je een personage naar het volgende sterrenniveau ontwikkelt, moet je eerst alle energieniveaus op het huidige sterrenniveau doorlopen. Voor het opstarten en evolueren zijn speciale scherven, items en goud nodig, die na gevechten willekeurig worden gedropt, maar goud kan ook voor echt geld worden gekocht.

Een andere bron - Ironite - kan worden gebruikt om goud, zanden van tijd, zielen aan te schaffen of om je team te doen herleven als ze in de strijd vallen. Het zand van de tijd is de derde hulpbron naast ijzer en goud, en het bepaalt hoeveel je kunt spelen - elke strijd kost een bepaalde hoeveelheid tijd, die automatisch wordt geregenereerd in de loop van de tijd. Zielen kunnen in Het boek der zielen worden gebruikt om nieuwe personages voor je team te krijgen.

Zoals we al vermeldden, hebben alle personages basis- en speciale bewegingen, vaardigheden genoemd . Deze zijn vooraf ingesteld voor elk personage en sommige kunnen worden ontgrendeld met speciale shards. Je hebt ook talismannen, objecten die door elk personage kunnen worden gedragen en extra bonussen aan zijn statistieken bieden. Talismans kunnen ook worden aangestuurd en ontwikkeld, net als karakters.

Naarmate je verder komt in de hoofdstukken, ontvang je ook speciale beloningen voor het verslaan van sommige vijanden en is er ook een bonus voor het dagelijks inloggen. Je kunt ook vrienden ingame toevoegen, ze worden Troopers genoemd . Elke speler kan elk personage aanduiden als zijn of haar kampioen en zijn of haar vrienden kunnen die kampioen eenmaal per dag gebruiken in een gevecht, wat extra beloningen oplevert.

De nalatenschap van het beest is in actieve ontwikkeling en nieuwe content wordt regelmatig toegevoegd, met als laatste toevoeging Time rifts, speciale gevechtsgebieden die slechts voor een beperkte tijd toegankelijk zijn maar aanzienlijke bonussen bieden. Er is ook een plaats met de naam Arena, die mogelijk de plaats zal zijn om andere menselijke tegenstanders te bevechten, maar op dit moment is deze functie vergrendeld en zal deze in een toekomstige update worden uitgebracht.

Downloaden: Legacy of the beast

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Fans van actie-RPG-spellen hebben het tegenwoordig erg naar hun zin: met de recente lancering van Star Wars: Galaxy of Heroes en de release van Maiden's Legacy of the beast zijn er enkele echt gratis games van hoge kwaliteit beschikbaar voor Android in dit genre. Iron Maiden's game brengt een fantastische en afwisselende wereld samen met een aantal echt slechte karakters en muziek. De gevechtsmechanica van het spel is heel eenvoudig om vertrouwd mee te raken, maar er zijn ontelbare variaties op je gevechtstactieken. Hoewel het aantal stats, items, upgrades, zielen en bronnen in het begin wat duizelig kan zijn, maar als je eenmaal gewend bent aan hen, is er geen enkele reden om een ​​krachtig leger te maken dat in staat is om elk kwaad met familieleden aan te pakken. gemak. Het grote aantal verschillende wezens en hun verschillende vechtmethoden, samen met de verschillende moeilijkheidsniveaus en de aankomende sociale functies maken Legacy of the Beast een solide kanshebber in de wereld van gratis games op Android. Natuurlijk is het leven veel gemakkelijker als je bereid bent om microtransacties te doen en zo nu en dan wat hulpbronnen te kopen, maar we kunnen niet zeggen dat het spel niet leuk is als je geen geld uitgeeft. Dus ga je gang, verzamel je ziel en red de melkweg! Alsjeblieft, wees niet bang voor het donker ...