Tutorial

Hoe automatisch een back-up van uw Windows Phone 8-gegevens maken

U raakt uw smartphone gemakkelijk kwijt of laat hem door iemand stelen. En wat kun je doen als dit je overkomt? Is er een manier om uw gegevens te herstellen en op een andere telefoon te gebruiken? Gelukkig heeft Windows Phone 8 een ingebouwde back-upfunctie die gemakkelijk kan worden ingesteld en gebruikt. Laten we eens kijken hoe het werkt, zodat u uw gegevens nooit meer zult verliezen.

Wat zal uw Windows Phone back-up?

Windows Phone 8 biedt gebruikers de mogelijkheid om een ​​back-up te maken van de volgende soorten items:

 • Foto's en video's
 • Tekstberichten en belgeschiedenis
 • Telefooninstellingen (gerelateerd aan Internet Explorer, locatie, vergrendelscherm, spraak, etc.)
 • Accounts die u heeft ingesteld
 • Internet Explorer-bladwijzers

Er zijn echter enkele eigenaardigheden die u moet weten over de manier waarop Windows Phone 8 deze dingen opslaat:

 • Je apps worden opgeslagen, maar hun gegevens (dat wil zeggen: game saves) doen dat niet.
 • Het startscherm wordt niet opgeslagen, dus alle tegels die u hebt ingesteld, gaan verloren. U moet het startscherm aanpassen telkens wanneer u uw telefoon opnieuw instelt, zelfs als u een back-up maakt.
 • Windows Phone 8 heeft een Wi-Fi-verbinding nodig om de back-ups naar de cloud te uploaden. Als er geen beschikbaar is, worden de back-ups één keer per week geüpload met behulp van de 3G / 4G-verbinding van je telefoon.

Van al uw foto's en video's maakt u een back-up op uw OneDrive, van waaruit u ze vanaf elke computer of apparaat kunt openen wanneer u maar wilt.

Naar het scherm Back-upinstellingen gaan

Begin door naar de app-lijst op uw Windows Phone te gaan. Blader vervolgens naar Instellingen en tik erop.

Zoek een back-up, in de lijst met systeeminstellingen en tik erop. In het back-upscherm hebt u drie opties: app-lijst + instellingen, tekstberichten en foto's .

Voor elk type items waarvan een back-up kan worden gemaakt, ziet u of de back-up is ingeschakeld of niet.

Hoe u de back-up voor uw App-lijst & instellingen kunt in- of uitschakelen

Laten we eens kijken hoe u een back-up maakt van uw lijst met apps en instellingen:

Tik op applijst + instellingen . Als u de back-up voor deze items wilt inschakelen, zet u de back- upschakelaar op Aan .

Onder deze schakelaar geeft Windows Phone 8 ook een kort bericht weer dat zegt wanneer de laatste back-up is gemaakt.

U kunt een handmatige back-up uitvoeren door nu een back-up van de tape te maken .

Als u op Geavanceerd tikt, wordt het geavanceerde scherm weergegeven. Daar hebt u de mogelijkheid om uw applijst + instellingen-back-up te verwijderen en de automatische back-up voor deze categorie items is uitgeschakeld.

U moet de back-up voor applijst + -instellingen handmatig inschakelen als u wilt dat dergelijke back-ups opnieuw worden uitgevoerd.

Hoe de back-up voor tekstberichten aan of uit te zetten

In het back-upscherm is het tweede item tekstberichten . Tik erop.

De beschikbare back-upinstellingen zijn Back-up voor SMS-berichten en Chatback-up .

Gebruik de bijbehorende schakelaars om de back-up in of uit te schakelen.

De back-up voor foto's en video's in- of uitschakelen

In het back-upscherm is het derde item foto's . Tik erop. Een lijst met back-upinstellingen wordt weergegeven voor foto's en video's.

Voor elke categorie (foto's en video's), kunt u een van de volgende opties kiezen:

 • Upload niet - uw foto's of video's worden uiteraard niet in OneDrive opgeslagen.
 • Goede kwaliteit - uw foto's of video's worden in OneDrive opgeslagen met een lagere resolutie dan het origineel, zodat er minder gegevens nodig zijn om ze over te brengen tijdens het gebruik van uw gegevensabonnement. Video's worden echter alleen geüpload als er een wifi-verbinding beschikbaar is.
 • Beste kwaliteit - uw foto's of video's worden geüpload met de oorspronkelijke resolutie en kwaliteit, maar er wordt alleen een back-up van gemaakt wanneer er een Wi-Fi-verbinding beschikbaar is.

OPMERKING: de mogelijkheid om een ​​back-up van video's te maken, wordt niet in alle regio's en landen aangeboden. Als u in de VS bent gevestigd, is deze optie beschikbaar. In andere landen kunt u met Windows Phone 8 alleen foto's maken, geen video's. We vinden dit raar en we begrijpen de reden niet om deze back-upfunctie niet in alle landen aan te bieden. Als je dit probleem tegenkomt, aarzel dan niet om het in een commentaar te delen.

Conclusie

Het instellen van geautomatiseerde back-ups op Windows Phone 8-apparaten is niet moeilijk. Als u er rekening mee houdt hoeveel ze kunnen helpen wanneer u uw telefoon kwijtraakt, gebeurt er iets of gewoon als u uw telefoon wilt vervangen door een nieuwere, moet u deze altijd ingeschakeld hebben.
Als u op zoek bent naar meer tips en trucs over Windows Phone, aarzel dan niet om de hieronder aanbevolen artikelen te lezen.