Beoordeling

Een realistisch overzicht van de Microsoft Touch Mouse

Ik heb veel recensies gelezen, maar geen van hen leek details te bieden over de echte ervaring van het gebruik van de Microsoft Touch-muis - de nieuwste muis van Microsoft. Het enige geluk is dat ik deze muis in handen heb en het heb kunnen testen. Mijn bevindingen zijn heel verschillend van wat u in veel andere beoordelingen aantreft, en komen veel dichter bij de werkelijke ervaring die u krijgt bij het gebruik van de Microsoft Touch-muis. Als u wilt weten hoe het presteert in real-life computing, aarzel dan niet om deze recensie te lezen.

Unboxing van de Microsoft Touch Mouse

De verpakking is elegant, mooi gemaakt en bevat de basis die je nodig hebt om het werkend te krijgen: de draadloze USB-adapter, een USB-verlengkabel, batterijen en de handleiding. Meer informatie over hoe het eruit ziet, is te vinden in de onderstaande video over unboxen.

Er zijn geen stuurprogramma's verpakt, omdat ze automatisch worden geïnstalleerd door Windows 7 wanneer u de muis voor het eerst gebruikt. Zoals u verwacht, doet Windows 7 het goed bij het identificeren van het nieuwe apparaat. Nadat de stuurprogramma's zijn gedownload en geïnstalleerd, wordt u onmiddellijk een zelfstudie getoond over de speciale aanraakbewegingen die op de muis werken. Elk gebaar wordt gedemonstreerd en je wordt gevraagd om het zelf te proberen totdat je het onder de knie hebt.

Ik raad je ten sterkste aan om de hele tutorial door te nemen voordat je de muis gebruikt. Anders zal het voelen alsof u een vreemd en vreemd apparaat in uw hand houdt.

Hardwarespecificaties

Er is niet veel informatie beschikbaar over de technische specificaties van deze muis. Allereerst is dit een muis met één knop met veel sensoren die, samen met de stuurprogramma's, de meeste activiteiten die met een normale muis worden uitgevoerd kunnen simuleren met twee knoppen en een scrollwiel. Het maakt gebruik van BlueTrack-technologie van Microsoft waarmee het op vrijwel elk oppervlak kan werken en 2 standaard AA-alkalinebatterijen kan worden verpakt. Meer informatie over de specificaties vindt u hier. Zoals je zou verwachten, zijn de stuurprogramma's goed en werken heel goed met Windows 7 en Windows 8. Je kunt configureren welke gebaren je wilt activeren, de gevoeligheid van het scrollen en de hand waarin je het vasthoudt.

Zal deze muis indruk maken op anderen?

In tegenstelling tot de Microsoft Arc Touch Mouse, denk ik niet dat het antwoord een duidelijk ja is. Het lijkt gewoon niet zo aantrekkelijk voor zoveel mensen. Toen ik naar het presentatiemateriaal van Microsoft keek, vond ik het echt leuk. Ik doe het nog steeds, maar na het een tijdje gebruikt te hebben, beschouw ik het niet langer als goed uitziende toen ik er voor het eerst foto's van bekeek. Ook kreeg ik gemengde reacties van andere mensen.

Wat ik niet leuk vind aan het uiterlijk van deze muis, is de witte kleur die op de onderkant wordt gebruikt. Ik begrijp echt niet waarom Microsoft de hele muis niet zwart heeft gemaakt. De witte onderkant ziet er gewoon niet goed uit als je hem vergelijkt met zijn zwarte buitencoating. Gelukkig is het wit alleen zichtbaar als u de muis ondersteboven draait. Anders krijg je de indruk dat het een muis is die volledig in zwart is geverfd.

Waar is de Microsoft Touch Mouse geweldig in?

Ook al is het concept van een enkele knop, een op aanraking gebaseerde muis kan voor veel Windows-gebruikers een vreemde uitstraling hebben, het werkt wel. Het maken van gebaren met een, twee of drie vingers op het oppervlak van de muis verloopt soepel en vloeiend nadat u de zelfstudie doorloopt. Doorbrekende vensters maximaliseren of minimaliseren is een koud kunstje. Als u tegelijkertijd met veel verschillende toepassingen werkt, zult u productiever zijn wanneer u tussen deze toepassingen wisselt.

Een ander geweldig aspect van de Microsoft Touch-muis is het feit dat het werkt en hetzelfde aanvoelt, ongeacht of u linkshandig of rechtshandig bent. Het is echt een goede, ambidexterige muis en de stuurprogramma's doen goed werk bij het aanpassen van de bewegingen, afhankelijk van de hand die je hebt ingesteld als degene die wordt gebruikt. Tijdens het surfen op internet moet je behoorlijk veel op de knoppen Vorige en Volgende drukken. Met de muis gebeurt dit veel sneller, met slechts een veegbeweging. Ik gebruikte de muis even in Windows 8 en was blij dat zijn stuurprogramma's hetzelfde werkten als in Windows 7. Er is geen verschil in de ervaring die je krijgt tussen de twee besturingssystemen.

