Anders

Wat is Windows 10 Creators Update en waarom zou u het moeten installeren?

Toen Windows 10 voor de eerste keer werd vrijgegeven, zei Microsoft dat dit hun laatste besturingssysteem zou zijn. En tot nu toe hebben ze hun belofte nagekomen: ze hebben geen nieuwe besturingssystemen ontwikkeld. Dat betekent echter niet dat Windows 10 vastloopt. In tegendeel! Windows 10 is waarschijnlijk het meest dynamische besturingssysteem dat door Microsoft is gemaakt. Vorig jaar gaf Microsoft ons de Anniversary Update, een grote update met extra voordelen, met veel nieuwe functies en tools toegevoegd aan Windows 10. Dit jaar, op 11 april, zijn ze terug met de Creators Update, wat ook een belangrijke update is voor Windows 10. De Creators Update maakt het besturingssysteem niet alleen beter, maar brengt ook belangrijke wijzigingen aan in de gebruikersinterface en een uitgebreide reeks nieuwe functies die zijn ontworpen om mensen te helpen bij het maken en genieten van computerbelevingen. Hier is wat er nieuw is in Windows 10 Creators Update en waarom zou je het zo snel mogelijk moeten krijgen:

OPMERKING: Volgens Microsoft gaat Windows 10 Creators Update van start op 11 april 2017.

1. Speel beter met de Spelmodus

Een van de meest verwachte nieuwe functies van Windows 10 Creators Update is de nieuwe gamemodus . Het zijn een hele reeks verbeteringen, opties en hulpmiddelen die zijn ontworpen om de kwaliteit van uw spelervaringen te verbeteren. De gamemodus zelf is een functie die belooft de prestaties in games te verbeteren, en het belooft om dat te doen ongeacht de leeftijd of de verwerkingskracht van uw computer. Het is ontworpen om het aantal frames per seconde te verhogen dat je kunt bereiken in je favoriete games, maar wat nog belangrijker is, er wordt gezegd dat je al het mogelijke doet om extreme slowdowns en zeer lage framesessies te voorkomen als je speelt.

Als u er meer over wilt weten, hebben we dit onderwerp in dit artikel uitvoerig besproken: Simpele vragen: wat is Gamemodus en hoe moet u het gebruiken in Windows 10?

2. Live stream, maak screenshots en neem je games op

In Creators Update kunnen Windows 10-gamers screenshots van hun favoriete games maken; ze kunnen hun gameplay opnemen en, wat nog belangrijker is, ze kunnen hun game online streamen, zodat de hele wereld ze kan zien. Dit zijn dingen die veel gamers willen en ze zijn voor het eerst allemaal ingebouwd in het besturingssysteem. U hoeft niet langer allerlei apps van derden te downloaden, installeren en er moeite mee te hebben. In Creators Update is het uitzenden of opnemen van je games eenvoudiger dan ooit.

We hebben uitgebreid aandacht besteed aan deze nieuwe spelfuncties in deze handleiding: 5 dingen die je kunt doen met de nieuwe spelbalk van Windows 10.

3. Verf 3D, of maak 3D-doodles op de gemakkelijke manier

Waarschijnlijk kent iedereen die ooit Windows heeft gebruikt Paint - de eenvoudigste en meest basale ruimte voor het maken van afbeeldingen ooit. Dat is de erfenis van de nieuwe Paint 3D - een app die 3D-creatie eenvoudig en voor iedereen toegankelijk maakt met Windows 10.

Als u nieuwsgierig bent naar hoe u Paint 3D kunt gebruiken om 3D-objecten te maken, te schilderen en te delen met de rest van de wereld, raadpleegt u deze handleiding: 6 dingen die u met Paint 3D in Windows 10 kunt doen.

4. Gemengde realiteit komt naar iedereen

Virtuele realiteit en 'echte' realiteit combineren om te creëren wat Microsoft mixed reality of augmented reality noemt. In Windows 10 Creators Update komen we dichter bij het doel van het bedrijf om augmented reality beschikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. Microsoft zei dat het samenwerkt met grote hardwarefabrikanten zoals HP, Dell, Lenovo, ASUS en Acer, om nieuwe VR-headsets te maken die in Windows 10 Creators Update gemengde realiteitservaringen kunnen bieden.

5. Microsoft Edge blokkeert standaard Flash-inhoud

De webbrowser van Microsoft - Edge - draait niet langer standaard Flash-inhoud, wat uitstekend is voor uw veiligheid. Adobe Flash Player is al vele jaren het doelwit van schadelijke code. In Windows 10 Creators Update blokkeert Microsoft Edge standaard Flash en vraagt ​​vervolgens of je Flash-content wilt afspelen. Als u meer wilt weten over het gedrag van de browser in deze kwestie, lees dan deze tutorial: Flash-inhoud deblokkeren in Microsoft Edge en beheren hoe deze wordt geladen.

