Anders

Top 12 Minder bekende functies en verbeteringen in Windows 10

Windows 10 is klaar voor lancering en veel technische publicaties hebben het in hun artikelen behandeld. Iedereen praat echter alleen over zijn grootste nieuwe functies. Zoals altijd het geval is met besturingssystemen, zijn er veel kleine dingen die nieuw zijn voor Windows 10 en de meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord. We hebben Windows 10 getest tijdens de ontwikkelingscyclus en we kennen veel van deze kleine nieuwe functies. We hebben besloten om ze met je te delen in dit artikel:

De beste 12 minder bekende Windows 10-functies

 1. Het startmenu kan worden aangepast - in tegenstelling tot het oude startmenu van Windows 7 en het startscherm van Windows 8, kan het nieuwe menu Start van Windows 10 naar wens worden verkleind. Het is een nette kleine functie die veel gebruikers nuttig zullen vinden. Door het formaat van je Startmenu aan te passen, kun je ruimte maken voor meer rijen en tegels voor apps, of je kunt het verkleinen zodat er geen ruimte ongebruikt blijft.
 2. WiFi Sense - Als je een Windows Phone hebt gebruikt, weet je al waar deze functie over gaat. Indien ingeschakeld, deelt WiFi Sense automatisch de inloggegevens die u gebruikt om verbinding te maken met draadloze netwerken met al uw andere Windows-apparaten. Ook kunt u WiFi Sense gebruiken om deze netwerken te delen met uw contacten van Facebook, Outlook of Skype, als ze ook WiFi Sense gebruiken . Op deze manier kunnen zowel u als uw vrienden verbinding maken met draadloze netwerken waarvoor u de beveiligingsgegevens niet echt weet. Je zou deze functie "draadloos internet delen" kunnen noemen. Een voordeel, vanuit een veiligheidsstandpunt, is het feit dat u noch de anderen de werkelijke beveiligingsdetails van de gedeelde draadloze verbindingen te zien krijgen. Ten tweede kan WiFi Sense automatisch ook open draadloze hotspots detecteren en verbinden wanneer dergelijke netwerken binnen bereik zijn.
 3. Taakbalkpictogrammen van open apps zijn onderstreept - Dit is wat u een subtiele wijziging zou noemen die de bruikbaarheid van een besturingssysteem verbetert. Tot Windows 10 hadden we voor elk geopend programma of elke app grote knoppen op de taakbalk die er niet zo goed uitzagen. In Windows 10 zijn de taakbalkpictogrammen die worden gebruikt voor geopende apps veel subtieler en is elke geopende app onderstreept met een accentkleur. Als je het ons vraagt, vinden we het op deze manier beter.
 4. Bestandsverkenner heeft een nieuwe sectie Snelle toegang - Windows Verkenner uit Windows 7 en Bestandsverkenner uit Windows 8.1 hebben een gedeelte Favorieten, waarin u snelkoppelingen naar mappen, stations enzovoort kunt plaatsen. De nieuwe Quick Access- sectie is veel flexibeler en configureerbaar. U kunt het instellen als opstartmap voor Bestandsverkenner en het kan worden ingesteld om een ​​lijst weer te geven met veelgebruikte mappen en onlangs geopende bestanden. We vinden het leuker dan de oude favorieten en we denken dat je het ook leuk zult vinden.
 5. U kunt de startlocatie voor File Explorer instellen - In Windows 10 heeft Microsoft een kleine maar handige functie aan File Explorer toegevoegd : u kunt nu instellen dat Quick Access of This PC automatisch wordt geopend wanneer u het start. Het is een kleine maar nuttige verbetering die u productiever maakt wanneer u Bestandsverkenner gebruikt .
 6. Phone Companion - Dit is een zeer interessante app, die erop gericht is om u te helpen eenvoudig elke soort smartphone op uw Windows 10-pc aan te sluiten. De Phone Companion- app werkt erg goed met Windows Phone-apparaten, iPhones of Android-smartphones. Hiermee kunt u de inhoud van uw smartphone synchroniseren met uw pc of verschillende apps installeren, zoals Skype, Office, OneDrive, OneNote, Outlook of Cortana op uw smartphone.
 7. Windows Defender krijgt cloudbeveiliging - Ja, Windows Defender wordt verbeterd door gebruik te maken van cloud antivirusbescherming: indien ingeschakeld, laat deze functie Windows Defender informatie naar Microsoft verzenden over elk probleem dat wordt aangetroffen.

  Deze informatie wordt vervolgens door Microsoft gebruikt om nieuwe antimalware-definities te ontwikkelen en de problemen op uw apparaat en anderen op te lossen.

 8. Windows-updates kunnen worden gedownload van het lokale netwerk of internet - Traditioneel werden Windows-updates alleen gedownload van de servers van Microsoft. Met Windows 10 lijkt Microsoft de peer-to-peer-technologieën te omarmen die tegenwoordig erg populair zijn. Als gevolg hiervan kunnen Windows 10-apparaten nu updates van andere Windows 10-apparaten van uw lokale netwerk downloaden, evenals andere Windows 10-computers van internet.
 9. U kunt OneDrive gebruiken om bestanden op te halen van uw pc's - Microsoft heeft deze functie al een tijdje geleden ontwikkeld, maar om een ​​andere reden is deze functie uit Windows 8.1 verwijderd. We hebben alle redenen om nu gelukkig te zijn, want Windows 10 brengt het terug. Zolang uw apparaten verbonden zijn met internet en ze draaien op Windows 10, Windows 8 of Windows 7, kunt u bestanden van hen ophalen met behulp van OneDrive.
 10. Storage Sense - Dit is nog een andere functie waar Windows Phone-gebruikers aan gewend zijn. Met Storage Sense kunt u onderzoeken wat er ruimte op uw Windows 10-apparaat inneemt en de standaardbesparingslocaties instellen voor nieuwe apps of documenten. Gezien het feit dat Windows 10 een besturingssysteem is dat is ontworpen om op verschillende apparaten te werken, van smartphones tot tablets en volwaardige pc's, is het logisch dat Microsoft het in Windows 10 opneemt.
 11. Privacybeheer - Microsoft neemt uw privacy zeer serieus en heeft in Windows 10 veel nieuwe privacygerelateerde instellingen opgenomen. U kunt rechten instellen voor apps die toegang hebben tot uw locatie, camera, microfoon, contacten, agenda, berichten, radio's, enzovoort. Al deze zijn onderverdeeld in afzonderlijke categorieën en elk van hen geeft een overzicht van elke app die deze functies kan besturen of gebruiken.
 12. Battery Saver - Dit is nog een andere functie die werd geleend van Windows Phone. Wanneer de batterij van uw apparaat bijna leeg is, wordt Batterijbesparing automatisch ingeschakeld. Deze functie wijzigt instellingen zoals de helderheid van het scherm, schakelt achtergrond-apps uit en meer, allemaal om de levensduur van de batterij van uw Windows 10-apparaat te verlengen.

Conclusie

Al met al bevat Windows 10 niet alleen belangrijke nieuwe functies, maar ook veel verbeteringen die in eerste instantie niet merkbaar waren. We hopen dat je hebt genoten van onze lijst met minder bekende nieuwe functies en verbeteringen. Als je anderen kent, aarzel dan niet om ze te delen via het onderstaande opmerkingenformulier.