Tutorial

OneDrive in de kern van Windows 8.1 Ervaring - Wat betekent dit?

In Windows 8.1 hoeft u geen desktopclient voor OneDrive te installeren, noch een app uit de Store, zoals u dat in Windows 8 of Windows 7 doet. OneDrive maakt nu deel uit van het besturingssysteem en bevindt zich in het centrum van uw computergebruik ervaring. Wat betekent dit en wat zijn de consequenties van deze sterke integratie? Laten we het in dit overzicht vinden:

OneDrive & zijn sterke integratie met Windows 8.1

De diepe integratie tussen Windows 8.1 en OneDrive is meteen duidelijk vanaf de installatiefase. Tijdens het personalisatieproces wordt u erop gewezen dat "OneDrive uw cloudopslag is" . Je wordt niet eens gevraagd of je het wilt gebruiken of niet. Het is er gewoon en het enige dat u kunt doen, is de standaardinstellingen van OneDrive uitschakelen. U kunt de service zelf niet uitschakelen.

OneDrive blijft binnen Windows 8.1, ongeacht uw keuze om de standaardinstellingen aan of uit te zetten . Bovendien stuit je op veel plaatsen in Windows 8.1 op OneDrive :

Eerst en vooral ziet u de tegel op het startscherm. Als u het echter niet wilt gebruiken, kunt u het altijd verbergen.

Een andere plaats waar u zult ontdekken dat OneDrive Bestandsverkenner is . En dit is een gedeelte dat je niet kunt verbergen. Als u het niet wilt zien of gebruiken, is de enige keuze die u hebt om een ​​lokaal account te gebruiken in plaats van een Microsoft-account. We hebben alle verschillen tussen deze twee accounttypen uitgelegd, hier: Moet u een lokaal of een Microsoft-account gebruiken?

Als u naar uw gebruikersmap zoekt (te vinden bij "C:\Users\Your User Name" ), zult u merken dat OneDrive wordt vermeld als een van uw standaardmappen.

Lokale gebruikersaccounts hebben echter geen OneDrive in hun lijst met standaardgebruikersmappen.

Last but not least, in Windows 8.1, zult u merken dat OneDrive zijn eigen specifieke sectie heeft binnen PC-instellingen . Hier kunt u alles configureren met betrekking tot de manier waarop het werkt.

OneDrive kan niet worden verwijderd vanuit Windows 8.1

Een belangrijk aspect is dat, in tegenstelling tot andere Microsoft-producten en -services die zijn opgenomen in Windows 8.1 (bijvoorbeeld Internet Explorer), OneDrive niet kan worden verwijderd . Het enige aan OneDrive met een uninstall-optie is de moderne app. Leuk vinden of niet, de map OneDrive staat altijd in je gebruikersprofiel en de OneDrive- client en synchronisatieservice zijn altijd aanwezig in Windows 8.1. En dat geldt ook als u deze service niet gebruikt.

Standaardinstellingen van OneDrive In Windows 8.1

We hebben al eerder vermeld dat Windows 8.1 alleen toestaat dat u de standaardinstellingen die door OneDrive worden gebruikt, uitschakelt. Maar welke zijn deze instellingen? Laten we ze een voor een bespreken:

  • De standaardopslaglocatie voor documenten die u in Word, WordPad of andere documentbewerkingssoftware maakt, wordt ingesteld op de map Documenten in OneDrive . Dit is een belangrijke wijziging sinds eerdere versies van Windows. Standaard slaan Windows 7 en Windows 8 uw documenten op in de documentenbibliotheek . Als u deze nieuwe instelling echter niet leuk vindt, kunt u deze uitschakelen en het oude gedrag van Windows 7 en Windows 8 herstellen.
  • Alle foto's uit uw map Camera Roll worden automatisch geüpload naar OneDrive . Deze map bevindt zich in de bibliotheek Afbeeldingen en is de plaats waar uw Camera-app uw bestanden opslaat.
  • Uw Windows 8.1-instellingen worden automatisch gesynchroniseerd en geback-upt met OneDrive .
  • Windows 8.1 zal bestanden uploaden en downloaden naar OneDrive, zelfs bij gebruik van internet-verbindingen.

Wat denk je over de integratie van OneDrive met Windows 8.1?

We houden van de OneDrive- service en gebruiken deze als de belangrijkste service voor het synchroniseren van bestanden en instellingen op al onze apparaten. Dit hoge niveau van integratie met Windows 8.1 maakt ons echter enigszins zorgen. Het lijkt een beetje alsof Microsoft gebruikers probeert te dwingen het te gebruiken, wat ongemak en problemen kan veroorzaken.

Na het lezen van dit artikel, wat is uw mening over dit onderwerp? Denkt u dat er te veel OneDrive is binnen Windows 8.1, of bent u in orde met hoe diep deze service is geïntegreerd met het besturingssysteem?