Tutorial

Zoeken naar welk nummer wordt afgespeeld Nu met uw Windows Phone 8

We kennen allemaal het gevoel dat je krijgt als je een nummer op de radio hoort, maar je kunt je naam gewoon niet onthouden. Het is frustrerend. Er zijn ook momenten waarop je verliefd wordt op het eerste gehoor met een nummer dat je nog nooit eerder hebt gehoord en je de titel wilt weten, of in ieder geval de artiest die het speelt. Eerdere versies van Windows Phone en andere mobiele platforms pakken dit probleem aan met apps die liedherkenning kunnen gebruiken, zoals Shazam . In Windows Phone 8 krijg je deze functie meteen uit de verpakking. U hoeft niet langer naar een speciale app te zoeken, te downloaden, te installeren en uit te voeren. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch?

OPMERKING: Volgens de documentatie over functionaliteit en service van Microsoft werkt de functie voor het herkennen van nummers alleen voor de volgende regio's: Australië, Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Windows Phone 8 kan ook geen live-uitvoeringen of neuriën herkennen. Het werkt alleen voor opgenomen muziek.

Hoe te zoeken naar het nummer dat je nu hoort

Ontgrendel je Windows Phone en tik vervolgens op de knop voor hardware zoeken . Tik onderaan het zoekscherm op het pictogram Muziek en plaats uw telefoon in de buurt van de muziekbron.

Windows Phone 8 geeft een bericht weer waarin staat dat het "Luisteren naar muziek ..." is . Wacht een paar seconden, zodat het genoeg informatie krijgt.

Vervolgens geeft Windows Phone 8 de resultaten weer die het van Bing Music heeft verzameld en toont het de titel van het nummer, de artiest die het speelt, de naam van het album en een aantal albumillustraties.

U hebt twee beschikbare opties: opslaan en sluiten . Als je alleen de naam van het nummer wilt weten, tik je op Sluiten . Als u echter van plan bent om het nummer of het album te kopen, tikt u op opslaan en wordt u naar de Xbox Music Store gebracht. Hier kun je het nummer kopen of naar een voorbeeld van 30 seconden luisteren.

Het kan zijn dat de muziek die wordt afgespeeld niet luid genoeg is of, in sommige gevallen, dat Bing Music het nummer waarnaar u luistert niet herkent. Als dat het geval is, wordt u op de hoogte gesteld en krijgt u de mogelijkheid om het opnieuw te proberen. Probeer indien mogelijk het volume van het apparaat waarop de muziek wordt afgespeeld te verhogen of plaats uw telefoon dichter bij de bron.

Hoe u een nummer kunt vinden waarnaar u een tijdje geleden hebt gezocht

Het kan gebeuren dat u na een tijdje opnieuw wilt zoeken naar een nummer dat u enige tijd geleden hebt gevonden. Je hoeft niet te wachten tot het weer wordt afgespeeld op de radio, tv enz.

Tik op de knop voor hardware zoeken en vervolgens op de koppeling Meer (de drie stippen rechtsonder in het scherm).

Tik vervolgens op muziekgeschiedenis .

Op het nieuwe scherm, genaamd - u raadt - Muziekgeschiedenis, zult u alle nummers vinden waarnaar u eerder hebt gezocht.

Tik op degene die u interesseert en Windows Phone geeft deze automatisch weer in de Xbox Music Store.

Conclusie

De functie voor het herkennen van nummers die is ingesloten in Windows Phone 8 is gewoon geweldig. Elke muziekfan zal er dol op zijn. Het is een schande dat het niet beschikbaar is in meer dan een paar landen. Raadpleeg de hieronder aanbevolen artikelen voor meer tips en trucs voor Windows Phone.