Beoordeling

De Huawei W1 smartwatch review - Stijlvolle technologie

Als je de afgelopen jaren niet onder een steen hebt geleefd, heb je vast wel opgemerkt dat steeds meer voorwerpen "slimmer" worden: eerst kwam de televisie, maar tegenwoordig zou je niet verbaasd zijn om slimme tandenborstels te zien als goed. Enkele van de meest populaire slimme objecten zijn smartwatches: deze gemakkelijk te dragen gadgets variëren van simplistische modeaccessoires met een paar functies tot complexe technologie waarmee je heel veel dingen kunt doen. De Huawei W1 zit ergens tussen deze twee uitersten in, maar heeft veel te bieden. Lees onze recensie om te zien wat u ermee kunt doen:

Unboxing van de smartwatch

Ongeacht hoe populair ze worden, smartwatches kunnen nog steeds als luxe objecten worden beschouwd: de meesten van ons kunnen zonder een over ons dagelijks leven doorgaan, en smartwatches zijn iets van een meer premium gadget om te bezitten. De ontwerpers van Huawei deden hun best om ook dit premium gevoel op de smartwatch's box te laten zien. Eerst zien we een eenvoudige zwarte kubus, met de woorden "Huawei Watch" erop gegraveerd: het is een echt hoogwaardige doos, gemaakt van premium materialen.

Het bovenste gedeelte van de kubus kan worden verwijderd om een ​​andere, kleinere zwarte kubus te onthullen. Deze kan worden geopend, de W1 zit op een leren houder. Het geheel heeft een echt hoogwaardig gevoel, bijna alles is gemaakt van leer.

Naast het horloge bevinden zich twee metalen pinnen: u kunt deze gebruiken om het middelste gedeelte uit te nemen, waaronder de oplader en sommige papiersoorten zoals de snelstartgids, garantie en veiligheidsinformatie enzovoort.

De Huawei W1 wordt geleverd in een doos van zeer hoge kwaliteit met een minimalistisch ontwerp en wordt alleen vergezeld door de benodigde accessoires zoals een oplader en een gebruikershandleiding. De unboxing-ervaring is erg goed, de black-box kan een leuke versiering op je plank zijn, terwijl je de smartwatch draagt.

Ontwerp en kwaliteit

De Huawei W1 Watch wordt geleverd in totaal zes basisvarianten, afhankelijk van welke kleur en bandmateriaal je voorkeur heeft. Er zijn drie edities met leren riemen (zwart, bruin en een meer sportief zwart) en drie met stalen armbanden (zilver, goud en zwart). Deze worden allemaal geleverd met een bijpassende uurwerkkleur, die zilver, goud of zwart kan zijn.

Het is goed om te weten dat Huawei een andere, speciale editie heeft die speciaal voor de dames is gemaakt. Dit heeft Swarovksi Zirconia-onderdelen rond het horloge, wordt geleverd in rosé gouden kleur, heeft blauwe of witte lederen riemen en een aantal andere kleine ontwerpwijzigingen die het horloge meer glanzend en "vrouwelijk" maken.

Naast de speciale editie hebben de meeste andere Huawei-horloges een vrij bescheiden en minimalistisch ontwerp, waardoor het meer op een elegant horloge lijkt dan een glimmend, flitsende accessoire dat kan worden gebruikt om mee te pronken.

Natuurlijk is degene met de gouden kleurarmband een beetje extravagant, maar we hadden de zilveren stalen editie om te testen, die qua design één van de meest uitgebalanceerde is.

Dit wordt geleverd met een stalen armband, dat is een favoriet van velen, omdat het veel duurzamer is dan een leren riem. Natuurlijk heeft het ook nadelen, omdat het soms een beetje koud kan zijn en je waarschijnlijk de hulp van een horlogemaker nodig hebt om de armband af te stemmen op de juiste maat voor je pols.

Het belangrijkste kenmerk van het horloge is natuurlijk het uurwerk met een diameter van 1, 65 inch of 42 mm en een 1, 4 "AMOLED-scherm bedekt met krasbestendig saffierglas. We moeten zeggen dat het een echte schoonheid is: het scherm heeft een heel goede contrastverhouding en het is gemakkelijk te lezen, zelfs in fel zonlicht. Het uurwerk zelf is een beetje dik (11, 3 mm of 0, 44 inch), maar het is niet te zwaar, zelfs niet met de stalen armband, dus het zal niet een spanning om te dragen.

De speciale rosé gouden editie is een beetje anders, omdat het uurwerk iets groter is, omdat het een diameter heeft van 44 centimeter en een dikte van 0, 49 inch (12, 45 mm). Het is ook goed om te weten dat het naast de Swarovski Zirconia-onderdelen ook is bedekt met roségoud, dus dat is niet alleen een kleurnaam in dit geval.

Welke editie u ook kiest, de functies zijn allemaal hetzelfde: het meest prominente onderdeel van het uurwerk is de rechterkant, waar er een enkele knop is, geplaatst om 2 uur voor gemakkelijk bereik en gebruik. Deze knop kan worden gebruikt om het scherm te dimmen of in te schakelen en de smartwatch in of uit te schakelen, maar de meeste functies zijn toegankelijk via het touchscreen.

De linkerkant van de smartwatch is helemaal leeg, maar je merkt misschien een aantal interessante dingen op de bodem. Ten eerste is er een connector voor de oplader, die magnetisch verbonden is en perfect bij de smartwatch past - je zou zelfs kunnen zeggen dat hij er goed uitziet op de smartwatch. De tweede functie is een kleine groene LED, een optische hartslagmeter die je hartslag direct op je pols meet, zonder dat je een aparte band nodig hebt.

Als je de officiële specificaties van deze smartwatch wilt zien, ga dan naar deze pagina: Huawei Watch - Specificaties.

De Huawei W1 smartwatch heeft een zeer bescheiden, stijlvol ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en armbandvarianten, zodat deze aan ieders behoeften kan voldoen. Het werkt geweldig als modeaccessoire, heeft een minimalistische uitstraling en weinig bedieningselementen, dus het zal voor niemand verwarrend zijn. Het uurwerk is een beetje dik, waardoor het er gezwollen uitziet, maar het is niet zwaar, dus het dragen zal geen spanning voor je pols zijn.

Lees de volgende pagina van deze recensie voor meer informatie over de smartwatch-ervaring die Huawei W1 biedt en lees ons oordeel.