De beperkingen van de Microsoft Touch Mouse

Helaas ontdekte ik in de weken dat ik met de Microsoft Touch-muis op mijn computer werkte, veel beperkingen die me ervan weerhielden ten volle te genieten van de ervaring om hem te gebruiken. Ik zal ze één voor één behandelen. Ten eerste was de USB-nano-transceiver moeilijk in te pluggen in mijn USB-poorten en heel moeilijk uit te schakelen. Vervolgens wordt mijn desktop-pc onder mijn bureau geplaatst. De muis leek niet erg goed te reageren op mijn klikken en gebaren. Ik moest de USB-extender in het pakket gebruiken en de nanotransceiver boven op mijn bureau tillen. Alleen dan werkte de muis goed. Als u een soortgelijke opstelling hebt, aarzel dan niet om de USB-extender te gebruiken om de USB nano-transceiver dichter bij de muis te plaatsen.

Omdat mijn belangrijkste activiteiten nu bestaan ​​uit bloggen en boeken schrijven, surf ik elke dag zwaar op het web. Een van mijn favoriete gebaren is om op het scrollwiel van de muis te klikken wanneer het op een link wordt geplaatst om het in een nieuw tabblad te openen. Helaas is het maken van die beweging niet mogelijk met de Microsoft Touch-muis. U moet met de rechtermuisknop op een koppeling klikken en Openen op nieuw tabblad selecteren . Bij het werken met documenten was ik niet tevreden met de schuifprecisie, vooral bij verticaal scrollen. Om het beter te laten werken, moest ik de instellingen van de driver een beetje aanpassen, maar het lukte me nooit om het net zo goed te laten werken als met mijn andere twee muizen. Ook het in- en uitzoomen voelt ruw en minder soepel dan bij andere muizen. Een nogal onaangenaam aspect van het gebruik van deze muis is wanneer u uw hand erop legt om hem te gebruiken nadat u een tijdje uw bureau hebt verlaten. Bijna elke keer als ik een ongewenst gebaar maakte, waardoor het actieve venster geminimaliseerd werd of het naar een kant van het scherm knipte. In eerste instantie denk je dat dit niet zal gebeuren nadat je meer vertrouwd bent met de muis. Na een paar dagen zijn er geen verbeteringen. Het begint vervelend te worden dat bijna elke keer dat je terugkomt naar je bureau en je eerst de muis gebruikt, je uiteindelijk een ongewenst gebaar maakt. Een andere beperking die ik heb opgemerkt, is hoe lang de batterijen meegaan. In het begin waren de batterijen die ermee waren meegeleverd in een week dood. Toen besefte ik dat ik de muis niet uitschakelde toen ik mijn computer niet gebruikte. Dit leek hun levensduur te verbeteren, omdat de muis niet altijd was ingeschakeld. Ik vond het echter vervelend dat ik moet onthouden om de muis uit te zetten om de levensduur van de batterij te verbeteren. Last but not least, merkte ik dat de prestaties van de Microsoft Touch muis verslechtert als je het op een mousepad gebruikt. Ja ... je leest het goed. Als je het op een muismat gebruikt, heb je het moeilijker om de muis rond te bewegen en precies te zijn. Als u de beste resultaten wilt, gebruik het dan direct op uw bureau, zonder een muismat.

Gebruik het NIET voor spellen en andere hoge precisieactiviteiten

De Microsoft Touch-muis wordt NIET aanbevolen voor gamen. Eerst speelde ik de online multiplayergame League of Legends . Ik haatte de muis van mijn eerste wedstrijd. Ik had eenvoudigweg niet dezelfde precisie en mijn in-game karakter werd vaak gedood omdat de muis vaak traag reageerde. Na het spelen van een paar wedstrijden, merkte ik dat de hand waarmee ik het vasthield, veel sneller moe was dan bij andere muizen. Het was gewoon niet te vergelijken met de ervaring die ik had met mijn oude bedrade muis of met de Microsoft Arc Touch Mouse. Een ander probleem in games wordt veroorzaakt door het feit dat dit een muis met één knop is. Er zijn spellen zoals LA Noire of Star Wars: The Old Republic, waarvoor je tegelijkertijd de linkermuisknop en de rechtermuisknop moet gebruiken om bepaalde acties uit te voeren. Microsoft Touch werkt in dergelijke scenario's niet. Zijn sensoren en stuurprogramma's kunnen niet achterhalen dat u tegelijkertijd met de linkermuisknop en met de rechtermuisknop wilt klikken. Je zit gewoon vast, niet in staat om het spel volledig te spelen. U zult niet genieten van deze muis, ook als u zeer nauwkeurige activiteiten moet uitvoeren, zoals werken in Adobe Photoshop, Adobe Illustrator of andere 3D-weergavetoepassingen. Als u een professional bent die afbeeldingen of video's bewerkt, moet u de Microsoft Touch-muis niet gebruiken, omdat deze nooit precies genoeg voelt in vergelijking met andere muizen.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De Microsoft Touch doet de best mogelijke taak bij het schakelen tussen applicatievensters en het gebruik van de Snap-functie in Windows. Als u dagelijks met veel applicaties werkt, kan dit een echte productiviteitsverbetering opleveren. Als u echter van plan bent om zeer nauwkeurige activiteiten of gaming te doen, moet u bij deze muis wegblijven. De Microsoft Touch werkt alleen goed voor mensen die zich bewust zijn van de beperkingen ervan en er geen last van hebben. Als u een snellere manier hebt om tussen applicatievensters te schakelen, dan is Microsoft Touch een uitstekende keuze.