6. Windows Defender verbetert de gebruikerservaring

Veiligheid is een van de cruciale dingen om naar te kijken in elk aspect van het leven; computers inbegrepen. Windows Defender beschermt Windows-gebruikers al heel lang. Hoewel de efficiëntie ervan in de loop der jaren gestaag is verbeterd, waren de gebruikersinterface en de bruikbaarheid dat niet. In Windows 10 Creators Update krijgen we een nieuwe app genaamd Windows Defender Security Center. Hiermee kunnen gebruikers alle details over beveiliging op hun Windows 10-computers en apparaten bekijken en beheren. Dat varieert van antivirusinstellingen tot apparaatprestaties en -gezondheid, firewallregels, apps en browserbeheer en gezinsopties. Het is er allemaal, gemakkelijk te vinden en te gebruiken. Lees deze handleiding als u meer details wilt zien: 5 dingen die u kunt doen met het nieuwe Windows Defender Security Center.

7. Het startmenu kan beter worden aangepast

Het Start-menu is nog steeds in uitvoering in Windows 10 Creators Update en Microsoft werkt eraan om het gebruiksvriendelijker, gebruiksvriendelijker en persoonlijker dan ooit te maken. Met het Start-menu kunt u apps en snelkoppelingen groeperen en ze beter indelen door livemappen te maken en te gebruiken. En dat niet alleen, maar u kunt ook de lijst met alle apps uit beeld verbergen als u de voorkeur geeft aan de 'metro'-manier om elementen weer te geven.

Als je nieuwsgierig bent en meer wilt weten over het nieuwe Startmenu van Windows 10 Creators Update, lees dan deze tutorials:

  • Live-mappen maken en gebruiken in het Startmenu van Windows 10
  • Hoe de lijst "Alle apps" te verbergen in het Startmenu van Windows 10

8. Nachtlicht is hier om je ogen te beschermen en om te verbeteren hoe snel je slaapt

Alle schermen zenden blauw licht uit, wat onze ogen vermoeit en voorkomt dat we een goede nachtrust krijgen. Microsoft erkende dat en besloot er iets aan te doen. In Windows 10 Creators Update krijgen we de functie Nachtlicht. Dit is een weergavemodus die is ontworpen om warmere kleuren te gebruiken dan normaal, met meer rood en geel, wat de belasting van de ogen kan verminderen door het blauwe licht dat door het computerscherm wordt uitgezonden te verminderen.

Als je wilt zien hoe je Nachtlicht inschakelt en configureert in Windows 10 Creators Update, lees dan deze handleiding: Simpele vragen: Wat is het Nachtlampje in Windows 10 en hoe gebruik je het?

9. Reclaim schijfruimte automatisch met Storage Sense

Een kleine maar handige functie van Windows 10 Creators Update is de mogelijkheid om uw computer of apparaat te configureren voor het uitvoeren van automatische onderhoudstaken om ruimte vrij te maken op uw harde schijven. Het wordt Storage Sense genoemd en als het is ingeschakeld, worden onnodige bestanden van je pc verwijderd om verloren schijfruimte terug te winnen. Als u een pc, een tablet of een ander type apparaat met een klein SSD-station als primaire schijf van het besturingssysteem gebruikt, zult u deze kleine functie waarderen.

Lees deze handleiding voor meer informatie over toegang tot en gebruik van Storage Sense in Windows 10 Creators Update: Windows 10 instellen om automatisch ruimte op uw pc vrij te maken.

10. Veel andere kleinere veranderingen en verbeteringen worden geleverd

Windows 10 Creators Update brengt ook veel kleine wijzigingen en verbeteringen met zich mee die niet zo gemakkelijk op te merken zijn als degene die we tot nu toe hebben genoemd. Bijvoorbeeld:

  • De Register-editor krijgt een adresbalk die u kunt gebruiken om snel naar een specifiek registerpad te navigeren. U kunt hier informatie over krijgen: De nieuwe adresbalk gebruiken in de Register-editor in Windows 10
  • De sneltoetsen voor de opdrachtprompt in het hoofdgebruikersmenu worden vervangen door PowerShell-snelkoppelingen
  • Microsoft Edge kan voorbeelden weergeven van de tabbladen die u hebt geopend
  • Je kunt ruimtelijk geluid inschakelen op elke hoofdtelefoon, met Dolby Atmos
  • Cortana kan meer vragen beantwoorden en ze kan met meer apps werken
  • Windows Updates kunnen worden onderbroken en updates van stuurprogramma's kunnen worden voorkomen als u een Professional, Enterprise of Education-editie van Windows 10 hebt
  • Windows 10 Creators Update kan apparaten gebruiken die zijn gekoppeld met je pc om te weten wanneer je hem niet gebruikt en om toegang te blokkeren

Conclusie

Zoals u kunt zien, is de Creators Update voor Windows 10 meer dan alleen een update: het is een belangrijke upgrade. Er zijn veel nieuwe functies, gereedschappen en opties om te gebruiken, wat geweldig is. We wedden dat iedereen het leuk zal vinden als al deze nieuwe dingen op onze weg komen. Want wie houdt er niet van verbeteringen in bruikbaarheid en meer aanpassingsmogelijkheden? Vertel ons: ben je benieuwd naar de nieuwe Creators Update?