Tutorial

Met welke browser gaat uw batterij langer mee in Windows 10?

Als u een mobiele gebruiker bent met een Windows 10-laptop, -tablet of 2in1-apparaat, wilt u wellicht weten welke webbrowser u moet gebruiken, zodat u de maximale accustijd mogelijk krijgt. Om te weten welke webbrowser het minste batterijvermogen gebruikt, hebben we alle belangrijke browsers vergeleken op drie afzonderlijke Windows 10-apparaten, zowel oud als nieuw. Dit is wat we hebben geleerd:

Hoe werden de testen uitgevoerd?

We gebruikten drie verschillende apparaten voor onze tests, allemaal met Windows 10 geïnstalleerd:

  • ASUS ZenBook UX305F, die we hier hebben besproken. Ons model heeft een 13, 3-inch aanraakscherm met een 3200x1800 resolutie, een dual-core Intel Core M-5Y10 processor geklokt op 1, 2 GHz met Intel HD Graphics 5300, 8 GB aan DDR3 RAM en een SanDisk SSD van 256 GB. polymeer batterij.
  • Microsoft Surface Pro 3 . Ons model heeft een 12 "touchscreen met een resolutie van 2160 x 1440, een quad-core Intel Core i5-4300 processor geklokt op 1, 9 GHz met Intel HD Graphics 4400, 8 GB DRR3 RAM en een SSD gemaakt door Samsung, met 256 GB opslagcapaciteit ruimte Het apparaat wordt gevoed door een 42 Whr lithium-ionbatterij
  • Toshiba Portege Z20t-B, die we hier hebben besproken. Ons model heeft een 12, 5-inch aanraakscherm met een 1080p-resolutie, een dual-core Intel Core M-5Y71-processor, draait op 1, 20 GHz met Intel HD Graphics 5300, 8 GB aan DDR3 RAM en een SSD gemaakt door Toshiba, met 256 GB opslagruimte. Voor onze tests hebben we alleen de tablet gebruikt, zonder het toetsenborddock en de tablet wordt gevoed door een 36-ml lithium-polymeerbatterij met 3 cellen.

Met uitzondering van de Surface Pro 3 zijn dit allemaal nieuwe apparaten die slechts enkele dagen worden gebruikt voor testdoeleinden. De Surface Pro 3 is een oud apparaat dat al meer dan een jaar dagelijks wordt gebruikt.

Op alle drie de apparaten hebben we de nieuwste versies van alle belangrijke webbrowsers geïnstalleerd die beschikbaar waren op het moment van onze tests: Firefox 41, Google Chrome 46, Opera 32, Microsoft Edge 20 en Internet Explorer 11. Alle webbrowsers gebruikten hun standaard configuratie, zonder dat add-ons of werkbalken zijn geïnstalleerd.

We hebben het energiebeheerschema op alle drie de apparaten gebruikt, maar we hebben het aangepast zodat het het scherm nooit uitschakelt en de computer niet in slaapstand gaat totdat de batterij leeg is. Dat komt omdat we een non-stop browsesessie op alle apparaten wilden simuleren.

Om te meten hoe lang de batterij meegaat, hebben we de Peacekeeper-batterijtest uitgevoerd.

We hebben de test twee keer in elke browser uitgevoerd, voor elk apparaat. Vervolgens hebben we de gemiddelde accutijd berekend die door elke webbrowser op elk apparaat is verkregen. Dit zijn de resultaten:

De resultaten op ASUS ZenBook UX305F

Op de ASUS ZenBook UX305F waren Internet Explorer en Microsoft Edge de onbetwiste winnaars. De energiebesparingen waren enorm toen deze browsers werden vergeleken met Google Chrome, de slechtst presterende browser in deze test. We hebben bijna een uur extra accutijd gekregen.

De resultaten op Microsoft Surface Pro 3

Onze Surface Pro 3 wordt al meer dan een jaar regelmatig gebruikt en de batterij is niet langer van topkwaliteit. Een nieuw apparaat gaat beslist langer mee dan dit.

Maar zelfs hier slaagden Internet Explorer en Microsoft Edge erin om bijna een extra uur batterijduur te leveren in vergelijking met Google Chrome.

De resultaten op Toshiba Portege Z20t-B

Toshiba Portege Z20t-B wordt geleverd met een extra batterij in het toetsenborddock. We hebben dat station echter niet gebruikt, omdat het te lang duurde voordat de batterij op was.

Daarom worden de resultaten die u hieronder ziet, verkregen wanneer u alleen het tabletgedeelte van dit apparaat gebruikt.

Op Toshiba Portege Z20t-B waren Internet Explorer en Microsoft Edge opnieuw winnaars. De verschillen met andere browsers waren echter kleiner dan bij de andere twee apparaten die we hebben getest. Toch kunnen we tot een half uur besparen als we Internet Explorer en Microsoft Edge gebruiken in plaats van Google Chrome.

De winnaars zijn: Internet Explorer en Microsoft Edge

Zoals u in deze vergelijking hebt gezien, zijn Internet Explorer en Microsoft Edge uw beste opties wanneer u de batterij wilt besparen. Uw besparingen variëren afhankelijk van uw apparaat en hoe intensief u elke browser gebruikt. In onze tests hebben we ergens tussen de 30 en 59 minuten opgeslagen bij gebruik van Internet Explorer of Microsoft Edge in plaats van Google Chrome.

Nu u de resultaten van onze tests hebt gezien, aarzel dan niet om uw mening met ons te delen. Bent u het eens met de resultaten van onze testen? Welke browser gebruikt u het liefst op batterijvoeding en waarom? Beschouw je Google Chrome als een browser met veel energie?

Laat het debat beginnen in de reacties hieronder.